Partihoppere er ugleset

8. februar 2021

Der er kraftig udluftning på Christiansborg i øjeblikket

Markante politikere skifter parti eller bliver løsgængere. I Region Sjælland er der ligeledes partihoppere, og på landsplan i det kommunalpolitiske er der allerede over 100 politikere, som har skiftet parti de seneste tre år. Det er åbenbart et vilkår i demokratiet.

Det rejser naturligvis debatten om, hvad der burde ske med partihopperenes mandater. Kan de tage dem med eller skal de overdrages til partiet, de går fra?

Reglerne siger at mandatet er personligt, og følger derfor politikeren.

Op mod Regions- og Kommunalvalget bliver det sikkert aktuelt at forsværge, at man ikke bliver partihopper uden at nedlægge sit mandat, og lade suppleanten træde til.

Det er bare sjældent tilfældet.

Ingen politiker ønsker at forlade partiet, fordi det har store omkostninger. Når det alligevel sker, er det ofte fordi politikken, det personlige og situationen er endt et sted, hvor vejene må skilles. Den eneste løsning for at stoppe partihopperi er en ændring af loven eller at alle partier siger nej tak til partihoppere, som ønsker at blive nyt medlem. Her blegner holdningen dog ofte og dørene er vidtåbne; der er altid plads til én til.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Lokal ildsjæl fra Solrød stiller op til tryghedsvalg

01-02-2021
Bor du i Solrød Kommune, eller øvrige kommuner i Region Sjælland, og er Tryg- eller Alka-kunde, kan du netop nu stemme på mig og være med til at sikre, at en lokal repræsentant her fra kommunen vælges ind i TryghedsGruppen. En kandidat, som vil arbejde for rummelighed og medmenneskelighed samt øget fokus på trafiksikkerhed og ensomhed blandt danskere i alle aldre.

Fire skræmmende år

11-01-2021
De seneste fire års tid med præsident Donald Trump har været skræmmende


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online