Ulven er kommet til Havdrup

1. april 2021

Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Indtil nu er der kun blevet observeret ulve i Jylland, men nu har det sky rovdyr også vist sig i Havdrup i Solrød Kommune, hvor en borger spottede dyret på en mark nær ved Tykmosevej tidligt torsdag morgen den 1. april.

”Til at starte med troede jeg, at det var en stor grå hund, men da jeg fik kigget nærmere efter, var det tydeligt at se ulvens karakteristiske kendetegn som den lange spidse snude, det brede hoved og de opretstående øre. Jeg blev så overrasket, at jeg ikke fik taget et billede med min mobil af ulven, som forsvandt lynhurtigt igen, men jeg gik ud på marken bagefter og kunne se spor i mudderet, som jeg har taget et billede af,” fortæller borgeren, der ønsker at være anonym. 


På rådhuset i Solrød Kommune vækker nyheden begejstring hos borgmester Niels Hörup. 

”Det er interessant, at den første ulv på Sjælland bliver set lige nøjagtigt ved Havdrup, som oprindeligt jo gik under navnet Ulvemose Huse helt frem til 1897, hvor byen skiftede navn til Havdrup Stationsby. Ulvemosen er et af Solrød Kommunes ældste stednavne, som kan spores helt tilbage til 1277, og det navn er også årsagen til, at vi har ulvetænder i kommunens byvåben,” siger Niels Hörup, som sammen med resten af byrådet nu overvejer, om Havdrup skal skifte navn til Ulvemose Huse. 

Fakta
Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er vilde ulve grundlæggende hverken farlige for mennesker eller hunde, men hvis du alligevel bliver utryg i mødet med en ulv, skal du tale højt eller råbe, vifte med arme og ben og være støjende, og hvis det ikke virker, kan du kaste en gren eller sten mod ulven.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.

Nu kan du indsende høringssvar til nyt regulativ for affald

25-03-2021
I perioden 23. marts 2021 til og med 20. april 2021 kan du indsende dine kommentarer til det nye regulativ for husholdningsaffald, som forventes at træde i kraft den 1. juni 2021.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online