Facebook skal bidrage

1. marts 2021

I næste måned kommer kulturminister Joy Mogensen (S) med et lovforslag, som lægger op til at sociale medier som Facebook, fremover skal betale en del af deres overskud til de etablerede medier.

Selvfølgelig skal Facebook og andre tech-giganter betale for det indhold, som journalistiske medier bringer på deres platform.

Det manglede bare, kunne man sige, eftersom Facebook blandt andet tjener penge på at rundsende andre mediers rapporterede nyheder eller historier.

Facebook har en fantastisk forretning, og har i 2020 haft et overskud på 29,146 milliarder dollar – svarende til omkring 179 milliarder kroner.

Der er en begyndende interesse omkring i verden for at få blandt andet Facebook til at bidrage. Både for benyttelse af etablerede journalistiske mediers produktion og skattemæssigt. I EU har der i en længere periode været overvejelser om hvor og hvordan tech-giganterne skal beskattes.

I Australien har politikere taget det første skridt og krævet, at Facebook skal betale for det indhold, som videreformidles fra landets medier. Det vil Facebook ikke, så de har valgt, at blokeret alt indhold fra de australske medier. Men hvad gavner det? At borgerne søger nyheder på etablerede journalistiske medier og at Facebook-platformen kun er fyldt med ”fake news”?

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Konservativ glæde over ny konstituering: Solrød forbliver borgerlig

22-11-2021
Søndag indgik Det Konservative Folkeparti, Venstre, HavdrupListen og Liberal Alliance en ny konstitueringsaftale, der gør Emil Blücher (LA) til borgmester og Niels Hörup (V) til viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget.

Skal vi ikke snart digitalisere folkeskolen?

15-11-2021
Jeg er 38 år, og jeg gik i skole i Taastrup i 90´erne. Dengang fungerede den typiske undervisning på den måde, at jeg og alle andre elever sad ved hvert vores lille bord og havde nøjagtigt de samme bøger i de samme fag, og vi arbejdede på samme tid med de samme ting.

Så er det nu!

15-11-2021
Du har nu chancen for at ændre på tingenes tilstand i Solrød Kommune.

VoresSolrød - Seniorpolitik

11-11-2021
Den biologiske alder bestemmer, hvornår vi kan gå på pension, men ikke, hvornår den enkelte får behov for hjælp. Når det sker, skal pleje og omsorg være tilgængelig og værdig - det skylder vi vore ældre medborgere.

1 + 1 = 2 biler = Mere støj

11-11-2021
Trafik og støj skal nedbringes i Solrød. Støj og trafik er ifølge WHO en “stille dræber". Støj angriber velvære og helbred med risiko for stress og hjertekar-sygdomme. 3000 borgere i Solrød er støjplaget. Og antallet vil stige viser målinger. VoresSolrød vil arbejde for ansvarlig forandring.

Ældrepleje i topform

08-11-2021
Omsorgen skal være drivende i vores ældrepleje. Antallet af ældre stiger i de kommende år og vi skal være forberedt på det større plejebehov i kommunen. Alle skal opleve at blive mødt med respekt og værdighed. For Socialdemokratiet er ældrepleje en mærkesag. Ingen skal efterlades med en følelse af at være til besvær.

Solrød skal tage klimaansvar

25-10-2021
Stranden, kalkgraven, Natura 2000 områderne og de øvrige naturperler som findes i vores lille kommune skal bevares og udvikles.

Henrik Boye GENOPSTILLER

18-10-2021
Henrik Boye fra Liberal Alliance genopstiller
56-årige Henrik Boye har valgt at stille op igen efter


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online