Ny præst i Solrød Sogn

25. februar 2021

Mona Møberg Larsen er ny præst i Solrød Sogn. Hun glæder sig til at være med til at sprede budskabet om det kirkelige fællesskab og bruge sine erfaringer med mennesker i svære situationer.

”Fra jeg kom her første gang, har jeg oplevet Solrød Strandkirke som et tjekket sted. Der er styr på alt fra top til tå. Lige fra kirketjenerne, der ruller en bakkevogn med æbleskiver og fine lyskæder og lanterne ind til konfirmanderne til jul, til powerpoint i kirken og menighedsrådets visioner om at være imødekommende, nutidig og vedkommende, der efterleves”.

Ordene kommer fra Mona Møberg Larsen, der er ny præst i Solrød Sogn. Hun kommer fra en stilling som vikar i Greve-Solrød Provsti, hvor hun primært har arbejdet i Hundige-Kildebrønde kirker og Karlslunde-Karlstrup kirker. Siden september 2020 har Mona Møberg Larsen haft et hold konfirmander i Solrød Strandkirke, da Leif Ellerbek gik på pension i efteråret. Hun starter derfor ikke helt på bar bund.


”Konfirmandundervisning er rigtigt sjovt, og det er dejligt at lære noget nyt som præst af de unge mennesker. Jeg er optaget af, hvordan jeg kan formidle kristendom til konfirmanderne, så det går til deres hjerter. Jeg har erfaring med mennesker i svære situationer. Mine to første vikariater var som sygehuspræst, og arbejdet med dem ligger mig meget på sinde. For mig er det kirkelige fællesskab vigtigt, for kirken kan være med til at imødegå ensomhed”, mener Mona Møberg Larsen, der blev præst i 1998.

Glæder sig til hverdag efter corona

I en årrække var hun dog væk fra præstegerningen, da hun underviste voksne flygtninge og indvandrere i dansk og senere blev afdelingsleder på IA Sprog i Københavns nordvestkvarter.

”Da jeg nærmede mig de 50, tænkte jeg over, om det ikke var tid til at vende tilbage som præst, og det har jeg gjort med stor glæde siden 2018. Jeg ser frem til mit nye job med flere kollegaer og mange forskellige medarbejdergrupper, for jeg arbejder bedst i et team. Det bliver dejligt at se, hvem der kommer i kirken til hverdag – når der på et tidspunkt ikke længere skal tages hensyn til corona. Og det bliver fantastisk, når vi igen må drikke kirkekaffe efter gudstjenesten om søndagen”, siger Mona Møberg Larsen med et stort smil.

Hun synes kernepræstearbejde er dybt meningsfyldt og inspirerende og glæder sig til at tale om eksistens og kristendom med de mange mennesker, der kommer i Solrød Strandkirke og Solrød Kirke.

”Som præst forsøger jeg at skabe interesse for kristendom og kirkeliv og skabe et rum for menneskers hverdagstro i et nutidigt sprog. Jeg tror på, at kristen livsfortolkning giver mening og håber, at folk bliver mindet om, at Gud er en kærlig Gud, som deltager og følger med i deres liv”, siger Mona Møberg Larsen, der bor på Amager med sin mand gennem 27 år.

Et natur- og strikkemenneske

Parret har tvillingedrenge på 26 år, der ikke har valgt en teologisk uddannelse som moren. Den ene søn læser psykologi, og den anden studerer medicin.

Når Mona Møberg Larsen har lagt præstekjolen om søndagen, skifter hun til vandrestøvler, ski, vinterbadedragt eller tager en tur i sin havkajak. Hun er også en ferm syerske, har styr på strikkepinde og ses med en stor flok veninder.

”Jeg elsker at være ude i naturen og har overvejet at cykle noget af vejen fra Amager til Solrød Strand, for hele vejen frem og tilbage bliver lidt for langt. Nu skal jeg til at lære byen og menneskene at kende, og det glæder jeg mig rigtigt meget til”, slutter Mona Møberg Larsen.


Kilde: Solrød Sogn


Flere artikler

Regler for gudstjenester lempes

19-04-2021
Natten til fredag den 16. april blev der indgået politisk aftale om yderligere genåbning og lempelse af forsamlingsforbuddet.

Grønnere Kirkegårde

19-04-2021
Gartnerelev Jimmy er i gang med at give nogle af gangstierne et grønnere udseende på Solrød Annekskirkegård. Væk er perlegrus, der erstattes med græs.

Invitation til pinse-pilgrimsvandring på Femø

15-04-2021
Pinsepilgrimsvandring på Femø 22-24. maj 2021 med Kristine Stricker Hestbech.

Friske konfirmander rykkede udenfor

15-04-2021
Onsdag morgen var måske lidt til den kolde side, men solen skinnede. Og når kakaoen er varm og croissanterne lune - ja, så er det da oplagt at rykke udenfor med konfirmandundervisningen.

Præster i Solrød Sogn

15-04-2021
34 præster på 438 år, heraf seks kvinder. Det er to af de fakta, du bl.a. kan læse på præstetavlen i Solrød Kirke.

Trospraxisgruppe - har du lyst til at prøve?

08-04-2021
Præst Bente Lybecker starter sin nye trospraxisgruppe i sognehuset onsdag den 13. oktober kl. 17-19.

Pilgrimsvandring til Rørmosen

05-04-2021
Efter en vinter, hvor vi har gået ture hver for sig, mødes vi og går en pilgrimsvandring.

Langfredag i Solrød Sogn

01-04-2021
Langfredag markerer vi, at Jesus blev korsfæstet, døde og blev begravet. Derfor er det en stille og afdæmpet dag i kirken.

Gudstjeneste Påskedag - Ingen tilmelding

29-03-2021
Søndag d. 4. april 2021, kl. 10:00 til kl. 12:00, Havdrup Kirke, Præstestræde 5, 4622 Havdrup.

Påskeløb bag Solrød Strandkirke

29-03-2021
Trænger du til frisk luft og at lære om de forskellige helligdage i påsken? Så kig om i haven bag Solrød Strandkirke indtil 2. påskedag den 5. april.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online