Solrød Kommune havde den laveste ledighed i regionen ved årsskiftet

22. februar 2021

Erhvervslivet i Solrød Kommune har fremgang i etablering af nye virksomheder, samtidig med at ledigheden er den laveste i hele Region Sjælland. Det viser en ny rapport udarbejdet af Erhvervshus Sjælland.

På trods af corona-krisen og de store udfordringer, som krisen har medført, er erhvervslivet i Solrød Kommune kommet godt igennem 2020. Det viser rapporten ”Vækstvilkår 2020 – seneste udviklingstendenser”, som er udarbejdet af Erhvervshus Sjælland, og som på kommuneplan giver en status på udviklingstendenserne inden for erhverv og beskæftigelse.

I det coronaramte år 2020 blev der samlet etableret 215 nye virksomheder i Solrød Kommune. Det er 11 flere end i 2019, hvilket svarer til en fremgang på 5 procent. Til sammenligning blev der i hele Region Sjælland etableret 193 færre virksomheder i 2020 end i 2019, hvilket svarer til en tilbagegang på 3 procent.


Samtidig var ledigheden i Solrød Kommune på 3,1 procent i 4. kvartal af 2020, hvilket er den laveste ledighed målt blandt kommunerne i Region Sjælland.

”Det glæder mig, at erhvervslivet i Solrød Kommune er kommet godt ud af 2020, som har været et utroligt hårdt år for virksomheder. Coronakrisen har store økonomiske konsekvenser for erhvervslivet, og i Solrød Kommune ønsker vi at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe, vejlede og understøtte de lokale virksomheder, så de kommer bedst muligt igennem den svære situation”, siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Intet har været, som det plejer, og der har været vanskeligt at forudsige fremtiden, så virksomhederne skal have stor ros for den omstillingsparathed, de har vist. Der er ingen tvivl om, at udfordringer fortsætter ind i 2021, som for mange virksomheder er præget af restriktioner og hjælpepakker, og det vil tage tid, før efterspørgslen er tilbage på normalen. Men det giver grund til optimisme, at der midt i sundhedskrisen er lav ledighed og virksomheder, der tør at etablere sig”.

Hele rapporten kan snart læses på Erhvervshus Sjællands hjemmeside www.ehsj.dk.

Fakta:

”Vækstvilkår 2020 – seneste udviklingstendenser” er udarbejdet af Erhvervshus Sjælland og formidler data og kvartalsvis statistik om erhvervsudviklingen i form af diagrammer og tabeller. Diagrammerne og tabellerne er udarbejdet på baggrund af officiel, offentligt tilgængelig kommunal statistik i Erhvervsstyrelsens regionale statistikbank og Danmarks Statistiks statistikbank. Hertil kommer særudtræk fra Danmark Statistik og Erhvervsstyrelsen samt udtræk fra CVR-registret, som er bearbejdet af eStatistik.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Bekæmpelse af Rynket Rose ved Trylleskoven

08-03-2021
Rynket Rose (hybenrose) ødelægger levestederne for de unikke plante- og dyrearter, der lever ved Trylleskoven, blandt andet den sjældne Argusblåfugl. Derfor rydder Solrød Kommune igen i år Rynket Rose med en biorotor. Arbejdet udføres af HedeDanmark den 11. marts 2021. Rydningen er en opfølgning på sidste års rydning suppleret med de arealer, der ikke blev ryddet sidste år.

Nu kommer de korte næse-kviktests til både Solrød og Havdrup

08-03-2021
Fra mandag den 8. marts og tirsdag den 9. marts kan du blive walk in kviktestet i Solrød Idrætscenter og i den gamle Fakta-butik i Havdrup. Testen bliver foretaget med den korte vatpind, som kun skal få centimeter op i næsen.

Utæt springvand: Solrød Kommune venter fortsat på afgørelse

08-03-2021
I april 2020 så Solrød Kommune sig nødsaget til at sende sagen med et nyetableret, utæt springvand på Strandvejstorvet i Solrød Center til voldgiftsnævnet. "Vi havde håbet, at sagen var afklaret for længst," lyder det fra kommunens tekniske chef.

Etablering af fjernvarme fra Solrød Biogas til Havdrup

04-03-2021
I perioden fra 8. marts 2021 til og med den 7. maj 2021 udfører Solrød Fjernvarme anlægsarbejde i Havdrup.

Find et testcenter nær dig

04-03-2021
Få overblik over testcentre i hele Danmark med et nyt kort, der viser åbningstider, adresse og om det er PCR-test eller kviktest.

Tag godt imod de nye beboere i Trylleskoven

04-03-2021
Glæd jer til at se de to fine shetlandsponyer, der i går blev sat ud i en af foldene syd for Trylleskoven.

Udendørs fritidsaktiviteter kan åbne - de fleste græsbaner er fortsat lukkede

04-03-2021
Fra mandag den 1. marts har er det igen tilladt at mødes op til 25 personer i forenignsregi.

Færdsel på isen

04-03-2021
I perioder med meget frost bliver isen målt på udvalgte søer for at undersøge, om den kan bære.

Click & collect på Solrød Bibliotek

04-03-2021
Hent reserveringer 5 dage om ugen.

Ny forpagter til iskioskerne ved Solrøds smukke strand

04-03-2021
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online