Feriehjælp: Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

15. april 2021

I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generelsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.

Dansk Folkehjælps Feriehjælp er baseret på et simpelt princip: Alle børn har ret til at få gode ferieminder. For familier, som ikke har råd til at tage nogen steder hen, kan ordet ”sommerferie” imidlertid give ondt i maven og søvnløse nætter.

Derfor har Dansk Folkehjælp i mange år sendt tusindvis af udsatte børn og deres familier på sommerferie. Dermed har børnene både fået en uge fyldt med gode oplevelser og noget at fortælle i skolen efter sommerferien – ligesom alle andre børn.

Udsatte familier har under Corona-krisen oplevet ekstra stor isolation og ensomhed, og krisen har øget danske familiers behov for Feriehjælp markant. Dette kom tydeligt til udtryk sidste år, da Dansk Folkehjælp modtog rekord mange ansøgninger og en stigning på over 50% i forhold til 2019.


Man kan søge om Feriehjælp for 2021 frem til den 30. april, og generelsekretær Klaus Nørlem forventer, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte rekord:

”Dansk Folkehjælp vurdere, at vi kommer til at modtage endnu flere ansøgninger end sidste år. Corona-krisen har fået endnu stærkere tag i Danmarks udsatte familier, og behovet for feriehjælp er vokset.”

Rift om sommerboliger presser de fattigste familier ud
Udover krisen som helhed er der også en anden omstændighed, der specifikt påvirker fattige familiers mulighed for at tage på sommerferie: Priserne på sommerhusudlejning er steget i forhold til sidste år, fordi flere danskere igen i år forventes at holde ferien i Danmark.

”Som en del vores Feriehjælp-indsats er vi i direkte kontakt med mange feriecentre, og vi kan konstatere, at prisniveauet er højere sammenlignet med sidste år, hvilket presser situationen yderligere for børnefamilier med en stram økonomi,” forklarer Klaus Nørlem.

Trods krisen er det organisationens målsætning, at kunne tilbyde feriehjælp til 4.000 personer henover sommermånederne ud af et samlet ansøgerfelt på anslået 20.000 personer.

Dansk Folkehjælps ferieprogramgennemføres af frivillige, der hvert får lægger et stort arbejde i at gøre en forskel for de udsatte børn, unge og deres familier.

Suppleres af særlig hjælpepakke på 21 mio. kr.
Feriehjælpen vil forsøges suppleret med de 21 mio. kr. fra regeringen, som Dansk Folkehjælp før påske modtog, som er udgør en særlig Corona-hjælpepakke målrettet udsatte familier. Hjælpepakken er et landsdækkende tilbud, som skal sikre, at familier over hele landet får glæde og gavn af midlerne.

I praksis vil hjælpepakken kunne tilbyde udsatte og fattige børnefamilier gode fælles oplevelser i forbindelse med genåbningen af Danmark. Samtidig vil hjælpepakken også være med til at støtte op om virksomheder i oplevelsessektoren – herunder forlystelsesparker, museer, biografer, caféer og restauranter som er hårdt påvirket af en lang nedlukning.

Dansk Folkehjælp samarbejder med alle landets kommuner om at dirigere hjælpen direkte til de familier, som har det største behov for hjælp. Hjælpen gives desuden på en måde, så familierne selv har mulighed for at vælge de fælles oplevelser, der giver mest mening for den enkelte familie. Dansk Folkehjælp vil via hjælpepakkerne have mulighed for at tilbyde gode fællesoplevelser til de familier som organisationen understøtter på det sociale område, og giver således mulighed for at hjælpe de mange som forventes at modtage afslag på deres ansøgning om feriehjælp.

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Årets bedste nyhed – Cirkus Baldoni kører atter på de danske landeveje og vi glæder os

13-05-2021
20. års jubilæums show. Det for vildt! Cirkus Baldoni gæster traditionen tro Jersie Strand, Havdrup og Mosede Fort. Den 26/5 kl. 17.00 gæster de Jersie Strand, teltet rejses på Parkvej, overfor Aldi. Den 27/5 kl. 17.00 gæster de Havdrup, teltet rejses ved Hallen. Den 5+6/6 begge dage kl. 15.00 gæster de Mosede Fort, Teltet rejses på Mosede Strandvej 87.

Luksuspølser, Champagne og Grassolin i Solrød Center

13-05-2021
Grassolin spiller bonderøven ud af bukserne, når de leverer Gasolins sange i råsvingende ‘folk-udgaver´ lørdag 26. juni kl. 11–14 i Solrød Center.

Superhelte på stribe

13-05-2021
Jeg indrømmer det – jeg æder alt der har med superhelte at gøre råt. Jeg ELSKER det. Om det er Marvel, DC eller et tredje mere ukendt univers, er jeg solgt.

Bliv fantasy-forfatter med UngSolrød

10-05-2021
Bliver du også draget af de fantastiske verdener og karakterer i tidens fantasy, både i bøger og tv-serier? På holdet fantasyforfatter hjælper vi hinanden med at skrive fantastisk, designe karakterer og udvikle det der hedder plot.

Ny interviewbog om spædbarnsdød

10-05-2021
I min bog, ´Da mit barn fløj til Himmels´, har jeg interviewet 20 forældre, om tabet af deres barn under graviditeten, i forbindelse med fødslen eller umiddelbart efter fødslen. De fortæller hver deres personlige historie, med vægt på det, der har gjort mest indtryk på dem.

Livet med en alkoholisk far - og sorgen ved tabet

10-05-2021
Marie Brixtofte fortæller om, hvordan det var at vokse op med en far, der drikker.

Nu kan du komme i kulturhuset igen

10-05-2021
Vi åbner nemlig for selvbetjening mellem 08-10. Du skal fortsat vise Coronapas.

SUPER GODT ARBEJDE AF VORES SKOLER

06-05-2021
Det går godt på Solrød kommunes 3 folkeskoler – Havdrup skole, Uglegårdsskolen og Munkekærskolen.

2020 HAR VÆRET ET GODT ÅR

06-05-2021
2020 har været endnu et godt år for Solrød Kommune, hvor der trods coronapandemien har været fokus på fremgang og vækst.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online