Vi har taget fat på et helt nyt år

Det sidste julehjerte er pakket ned, og champagneflaskerne er lagt ud til genbrug.
Bogen vendes, og vi tager fat på et helt nyt år.
Og hvilket år bliver det så? Det ved vi ikke. Sidste år ved denne tid, kunne vi heller ikke forestillet os en hel verden, der blev lukket ned, og nogen talte om vacciner, mundbind eller håndsprit.

Lad os håbe, at vi får has på coronaen, så vi igen kan leve normalt med gæstebud, krammere, biografture og lækker mad på restauranter. Plus alt det andet, vi ikke har kunnet i det meste af 2020.

Hvad end der er lagt i posen til os i 2021, står én ting sikkert. Vi skal til stemmeurnerne og vælge et nyt byråd. Noget andet, der er sikkert er, at jeg stiller op igen.

Ja ja, jeg ved godt, at mit parti, Dansk Folkeparti, ikke har hverken strålet eller overstrålet siden folketingsvalget i 2019. Hvad der er fortjent eller ufortjent er nok en ode værd, men det må blive i en anden sammenhæng på et andet tidspunkt.

Jeg mener det samme som jeg altid har ment
Jeg står for det samme, som jeg hele tiden har stået for. Vi skal give vores børn og unge de bedste betingelser for at udvikle sig og blive klogere, end vi har været. De skal have gode rammer og hjælp til at sætte realistiske mål.

Og det skal jo nævnes, at der er børn og unge, der har nogle hårde odds. Nogle er ord- eller talblinde, andre har ADHD og andre igen har en autismediagnose. Hvad end det er, så er det ikke noget, at børnene eller de unge kan overvinde ved at tage sig sammen. De skal have en målrettet hjælp af professionelle, der er specielt uddannet til det.

Handicappede og ældre er også grupper, jeg gerne vil gå et ekstra stykke vej for. Det er selvfølgelig ikke nogen sygdom at blive ældre, men nogle slides hurtigere end andre og har brug for en hjælpende hånd. Og den skal de have. Ingen tvivl om det.

Handicappede skal have den hjælp og hjælpemidler, de har brug for, så de kan få en hverdag så tæt på den normale, som muligt.

Der er vist ikke nogen tvivl om, at halalsagen ligger mig stærkt på sinde. Jeg synes ikke, det hører nogen steder hjemme, at helt almindelige hverdagsdanskere via deres indkøbsvogn betaler afgift til en fremmed ideologi. Helt fundamentalt mener jeg, at varer fra producenter, der betaler halalafgift, skal mærkes, så forbrugerne har et frit valg. Hvad der kan få mig helt op i det røde felt er, at der er generel konsensus om, at børn og ældre, der er omfattet af offentlige madordninger, skal påduttes en fremmed ideologis spisevaner.

Lad os gøre Køge Bugt lækker for fisk og fiskere
Det er nok de færreste, der opfatter mig og mit parti som miljøets forkæmpere. Men selvfølgelig mener jeg, at vi skal passe på vores miljø. For eksempel har jeg slået flere slag for, at der ikke skal bygges på enhver græstot.

En dag sad jeg og slappede af foran fjernsynet og så en genudsendelse af Bonderøven. Hans jord støder op til naboens ved en lille å, og de to naboer var sammen med kommunen blevet enige om at genslynge åen for at skabe bedre betingelser for fisk og insekter. Og det fik de et godt resultat ud af.
Og så slog det mig – hvad egentlig med Køge Bugt? Kan vi ikke med relativt beskedne midler gøre et par gode gerninger for havmiljøet ved at skabe stenrev, hvor småfisk og andre små havdyr kan lave huler?

Eller hvad med at genetablere tidligere stenrev for på den måde at skabe gode forhold for yngel og smådyr? Hvis en bonderøv kan, så kan vi vel også, og hvis det rygtes, at der er bid i Køge Bugt, kunne det jo tænkes, at lystfiskerne vil valfarte til vores område, og de kan næsten ikke undgå at lægge nogle penge her – til glæde og gavn for os alle.

Godt nyt valgår.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online