Solrød Kommune tager smitteopsporing dybt alvorligt

18. februar 2021

Solrød Kommune er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og har gjort forberedelser, så en smitteopsporingsaftale kan tiltrædes hurtigt, hvis smittesituationen forværres.

Solrød Kommune tager smittesituationen dybt alvorligt, og smitteopsporing er et vigtigt værktøj til at bekæmpe Covid-19.

Derfor er Solrød Kommune løbende i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om særlige opmærksomhedspunkter, hvor kommunen kan bidrage til at begrænse smitten. Det kan fx være en særlig aldersgruppe eller et særligt geografisk område, hvor smitten er centreret.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ansvaret for smitteopsporing i hele landet. Kommunerne kan indgå et samarbejde med Styrelsen om Patientsikkerhed om at kontakte og vejlede smittede med Covid-19, som styrelsen ikke selv kan komme i kontakt med. Solrød Kommune har på nuværende tidspunkt ikke indgået en sådan aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed.


Erfaringerne fra de kommuner, der har indgået en aftale er, at Styrelsen for Patientsikkerhed videresender 3 % af opgaverne til kommunen. Det betyder på nuværende tidspunkt, at de vil videresende mindre end én borger ugentligt til Solrød Kommune.

”At indgå en aftale betyder, at kommunen skal have medarbejdere til at sidde standby alle ugens dage til kl. 22, også i weekenderne. Det er et meget stort set up i forhold til så få henvendelser, der vil blive sendt fra styrelsen på nuværende tidspunkt”, siger Dorte Saabye, direktør i Solrød Kommune, og fortsætter:

”Covid-19-situationen genererer konstant utrolig mange nye opgaver i kommunerne, såsom testning og hjælp til vaccination, som lige nu trækker mange ressourcer. Der bliver knoklet løs på alle områder for at følge med. Vi vil rigtig gerne hjælpe med smitteopsporing, hvor vi kan, og derfor følger vi udviklingen nøje og har gjort forberedelser, så vi hurtigt kan tiltræde en aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis situationen forværres.”

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Bekæmpelse af Rynket Rose ved Trylleskoven

08-03-2021
Rynket Rose (hybenrose) ødelægger levestederne for de unikke plante- og dyrearter, der lever ved Trylleskoven, blandt andet den sjældne Argusblåfugl. Derfor rydder Solrød Kommune igen i år Rynket Rose med en biorotor. Arbejdet udføres af HedeDanmark den 11. marts 2021. Rydningen er en opfølgning på sidste års rydning suppleret med de arealer, der ikke blev ryddet sidste år.

Nu kommer de korte næse-kviktests til både Solrød og Havdrup

08-03-2021
Fra mandag den 8. marts og tirsdag den 9. marts kan du blive walk in kviktestet i Solrød Idrætscenter og i den gamle Fakta-butik i Havdrup. Testen bliver foretaget med den korte vatpind, som kun skal få centimeter op i næsen.

Utæt springvand: Solrød Kommune venter fortsat på afgørelse

08-03-2021
I april 2020 så Solrød Kommune sig nødsaget til at sende sagen med et nyetableret, utæt springvand på Strandvejstorvet i Solrød Center til voldgiftsnævnet. "Vi havde håbet, at sagen var afklaret for længst," lyder det fra kommunens tekniske chef.

Etablering af fjernvarme fra Solrød Biogas til Havdrup

04-03-2021
I perioden fra 8. marts 2021 til og med den 7. maj 2021 udfører Solrød Fjernvarme anlægsarbejde i Havdrup.

Find et testcenter nær dig

04-03-2021
Få overblik over testcentre i hele Danmark med et nyt kort, der viser åbningstider, adresse og om det er PCR-test eller kviktest.

Tag godt imod de nye beboere i Trylleskoven

04-03-2021
Glæd jer til at se de to fine shetlandsponyer, der i går blev sat ud i en af foldene syd for Trylleskoven.

Udendørs fritidsaktiviteter kan åbne - de fleste græsbaner er fortsat lukkede

04-03-2021
Fra mandag den 1. marts har er det igen tilladt at mødes op til 25 personer i forenignsregi.

Færdsel på isen

04-03-2021
I perioder med meget frost bliver isen målt på udvalgte søer for at undersøge, om den kan bære.

Click & collect på Solrød Bibliotek

04-03-2021
Hent reserveringer 5 dage om ugen.

Ny forpagter til iskioskerne ved Solrøds smukke strand

04-03-2021
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online