Solrød er frontløber på affaldssortering

1. april 2021

I Solrød kommune har vi det sidste år sorteret vores affald fra husholdningerne i 8 fraktioner, og det har vi været ret gode til.

Genanvendelsen blev fra marts til december 2020 vurderet til 57%. Til sammenligning er det nationale mål, senest i 2022, på 50%.

Det er flot – og det danner basis for at kunne gøre det endnu bedre. Så godt at Solrød bliver frontløber på de kommende nye krav fra Miljøstyrelsen om at sortere affald i 10 fraktioner.

Det krav kan vi nemlig godt leve op til i Solrød. Det er glædeligt, og det gør sig bestemt ikke gældende i alle andre kommuner.

Kommunens yngste borgere sorterer også i skole og institution – og mon ikke de derhjemme er med til at “skubbe” forældre og bedsteforældre i den rigtige retning.

Pr. juni 2021 ændres ordningen, så de nuværende 8 faktioner udvides til 10, idet vi nu også skal frasortere tekstiler og fødevarekartoner (mælkekartoner).

Desuden genindføres afhentning af haveaffald i vintermånederne, og der kommer en mindre ændret i håndtering af miljøkasserne.

De gode vaner, som Solrødborgerne har fået – og fortsat udbygger – kan vi nu også tage med ud i det offentlige rum.

I Venstre hilser vi affaldssortering i det offentlige rum meget velkommen. Det stod på vores ønskeseddel da vi gik til valg i 2017 og bliver nu en realitet. Det er vi godt tilfreds med.

Vi starter med nye affaldsbeholdere i Solrød Center vest for stationen samt tre øst for. Senere følger resten af centret foruden Havdrup og Jersie.


Med venlig hilsen

Lene Stevnhoved
Byrådsmedlem

Medlem af økonomi-, teknik- og miljøudvalget
Venstre i Solrød


Flere artikler

Læsestof til en god Ramadan

15-04-2021
Ramadanen fejres i år mellem den 13. april og den 12. maj. Det marker vi med en liste over bøger for både børn og voksne. God Ramadan!

Aflever inden 6. maj og undgå gebyrer

15-04-2021
Vi begynder at tilskrive gebyrer igen den 6. maj. Det vil sige, at du skal aflevere inden 6. maj for at undgå gebyrer og bøder. Du kan allerede nu aflevere i vores click & collect-tider eller postkasserne.

Kommunens største handelsstandsforening inviterede på borgmester-kaffe

15-04-2021
Både coronakrisen, digitalisering og nethandel var blandt samtaleemnerne, da borgmester Niels Hörup besøgte Solrød Centerforening som en del af kommunens virksomhedsindsats.

Grøn melder klar til sommer med fællesskab og livemusik – og dobbelt så mange koncertdage

15-04-2021
Publikum kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når danskerne inviteres med til hele 16 gange Grøn Koncert rundt om i landet. Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter. Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Feriehjælp: Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

15-04-2021
I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generelsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.

Bliver det nye biogasanlæg bygget på et naturbeskyttet § 3-område?

12-04-2021
I forbindelse med det kommende biogasbyggeri i Solrød har kommunen undladt at undersøge byggearealets naturstatus som helt særligt § 3 naturbeskyttet område. Foreningen Bevar Naturen i Solrød har derfor indklaget Solrød Kommunes miljøgodkendelse af Solrød Bioenergi ApS til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Filmaften i Karlslunde Sognegård

12-04-2021
Alle er velkommen til filmaften i Karlslunde Sognegård. Vi ser filmen "Gravity" tirsdag d. 27. april, Kl. 19:00 til kl. 21:45.

NY FORMAND TIL VENSTRE I SOLRØD

12-04-2021
BENJAMIN LINDBERG HAR NETOP FÅET NYE SPÆNDENDE UDFORDRINGER, SOM IKKE ER FORENELIGE MED HVERVET SOM LOKALFORMAND FOR ET POLITISK PARTI

Indstillinger til Dan-graduering i Sin-Sung

12-04-2021
Sin-Sung havde 8 håbefulde elever der gik denne vinter/forår i møde med et håb om at blive indstillet til sommerens Dan-graduering hos Keo San Do.

Online foredrag om psykisk sygdom

12-04-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer dig til online foredrag med overlæge og ph.d Bjørn H. Ebdrup fra Psykiatrisk Center Glostrup.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online