Solrød Kommune havde den laveste ledighed i regionen ved årsskiftet

22. februar 2021

Erhvervslivet i Solrød Kommune har fremgang i etablering af nye virksomheder, samtidig med at ledigheden er den laveste i hele Region Sjælland. Det viser en ny rapport udarbejdet af Erhvervshus Sjælland.

På trods af corona-krisen og de store udfordringer, som krisen har medført, er erhvervslivet i Solrød Kommune kommet godt igennem 2020. Det viser rapporten ”Vækstvilkår 2020 – seneste udviklingstendenser”, som er udarbejdet af Erhvervshus Sjælland, og som på kommuneplan giver en status på udviklingstendenserne inden for erhverv og beskæftigelse.

I det coronaramte år 2020 blev der samlet etableret 215 nye virksomheder i Solrød Kommune. Det er 11 flere end i 2019, hvilket svarer til en fremgang på 5 procent. Til sammenligning blev der i hele Region Sjælland etableret 193 færre virksomheder i 2020 end i 2019, hvilket svarer til en tilbagegang på 3 procent.


Samtidig var ledigheden i Solrød Kommune på 3,1 procent i 4. kvartal af 2020, hvilket er den laveste ledighed målt blandt kommunerne i Region Sjælland.

”Det glæder mig, at erhvervslivet i Solrød Kommune er kommet godt ud af 2020, som har været et utroligt hårdt år for virksomheder. Coronakrisen har store økonomiske konsekvenser for erhvervslivet, og i Solrød Kommune ønsker vi at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe, vejlede og understøtte de lokale virksomheder, så de kommer bedst muligt igennem den svære situation”, siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Intet har været, som det plejer, og der har været vanskeligt at forudsige fremtiden, så virksomhederne skal have stor ros for den omstillingsparathed, de har vist. Der er ingen tvivl om, at udfordringer fortsætter ind i 2021, som for mange virksomheder er præget af restriktioner og hjælpepakker, og det vil tage tid, før efterspørgslen er tilbage på normalen. Men det giver grund til optimisme, at der midt i sundhedskrisen er lav ledighed og virksomheder, der tør at etablere sig”.

Hele rapporten kan snart læses på Erhvervshus Sjællands hjemmeside www.ehsj.dk.

Fakta:

”Vækstvilkår 2020 – seneste udviklingstendenser” er udarbejdet af Erhvervshus Sjælland og formidler data og kvartalsvis statistik om erhvervsudviklingen i form af diagrammer og tabeller. Diagrammerne og tabellerne er udarbejdet på baggrund af officiel, offentligt tilgængelig kommunal statistik i Erhvervsstyrelsens regionale statistikbank og Danmarks Statistiks statistikbank. Hertil kommer særudtræk fra Danmark Statistik og Erhvervsstyrelsen samt udtræk fra CVR-registret, som er bearbejdet af eStatistik.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

15 nye naturambassadører er klædt på til at fremme biodiversitet i Solrød Kommune

10-06-2021
15 engagerede borgere i Solrød Kommune er blevet uddannet naturambassadører og med bagagen fuld af viden om biodiversitet og konkrete værktøjer til at støtte naturen, er de nu klar til at skabe mere liv og blomstring på egne og fælles arealer.

Asfaltering på Strandvejen

03-06-2021
Søndag den 6. juni 2021 starter asfaltering af Strandvejen og cykelstien ved rundkørslen ved Cementvej og Gl. Køgevej.

Musa Akin træder ind i byrådet som midlertidig stedfortræder for Peter Klokker

03-06-2021
På grund af sygdom overtager Musa Akin (V) midlertidigt byrådsmedlem Peter Klokkers (V) plads i Solrød Byråd.

Til sommer får Solrød Kommune en endnu grønnere affaldsordning

03-06-2021
Byrådet har nu godkendt et nyt regulativ for husholdningsaffald, som betyder, at Solrød Kommune er klar til at imødekomme regeringen og et bredt flertal i Folketingets krav til en udvidet og grønnere affaldsordning, hvor borgerne også skal sortere fødevarekartoner og tekstiler.

Fra januar 2022 kan du se byrådsmøderne direkte hjemmefra

03-06-2021
Byrådet har besluttet at sætte penge af til, at byrådsmøderne fra næste valgperiode skal videotransmitteres, så borgerne hjemmefra kan følge direkte med i byrådets beslutninger.

Ny forpagter søges til Strandløven ved Solrøds smukke strand

31-05-2021
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu.

Solrød Kommunes første naturambassadører er klar!

31-05-2021
Første hold af borgere har gennemført uddannelsen til Naturambassadører.

Har du en byrådskandidat i maven?

31-05-2021
Solrød Kommune afholder informationsmøde for borgere, der overvejer at stille op som kandidat til byrådet onsdag den 16. juni 2021.

Byrådsmødet den 31. maj afholdes i Aktivitets- og Frivilligcenteret

24-05-2021
Byrådsmødet begynder kl. 19, og før det ordinære møde er der spørgetid kl. 18.45-19.

Bekymrende nye smittetal: Solrød Kommune i fare for automatisk nedlukning af hele kommunen

24-05-2021
De nyeste smittetal, der er offentliggjort fredag eftermiddag, viser, at hele Solrød Kommune er i fare for at blive lukket ned, da kommunen nu har en testjusteret incidens på 211. En nedlukning vil have store konsekvenser for borgere, erhvervsliv og foreningsliv, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at bryde smittekæderne, lyder opfordringen fra borgmester Niels Hörup.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online