Gode råd til at undgå indbrud i private boliger

8. april 2021

Midt- og Vestsjællands Politi har kigget nærmere på seneste indbrud i private boliger i især Greve og Solrød kommuner, hvor der i løbet af påskedagene blev anmeldt flere indbrud.

Blandt de anmeldte indbrud har politiet bemærket en lidt anderledes måde at skaffe sig adgang til de private boliger for at stjæle. I flere tilfælde havde indbrudstyven anvendt en stige for at skaffe sig adgang til boligen på 1. salen, hvilket politiet tolker som en måde at omgå en tyverialarm i boligens stueplan, hvor en indbrudstyv normalt vil forsøge at skaffe sig adgang.

De øvrige indbrud i de to kommuner er foregået ved de mere klassiske indbrudsmetoder som f.eks. opbrydning af døre eller vinduer, knusning eller aflistning af ruder, så indbrudstyven kan række ind for at enten at åbne vinduet eller låse en døren op via den indvendige vrider.
Indbrudssikring er derfor et vigtig element for at gøre det mere besværligt for en indbrudstyv at skaffe sig adgang og også for at give sig selv mere tryghed i hverdagen.

Afhængig af sine boligforhold kan indbrudssikring ske på mange forskellige måder, så politiet vil henvise til f.eks. hjemmesiderne www.stopindbrud.dk eller www.botrygt.dk, hvor man via en online test kan få inspiration til at sikre sin bolig bedre.

Hurtige, men præventive råd kunne f.eks. være:

• Vær varsom med at lade vinduer og døre stå åbne i godt vejr
• Lad ikke dine værdier ligge åbenlyst fremme
• Lad din bolig se beboet ud, når det forlades
• Hvis du arbejder om natten og færdes i beboelsesområder, så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i området.
• Få naboen til at fylde noget i din skraldespand, hvis du er væk i længere tid
• Lad naboen parkere sin bil i din indkørsel, hvis du er bortrejst


Tilmelding til nabohjælp via appen Nabohjælp kan også være med til at forhindre indbrud i lokalområdet, når alles øjne er rettet mod fremmede personer, der færdes i området. Hold øje med dit lokalområde og henvend dig f.eks. til fremmede for at spørge, om de har brug for hjælp til noget. Fortæl også din nabo eller genbo, at du måske er bortrejst i nogle dage, så andre kan holde øje med din bolig.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer endvidere til at ringe til det lokale politi på tlf. 114, hvis man ser noget mistænkeligt i sit lokalområde. Er man vidne til et igangværende indbrud eller forsøg herpå, skal politiet kontaktes straks via 112 med oplysninger om de personer eller køretøjer, der er relevante i sagen.

Antallet af indbrud i private boliger i både Greve og Solrød kommuner er indtil nu i år under niveauet for samme periode i både 2019 og 2020 ifølge en opgørelse, som politiet har lavet tirsdag efter påske. Greve kommune har haft i alt 49 anmeldelser i år om indbrud i private boliger mod 29 i Solrød kommune. I samme periode i 2020 var tallene hhv. 92 anmeldelser i Greve og 47 i Solrød kommune.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Knallert på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

10-06-2021
Kl. 16:00 måtte bilisterne på Køge Bugt Motorvejen lige kigge en ekstra gang. For i nødsporet kørte en stor knallert, og knallertføreren havde ingen styrthjelm på.

Ukrudtsbrænder startede brand – Østre Grænsevej, Solrød

07-06-2021
Kl. 14:18 fik en 33-årig mand fra Solrød Strand besøg af både brandvæsnet og politiet, da der var udbrudt brand i en plankeværk mellem mandens adresse og naboen.

Færdselsuheld – Solrød Strandvej, Solrød Strand

07-06-2021
Kl. 14:06 fik politiet en anmeldelse om, at en motorcykel og en bilist var impliceret i et færdselsuheld.

Narkobesiddelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

07-06-2021
Kl. 20:10 blev en personbil standset i en rutinekontrol ved afkørsel 27 på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde.

Trailer med fliser væltede – Køge Bugt Motorvejen/Kildebrøndevej – Greve

07-06-2021
Kl. 13:56 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen sydgående, da en trailer fyldt med byggeaffald i form af blandt andet fliser væltede ved afkørsel Greve N, i forbindelse med at bilisten svingede til venstre ad Kildebrøndevej.

Den mobile politistation kommer til Greve Kommune

03-06-2021
Den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi kommer tre gange inden for de næste uger til Greve kommune i anledning af samarbejdet mellem netop politiet, Greve Kommune og Bo Trygt om at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i kommunen.

Kørsel i frakendelsestiden / stjålne nummerplader mv. – Lille-Skensved

03-06-2021
Kl. 21:58 fik politiet en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket mand netop havde parkeret sin bil ved sin bopæl, hvorefter manden med en dåse i hånden usikkert var steget ud af bilen.

Narkokørsel uden førerret mv. – Motelvej, Karlstrup

03-06-2021
Kl. 11:55 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 49-årig mand fra Hillerød for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil.

Narkokørsel og narkobesiddelse – Solrød

03-06-2021
Kl. 01:25 bemærkede en patrulje en personbil, som holdt i tomgang på Karlslunde Rasteplads i Solrød. Da politiet henvendte sig til føreren, en 31-årig mand fra Haslev, smed han et stykke papir med skunk (hash) fra sig.

Mistænkelig mand i supermarked – Jersie Center, Solrød Strand

03-06-2021
Kl. 20:51 anmeldte en 82-årig kvinde, at hun tidligere på dagen omkring kl. 12:20 havde været i Aldi supermarkedet i Jersie Center, hvor hun havde truffet en mistænkelig mand.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online