VM i Qatar

5. april 2021

Når kampene til VM fløjtes i gang i november 2022, er det på et bagtæppe af kritik.
Siden 2010 hvor det Internationale Fodboldforbund (FIFA) tildelte Qatar VM-slutrunden, har der været kritiske røster. Qatar er en meget lille fodboldnation, måske den mindste, så i sig selv er der besynderligt, at de kan tiltrække sig en VM-slutrunde i fodbold.

Det britiske medie The Guardian afslørede i februar, at op mod 6.500 migrantarbejdere fra lande som Indien, Pakistan, Nepal og Bangladesh er døde i arbejdet på at få gjort Qatar klar til det store stævne.

Det er meget sympatisk, når spillerne tager trøjer på med velmenende budskaber om menneskerettigheder. Desværre ændrer det ikke ved Qatars tilgang til menneskerettigheder eller arbejdsforhold for gæstearbejdere generelt. Der skal mere til.

Når Danmark deltager med idrætsudøvere rundt omkring i verden, kan det ikke være den enkelte håndbold- fodbold- bordtennisspiller, som skal løfte ansvaret. De kan ytre deres mening, men de kan ikke omgøre beslutninger.

Ansvaret ligger hos de store organisationer som FIFA og IOC - Den Internationale Olympiske Komité. Det er stærke organisationer med megen indflydelse og interesser.

Regeringer, politikere og store organisationer må på banen, tage ansvar og lede sporten hen, hvor det kun drejer sig om sport.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet
Flere artikler

Modige beslutninger

07-06-2021
Solrød Kommune går i front og forsøger at ændre kulturen

Solrøds børn og forældre spørger stadig: #HvorErDerEnVoksenSolrød?

03-06-2021
Svar til Kim Sunesens udtalelser i artiklen "Minimumsnormering i lokale daginstitutioner" Lokalavisen d. 18/5 2021.

Sorteper

31-05-2021

Den 1. maj

03-05-2021
Forhåbentligt er det den sidste 1. maj i denne omgang, som er præget af Corona

Skal vi ikke have lidt mere liv på Strandvejen?

03-05-2021
Har I nogensinde gået en tur langs Strandvejen i Hellerup? Der er alle mulige forskellige forretninger i stueetagerne, og på første og anden sal er der boliger. Hvis man går langs vejen bare 200 meter, kan man uden problemer tanke op af både tøj, brugskunst, mad, kaffe, eller hvad man ellers begærer. Kunne det ikke være skønt, hvis vi fik det sådan langs vores strandvej?

Stressramte i Folketinget

19-04-2021
Folketingsmedlemmers brug af sygeorlov burde tages op til revision.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online