Dagtilbuddet Lille Birk skal rykke til nye, renoverede rammer i Havdrup

18. februar 2021

Byrådet har vedtaget en omfattende renovering af den tidligere Lindebo Børnehave i Havdrup, så dagtilbuddet Lille Birk, som er målrettet børn med særlige behov, kan rykke til nye rammer, der er tilpasset børnenes behov.

Solrød Kommunes dagtilbud til børn med særlige behov, Lille Birk, ligger placeret i tilknytning til daginstitutionen Birkebo i Solrød Strand. Allerede i dag kan Lille Birk dog godt bruge ekstra plads, og da der samtidig i fremtiden forventes at være flere børn i kommunen, der har behov for et tilbud som Lille Birk, har byrådet besluttet, at Lille Birk skal rykke til nye rammer.

Den tidligere Lindebo Børnehave i Havdrup, som i dag er rykket til moderne og trygge, nye rammer i den ny opførte daginstitution Eventyrhaven, skal derfor gennemgå en omfattende renovering og tilpasses til, at Lille Birk i fremtiden kan have hjemme der. Det besluttede byrådet på byrådsmødet den 15. februar 2021, og samtidig frigav byrådet 2.350.000 kr. til renoveringen af Lindebo Børnehave.

”Konstellationen med Lille Birk og Birkebo har fungeret rigtig godt, men nu har børn og voksne i Lille Birk brug for noget mere plads, det er derfor en rigtig god løsning, at vi kan flytte Lille Birk over i den tidligere Lindebo Børnehave, som jo allerede er målrettet til børns behov, og tilpasse og opgrader rammerne, så stedet også kommer til at passe rigtig godt til børn med særlige behov,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.


Renoveringen af Lindebo Børnehave indeholder bl.a. en udskiftning af gulve og lofter, en renovering af legepladsen og en tilpasning af lokalerne, så de passer bedre til børn med særlige behov fx i forhold til belysning og vægfarver. For at være helt sikre på, at den nye Lille Birk tilpasses børnenes behov bedst muligt, bliver personalet også inddraget i processen, og samtidig er Handicaprådet også blevet hørt.

Den nye placering af Lille Birk i den tidligere Lindebo Børnehave frigiver samtidig institutionsplads i strandområdet, som der er brug for, og så er løsningen endda også sund fornuft rent økonomisk. I budgettet for 2021 var der nemlig allerede afsat penge til etableringen af et nyt tilholdssted til Lille Birk, og løsningen med at renovere Lindebo Børnehave i stedet for at bygge nyt betyder, at kommunen sparer 3.450.000 kr.

”Det giver god mening på alle parametre. Vigtigst af alt skaber vi nogle rigtig gode rammer for vores sårbare børn, vi frigiver plads til flere børn i strandområdet, og samtidig er det en økonomisk fornuftig løsning,” siger Kim Sunesen.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Bekæmpelse af Rynket Rose ved Trylleskoven

08-03-2021
Rynket Rose (hybenrose) ødelægger levestederne for de unikke plante- og dyrearter, der lever ved Trylleskoven, blandt andet den sjældne Argusblåfugl. Derfor rydder Solrød Kommune igen i år Rynket Rose med en biorotor. Arbejdet udføres af HedeDanmark den 11. marts 2021. Rydningen er en opfølgning på sidste års rydning suppleret med de arealer, der ikke blev ryddet sidste år.

Nu kommer de korte næse-kviktests til både Solrød og Havdrup

08-03-2021
Fra mandag den 8. marts og tirsdag den 9. marts kan du blive walk in kviktestet i Solrød Idrætscenter og i den gamle Fakta-butik i Havdrup. Testen bliver foretaget med den korte vatpind, som kun skal få centimeter op i næsen.

Utæt springvand: Solrød Kommune venter fortsat på afgørelse

08-03-2021
I april 2020 så Solrød Kommune sig nødsaget til at sende sagen med et nyetableret, utæt springvand på Strandvejstorvet i Solrød Center til voldgiftsnævnet. "Vi havde håbet, at sagen var afklaret for længst," lyder det fra kommunens tekniske chef.

Etablering af fjernvarme fra Solrød Biogas til Havdrup

04-03-2021
I perioden fra 8. marts 2021 til og med den 7. maj 2021 udfører Solrød Fjernvarme anlægsarbejde i Havdrup.

Find et testcenter nær dig

04-03-2021
Få overblik over testcentre i hele Danmark med et nyt kort, der viser åbningstider, adresse og om det er PCR-test eller kviktest.

Tag godt imod de nye beboere i Trylleskoven

04-03-2021
Glæd jer til at se de to fine shetlandsponyer, der i går blev sat ud i en af foldene syd for Trylleskoven.

Udendørs fritidsaktiviteter kan åbne - de fleste græsbaner er fortsat lukkede

04-03-2021
Fra mandag den 1. marts har er det igen tilladt at mødes op til 25 personer i forenignsregi.

Færdsel på isen

04-03-2021
I perioder med meget frost bliver isen målt på udvalgte søer for at undersøge, om den kan bære.

Click & collect på Solrød Bibliotek

04-03-2021
Hent reserveringer 5 dage om ugen.

Ny forpagter til iskioskerne ved Solrøds smukke strand

04-03-2021
Går du med en lille drøm om at drive dit eget sted? Så er der en alletiders mulighed lige nu - og endda med den perfekte udsigt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online