Trafikstøjen i Solrød glemmes totalt i S-regeringens infrastrukturplan

8. april 2021

Selvom den motorvej, der stryger lige igennem skønne Solrød Kommune, er en af landets absolut mest trafikerede og dermed mest støjplagende veje, er den blevet totalt glemt i den nye infrastrukturplan, som S-regeringen præsenterede torsdag. Og det er for dårligt.

Den socialdemokratiske regering har ellers et erklæret fokus på trafikstøj, men det er altså ikke noget, vi som udgangspunkt kommer til at nyde godt af her i Solrød Kommune langs Køge Bugt-motorvejen, hvor langt over 100.000 biler hvert døgn suser forbi.

Støjforsøg med stærekasser
Regeringen vil derimod afsætte midler til at igangsætte et forsøg med såkaldte støj-stærekasser på Motorring 3 langs København - men altså ikke ‘vores’ motorvej. Pointen er, at forsøget med stærekasserne blandt andet skal måle de støjmæssige udfordringer på motorvejen. 

Regeringen skriver i sit udspil: “Herefter skal der tages stilling til, om tiltaget skal udvides til andre bynære motorveje. Det kan blandt andet være relevant gennem Aalborg, Odense, Nyborg og Hedehusene/Fløng, da der langs disse strækninger er høj støjbelastning kombineret med høj boligtæthed.”Solrød Kommune bør reagere
Men altså ikke et ord om Solrød eller Køge Bugt-motorvejen. Og det kan jo synes lidt mærkeligt, at vi end ikke er med i måske-puljen - især når flere af de andre ‘konkurrerende’ motorveje allerede har støjskærme, hvilket vi jo ikke har i Solrød.

Nå, men når regeringen ikke kommer til os, så må vi jo komme til den. Derfor synes jeg, at Solrød Kommune skal rette henvendelse til regeringen og bede om at komme med i forsøget, og det vil jeg derfor foreslå på næste byrådsmøde.

Hvis der er opbakning til forslaget i byrådet, og Solrød Byråd retter en officiel henvendelse til regeringen, så får vi i hvert fald svar på, om vi blot er glemt, eller om vi er decideret valgt fra, og så har vi da det at arbejde videre ud fra.

Af Morten Scheelsbeck, byrådsmedlem i Solrød Kommune, Det Konservative Folkeparti


Flere artikler

Henrik Boye GENOPSTILLER

18-10-2021
Henrik Boye fra Liberal Alliance genopstiller
56-årige Henrik Boye har valgt at stille op igen efter

Rød-Grøn fremtid i Solrød

11-10-2021
SF Solrød er stolte af, at vi er et rødt og et grønt parti. Det grønne element repræsenterer for os den grønne omstilling, hvor vi først og fremmest tænker på vores miljø, men det indebærer også den mentale omstilling til et samfund, hvor vækst i sig selv ikke er målet.

Rød-Grøn fremtid

11-10-2021
Da centrum-venstre vandt flertal i Folketinget i 2019 var det med et tydeligt klima- og velfærdsmandat i ryggen. SF gik til valg på at genopbygge og udvikle velfærden efter mange år med borgerlig økonomisk politik. Og SF gik til valg på, at lave et visionært og nødvendigt rødt-grønt systemskifte efter årtier uden den nødvendige handling.

Sydkysten bliver grønnere

11-10-2021
Regionsrådet søger konstant efter muligheder hvor regionen kan blive grønnere.

Radikale Venstre ønsker løft til skoleområdet

06-10-2021
Ny lille folkeskole til Solrød og stop for besparelser på skoleområdet

Der er så meget vi skal passe på og værne om i Solrød kommune

30-09-2021
Jeg er Helle Zelasny. Jeg er en fighter på 51 år med hjerte for dem, der har brug for en ekstra hånd. Jeg stiller op for Dansk Folkeparti til kommunevalget i Solrød Kommune.

Farvel Mutti

27-09-2021
Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Hvorfor ødelægge en i forvejen hårdt ramt flygtningefamilie?

20-09-2021
I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Klar til valget

20-09-2021
Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Dansk Folkeparti har haft samlet kærnetropperne til årsmøder i weekenden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online