Konservative støtter ikke et nyt rådhus til over 200 millioner

1. marts 2021

Det er totalt og aldeles forkert, når det påstås, at Det Konservative Folkeparti har besluttet at støtte opførslen af et stort nyt rådhus til over 200 millioner kroner. Det passer simpelthen ikke, og det bliver ikke sandt af at blive gentaget.

Det er generelt en rigtig ærgerlig udvikling, at nogle partier har mere travlt med at fortælle, hvad de tror, at andre mener i stedet for at argumentere for deres egne holdninger og planer for kommunen. Det niveau vil vi i Det Konservative Folkeparti forsøge at hæve os over og i stedet her fortælle, hvad vi mener om projektet, som vi kender som ”Borgernes hus”. 

Stationspladsen udnyttes ikke i dag
Som alle kan se, har vi Solrød en stor stationsplads, som ikke udnyttes optimalt i forhold til, hvor mange kvadratmeter der er. I en af Danmarks mindste kommuner skal vi ikke rutte med kvadratmeterne, men vi skal udnytte den sparsomme plads, vi har, optimalt - i respekt for det omkringliggende.

Vi synes derfor overordnet set, at det er en god idé at tage en debat om, hvordan vi bedre kan udnytte pladsen til gavn for flest muligt, og vi glæder os over, at man i dag kan bygge ”grønt” på en måde, der er både godt for øjet og for klimaet.

HVIS der skal bygges nyt, vil vi konservative derfor lægge vægt på, at tiltag som biodiversitet og grønt udtryk kan blive en del af de eventuelle planer. Der skal ske NOGET ved rådhuset
Vi er ærlige og indrømmer, at vi synes, at der er behov for at gøre noget ved det eksisterende rådhus. Enten skal det renoveres og moderniseres, så det lever op til tidens krav om GDPR og arbejdsforhold, eller også skal funktionerne flyttes til anden lokation. Om det bliver flyttet til en anden lokation eller udvidet og renoveret ved ingen endnu.

Det er jo præcis det, som byrådet har sat igang ved seneste byrådsmøde, og nu skal vi have klarlagt muligheder, begrænsninger og økonomi. Og så skal alle gode kræfter involveres. Både borgere og erhvervsliv skal have rig lejlighed til at byde ind med gode idéer.

Hvis det viser sig, at man kan frigøre attraktive byggegrunde til nye boliger, som passer ind i Det Konservative Folkepartis boligpolitik, som blandt andet involverer flere ældrevenlige boliger, og derigennem få så god økonomi i projektet, at det vil være en mindre investering at flytte rådhusfunktionerne end at ombygge og renovere, vil vi naturligvis ikke blindt på forhånd afvise, at vi være positive over for sådan et scenarium. Vi er jo et seriøst og sagligt parti, der tager stilling til konkrete ting.

Af Jan Færch og Morten Scheelsbeck, konservative byrådsmedlemmer i Solrød Kommune


Flere artikler

Læsestof til en god Ramadan

15-04-2021
Ramadanen fejres i år mellem den 13. april og den 12. maj. Det marker vi med en liste over bøger for både børn og voksne. God Ramadan!

Aflever inden 6. maj og undgå gebyrer

15-04-2021
Vi begynder at tilskrive gebyrer igen den 6. maj. Det vil sige, at du skal aflevere inden 6. maj for at undgå gebyrer og bøder. Du kan allerede nu aflevere i vores click & collect-tider eller postkasserne.

Kommunens største handelsstandsforening inviterede på borgmester-kaffe

15-04-2021
Både coronakrisen, digitalisering og nethandel var blandt samtaleemnerne, da borgmester Niels Hörup besøgte Solrød Centerforening som en del af kommunens virksomhedsindsats.

Grøn melder klar til sommer med fællesskab og livemusik – og dobbelt så mange koncertdage

15-04-2021
Publikum kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når danskerne inviteres med til hele 16 gange Grøn Koncert rundt om i landet. Tuborg og Muskelsvindfonden er klar med en ambitiøs plan for en ansvarlig afvikling af sommerens koncerter. Dette vil bl.a. betyde, at publikum bliver inddelt i sektioner på koncertpladserne, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Feriehjælp: Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

15-04-2021
I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generelsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.

Bliver det nye biogasanlæg bygget på et naturbeskyttet § 3-område?

12-04-2021
I forbindelse med det kommende biogasbyggeri i Solrød har kommunen undladt at undersøge byggearealets naturstatus som helt særligt § 3 naturbeskyttet område. Foreningen Bevar Naturen i Solrød har derfor indklaget Solrød Kommunes miljøgodkendelse af Solrød Bioenergi ApS til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Filmaften i Karlslunde Sognegård

12-04-2021
Alle er velkommen til filmaften i Karlslunde Sognegård. Vi ser filmen "Gravity" tirsdag d. 27. april, Kl. 19:00 til kl. 21:45.

NY FORMAND TIL VENSTRE I SOLRØD

12-04-2021
BENJAMIN LINDBERG HAR NETOP FÅET NYE SPÆNDENDE UDFORDRINGER, SOM IKKE ER FORENELIGE MED HVERVET SOM LOKALFORMAND FOR ET POLITISK PARTI

Indstillinger til Dan-graduering i Sin-Sung

12-04-2021
Sin-Sung havde 8 håbefulde elever der gik denne vinter/forår i møde med et håb om at blive indstillet til sommerens Dan-graduering hos Keo San Do.

Online foredrag om psykisk sygdom

12-04-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer dig til online foredrag med overlæge og ph.d Bjørn H. Ebdrup fra Psykiatrisk Center Glostrup.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online