SSP fortsætter det forebyggende arbejde virtuelt

25. februar 2021

Selvom eleverne er sendt hjem til virtuel undervisning, fortsætter UngSolrøds SSP det vigtige arbejde med forebyggelse i virtuelle rammer.

På en normal uge under normale omstændigheder er SSP-konsulent, Bo Andersen, sjældent det samme sted flere dage i streg. Hans kontor ligger i UngSolrøds sekretariat på Solrød Gl. Skole, men faktisk er hele kommunen hans arbejdsplads. Den ene dag er han på Munkekærskolen, hvor han underviser elever i Digital Dannelse; den næste dag er han i Trylleskoven, hvor han guider skoleklasser gennem øvelser i teambuilding.

I dag ser hverdagen lidt anderledes ud, for nu foregår undervisningen virtuelt, og SSP kan ikke længere lave fysiske skolebesøg, som de plejede.

Derfor har Bo tilpasset undervisningen til nye, virtuelle rammer, så han kan afholde sine forløb online. Dermed kan han fortsætte det vigtige arbejde med at skabe gode og trygge vilkår for børn og unge gennem dialog og forebyggelse.


I disse skoleforløb overtager Bo undervisningen af klassen i 2-3 lektioner. Her inddrager han eleverne i temaer som digital dannelse, sikker adfærd på nettet, den gode tone på sociale medier og andre aspekter, der er en del af hverdagen for børn og unge. Forløbet følges op med et forældremøde, hvor forældrene inddrages i, hvad eleverne har lært. Her bliver de også inviteret til dialog omkring de udfordringer, man kan møde, når man som ung skal lære at navigere i en hverdag med sociale medier og digitale rammer.

SSP-konsulenterne er kendte ansigter blandt kommunens børn og unge og deres stærke lokalkendskab gør, at de tidligt kan opfange faresignaler og udviklingstendenser i forhold til kriminalitet. Derfor er det en vigtig del af arbejdet at skabe og vedligeholde samarbejdet med skoleklasserne. Heldigvis kan forebyggelsesarbejdet fortsætte virtuelt, indtil SSP igen kan besøge eleverne fysisk på skolerne.

Fakta om SSP:

SSP er en afdeling i UngSolrød og arbejdet er en del af en større indsats for forebyggelse blandt børn og unge i kommunen, der også fokuserer på at motivere dem til at fravælge risikoadfærd gennem social pejling. Her udarbejder SSP anonyme undersøgelser blandt unge, der giver et indblik i flertalsmisforståelser og det forventningspres, der kan opstå, når man tror at ”alle andre gør noget.” Med udgangspunkt i den landsdækkende Ungeprofilundersøgelse får SSP desuden indblik i unges trivsel, sundhed og livsopfattelse.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Snart kan du blive kviktestet fem dage om ugen i Havdrup

15-04-2021
Falcks walk in kviktestcenter i Havdrup, hvor der testet med den korte vatpind, holder fra mandag den 19. april 2021 åbent fem dage om ugen fra kl. 9-19.

Ny partnerskabsaftale mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium er nu underskrevet

15-04-2021
Parløbet mellem Solrød Kommune og Solrød Gymnasium har altid været stærkt og tæt, og nu har parterne underskrevet en ny, dynamisk partnerskabsaftale, der har grobund i kommunens dannelsesstrategi.

Nu kan du blive vaccineret lokalt

08-04-2021
Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Sådan finder du dit coronapas

08-04-2021
Du kan hente dit coronapas på www.sundhed.dk eller app''en MinSundhed.

Ny hjemmeside: Information om Borgernes Hus samlet et sted

08-04-2021
På baggrund af en grundig undersøgelse skal det nye byråd i 2022 tage stilling til, om der skal bygges et Borgernes Hus i Solrød Kommune. For at sikre byrådets ønske om en bred inddragelse af borgere i undersøgelsesperioden har Solrød Kommune oprettet en hjemmeside med fakta om det muligt kommende projekt.

Snart kan du blive kviktestet alle dage i Solrød

05-04-2021
Falcks walk in kviktestcenteret i Solrød Idrætscenter holder fra onsdag den 7. april åbent alle dage fra kl. 9-19. Samtidig kan børn helt ned til 6 år blive testet.

Ulven er kommet til Havdrup

01-04-2021
Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Fejl i antal smittede i Solrød Kommune

29-03-2021
Statens Serum Instituts dashboard mandag den. 29. marts 2021 viser et alt for højt antal smittede i Solrød Kommune.

Du kan også blive testet for covid-19 i påsken

29-03-2021
Både Region Sjællands testcenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Falcks to walk in kviktestcentre har åbent som normalt henover påsken.

Her kan du se byrådsmødet fra den 22. marts

25-03-2021
På grund af situation med coronavirus blev marts måneds byrådsmøde afholdt digitalt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online