Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18. januar 2021

Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Da landet lukkede fuldstændig ned i marts på grund af coronavirus, frygtede mange, hvor hårdt virussen ville ramme dansk erhvervsliv. Nu viser nye tal fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har analyseret, at antallet af nystiftede virksomheder steg med 12,4 procent i Solrød Kommune fra 2019 til 2020. På landsplan steg antallet med en halv procent.

– En stigning er absolut positivt i et år, hvor det bare var svært at drive en virksomhed. Blandt andet fordi restriktioner gang på gang satte en alvorlig kæp i hjulet og gjorde det svært at drive en fornuftig forretning, siger Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero.

– Jeg er særligt imponeret over den iværksættergnist, som ikke blev slukket, men snarere antændt midt i coronakrisen. Antallet af enkeltmandsvirksomheder steg fra den 11. marts til starten af december med 7 procent, og det er altså en virksomhedsform, som medfører, at man hæfter personligt ved konkurs. Det tyder på, at iværksætterne stadig har mod på og lyst til at starte egen virksomhed. Og det er virkelig vigtigt.

Størst stigning i Østjylland
Den største stigning i antal nystiftede virksomheder har fundet sted i Østjylland. Her var en
stigning på 7,7 procent fra 2019 til 2020. To andre landsdele har også oplevet stigninger. I
Vestjylland steg antallet med 2,5 procent, og i København var stigningen på 2,1 procent.
De to mest højdespringende kommuner er netop også en del af Østjylland. Odder
Kommune oplevede den største stigning fra 2019 til 2020 på hele 24,8 procent, skarpt
efterfulgt af Favrskov Kommune med 23,5 procent.
Otte landsdele har oplevet et fald i antal nystiftede virksomheder fra 2019 til 2020. Det
største fald på 11,5 procent er sket i landsdelen Bornholm. Det næststørste fald på 4,5
procent var i Vest- og Sydsjælland, men antallet faldt med 3,2 procent i Københavns
Omegn sammenlignet med året før.

Se tal for hele landet her.

Datagrundlag:
En ny virksomhed dækker i undersøgelsen over nyregistrerede enkeltmandsvirksomheder, anpartsselskaber (ApS), aktieselskaber (A/S), iværksætterselskaber (IVS), interessentskaber (I/S) eller personligt ejet mindre virksomheder (PMV) i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). Det er ikke længere muligt at stifte iværksætterselskaber (IVS), men de, der er stiftet i 2019, indgår i undersøgelsen. En registrering i CVR dækker over etablering af nye virksomheder, skifte i virksomhedsform, omregistreringer, genstarter m.v. i eksisterende virksomheder. Holdingselskaber indgår ikke i undersøgelsen.

Se hele analysen her.

Kilde: Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).
Flere artikler

Konservative støtter ikke et nyt rådhus til over 200 millioner

01-03-2021
Det er totalt og aldeles forkert, når det påstås, at Det Konservative Folkeparti har besluttet at støtte opførslen af et stort nyt rådhus til over 200 millioner kroner. Det passer simpelthen ikke, og det bliver ikke sandt af at blive gentaget.

Genåbning - Solrød Center

01-03-2021
Fra 1. marts er det muligt for detailhandlen, som ligger på strøg under åben himmel, at åbne op igen.

Skal vi finde os i magtkulturen i kommunen?

01-03-2021
Det er ikke Færch! Der er noget rivende galt i kommunen, når man som borger bliver tvunget til at rive sit skur ned, fordi det står to cm for tæt på skellet.

BORGERNES HUS - HVAD ER OP OG NED?

01-03-2021
IDEEN – DER SKAL UNDERSØGES - HANDLER OM AT SKABE BEDRE FACILITETER FOR FORENINGS- OG KULTURLIVET, UDVIKLING AF BYMIDTEN I STRANDOMRÅDET, MERE PLADS TIL DET STIGENDE ANTAL ÆLDRE I AKTIVITETS- OG FRIVILLIGCENTRET, SAMLE OG FORBEDRE RÅDHUSFACILITETER OG SKABE BOLIGER TIL MENNESKER I ALLE ALDRE PÅ DEN NUVÆRENDE RÅDHUSGRUND.

NÆRVÆR OG TRIVSEL I HJEMMEPLEJEN

01-03-2021
Kommunen har i samarbejde med konsulentfirmaet Conopor, arbejdet målrettet gennem hele 2020 med projekt nærvær og trivsel i Den kommunale Hjemmepleje, finansieret af såvel puljemidler fra STAR som kommunalt afsatte puljemidler.

TILSKUD TIL NYT KLUBHUS TIL SOLRØD FC

01-03-2021
ET ENIGT BYRÅD HAR MED BEVILLING AF ET BETINGET ANLÆGSTILSKUD PÅ 850.000 KR. GJORT SIT TIL, AT SOLRØD FODBOLD CLUB KAN REALISERE DERES ØNSKE OM EGET PERMANENT KLUBHUS.

Click & collect: Udlevering af reserveringer

01-03-2021
5 gange ugentlig kan du hente opfyldte reserveringer i lukkeperioden.

Ny eventyrlig slægtsroman fra Charlotte Weitze

01-03-2021
Rosarium er en vildtvoksende slægtsroman om en ung pige, som slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, der lever af lysnæring, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Charlotte Weitze er tilbage med en smuk slægtsfortælling, der trækker inspiration fra folkefortællinger, det eventyrlige og naturen.

Nu er de digitale magasiner på eReolen Global

01-03-2021
Fremover vil du skulle bruge hjemmesiden www.ereolenglobal.dk eller appen Libby, hvis du vil læse digitale magasiner som tidligere fandtes på RB Digital.

Brunch og foredrag med Per Pallesen

01-03-2021
er landskendt som den opblæste tjener Boldt fra Matador eller som Mathiesen med blotterkittel og hinkestensbriller og udødelige ydtryk som "osse li´ på en studs" og "what do you have in your tæjsk today".


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online