Blog fra 10Solrød - nu i det virtuelle

22. februar 2021

Et fællesskab på 60 % i stedet for 100, er bedre end 0%!

Jeg har talt meget med vores skoleleder, Charlotte, her på det seneste, hvor hun spurgte mig, om jeg ville skrive om, hvordan 10Solrød hverdagen går i det virtuelle. I forbindelse med vores OSO-opgave, vi lavede tilbage i november, skrev jeg om at være journalist, da det er noget, jeg godt kunne tænke mig. Derfor gav det jo god mening, at jeg kunne få lov til at være med til at skrive det her.

Vi har talt meget om, hvordan det plejer at være når man går på skolen. F.eks. fællestid med alle elever i festsalen, aktiviteter på kryds og tværs og så studieturen til Berlin, hvor alle elever og lærere deltager. Mange af disse aktiviteter er gået fløjten i år, fællestid er klassevis og studieturen er aflyst.

Når man til hverdag, altså den corona-hverdag jeg har oplevet, går gennem gangene på 10Solrød er der dog altid fuld af liv. Så møder man lige én fra sit valgfag, så smiler man lige til nogle fra temafaget, inden man selv kommer ind i sin egen klasse. Også lærerne spreder en masse energi.

Selvom det er et lidt anderledes år, må jeg være ærlig og indrømme, at jeg alligevel stadig føler et nært fællesskab. Det kan godt være, at der er Corona til at sætte grænser for, hvor meget vi kan og må, men alligevel har det levet op til mine forventninger. Jeg forventede tilbage i august, at jeg ville starte på en skole med stor fokus på fællesskabet. Det kan man i den grad sige, at jeg gjorde. Og prøv så lige at tænke på, hvordan det ville have været, hvis fællesskabet var på 100% i stedet for de 60%.

“Det føles lidt som om, at tiden står stille. Men alligevel føler man, at man går glip af en hel masse”.
Noget helt specielt jeg i hvert fald har opdaget her i de seneste uger er, hvor vigtigt det er at sætte pris på de fællesskaber vi har, når vi har dem. Til hverdag tænker vi ikke over det, vi har, men når vi så bliver hjemsendt,

Skrevet af Kathrine Borup Rasmussen 10F, 10SolrødFlere artikler

15 børnebøger shortlistet til Kulturministeriets børnebogspriser

08-03-2021
Her får du et overblik over de 15 bøger, der er shortlistet til at modtage Kulturministeriets forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Konservative støtter ikke et nyt rådhus til over 200 millioner

01-03-2021
Det er totalt og aldeles forkert, når det påstås, at Det Konservative Folkeparti har besluttet at støtte opførslen af et stort nyt rådhus til over 200 millioner kroner. Det passer simpelthen ikke, og det bliver ikke sandt af at blive gentaget.

Genåbning - Solrød Center

01-03-2021
Fra 1. marts er det muligt for detailhandlen, som ligger på strøg under åben himmel, at åbne op igen.

Skal vi finde os i magtkulturen i kommunen?

01-03-2021
Det er ikke Færch! Der er noget rivende galt i kommunen, når man som borger bliver tvunget til at rive sit skur ned, fordi det står to cm for tæt på skellet.

BORGERNES HUS - HVAD ER OP OG NED?

01-03-2021
IDEEN – DER SKAL UNDERSØGES - HANDLER OM AT SKABE BEDRE FACILITETER FOR FORENINGS- OG KULTURLIVET, UDVIKLING AF BYMIDTEN I STRANDOMRÅDET, MERE PLADS TIL DET STIGENDE ANTAL ÆLDRE I AKTIVITETS- OG FRIVILLIGCENTRET, SAMLE OG FORBEDRE RÅDHUSFACILITETER OG SKABE BOLIGER TIL MENNESKER I ALLE ALDRE PÅ DEN NUVÆRENDE RÅDHUSGRUND.

NÆRVÆR OG TRIVSEL I HJEMMEPLEJEN

01-03-2021
Kommunen har i samarbejde med konsulentfirmaet Conopor, arbejdet målrettet gennem hele 2020 med projekt nærvær og trivsel i Den kommunale Hjemmepleje, finansieret af såvel puljemidler fra STAR som kommunalt afsatte puljemidler.

TILSKUD TIL NYT KLUBHUS TIL SOLRØD FC

01-03-2021
ET ENIGT BYRÅD HAR MED BEVILLING AF ET BETINGET ANLÆGSTILSKUD PÅ 850.000 KR. GJORT SIT TIL, AT SOLRØD FODBOLD CLUB KAN REALISERE DERES ØNSKE OM EGET PERMANENT KLUBHUS.

Click & collect: Udlevering af reserveringer

01-03-2021
5 gange ugentlig kan du hente opfyldte reserveringer i lukkeperioden.

Ny eventyrlig slægtsroman fra Charlotte Weitze

01-03-2021
Rosarium er en vildtvoksende slægtsroman om en ung pige, som slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, der lever af lysnæring, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Charlotte Weitze er tilbage med en smuk slægtsfortælling, der trækker inspiration fra folkefortællinger, det eventyrlige og naturen.

Nu er de digitale magasiner på eReolen Global

01-03-2021
Fremover vil du skulle bruge hjemmesiden www.ereolenglobal.dk eller appen Libby, hvis du vil læse digitale magasiner som tidligere fandtes på RB Digital.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online