Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18. januar 2021

Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Når en af de største franske nyhedsudsendelser løber over skærmen i Frankrig i aften, er det med et indslag fra Solrød Kommune. Den franske tv-station TF1 har nemlig mandag morgen været på besøg på Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at overvære andet stik af vaccination mod COVID-19 til beboerne på plejecenteret.

Interessen for Danmark og Solrød Kommune bunder i, at Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og den store franske tv-station har derfor lagt vejen forbi landet mod nord for at observere, hvordan vaccinationerne finder sted her til lands.


”Når et stort land som Frankrig tager til Danmark for at tage ved lære af, hvordan vi organiserer vaccinationsudrulningen, kan man da ikke undgå andet end at blive lidt stolt. Udrulningen af vaccinationsprogrammet er en kæmpe opgave for både det statslige sundhedsvæsen, regionerne, kommunerne og de praktiserende læger, og det er klart, at så kompliceret og logistisk stor en opgave kræver meget fra alle parter, men der er en utrolig stor vilje til at ville lykkedes, og sammen får vi enderne til at nå hinanden. Vaccinationsudrulningen er et flot bevis på, når samarbejdet på tværs om en livsvigtig opgave lykkes,” siger borgmester i Solrød Kommune Niels Hörup, som understreger, at alle sundhedsmæssige retningslinjer naturligvis er blevet overholdt i forbindelse med tv-optagelserne.

Det var den 74-årige beboerformand Birger Guldbæk, der som den første beboer på Plejecenter Christians Have modtog andet stik af vaccinen og som dermed blev den første borger i Solrød Kommune til at være færdigvaccineret. Da den franske tv-station forevigede stikket til aftenenes nyhedsudsendelse, tog den ældre herre postyrret med ro.

”Det er da rigtig flot, at vi er så gode til at vaccinere hurtigt her i Danmark, og det er sjovt, at en fransk tv-station kommer og filmer her på Christians Have. Men det, vi går mest op i, er nu, at alle vi beboere bliver vaccineret, så vi snart kan se et lys for enden af tunnelen,” siger Birger Guldbæk.

Også sårbare borgere bliver vaccineret på plejecenteret
I alt modtog 112 beboere på Plejecenter Christians Have samt en håndfuld medarbejdere i dag deres andet stik med vaccination mod COVID-19, og det er ikke kun beboerne på plejecenteret, der er blevet vaccineret på Christians Have. For at gøre det nemt for kommunens svage, ældre borgere, har plejecenteret også fungeret som vaccinationssted for ældre borgere, som ikke er bosiddende på plejecenteret.

En del af disse blev vaccineret på plejecenteret i sidste uge, og det var en model, som sundhedschef i Solrød Kommune, Bibi Asklund, fortalte den franske tv-station om.     

”Det er meget vigtigt at gøre det nemt for de af vores ældre borgere, som har svært ved at overskue at få vaccinen, og tilbyde dem en lokal løsning. Jo flere af borgerne vi kan få vaccineret, desto færre risikerer at ende på sygehuset med COVID-19. Det er en meget ressourcekrævende opgave at planlægge vaccinationerne, og det kræver et rigtig godt samarbejde mellem regionen, kommunen og de praktiserende læger, men det er absolut alt arbejdet værd, og i sidste ende sparrer denne model ressourcer på landets sygehuse,” siger Bibi Asklund.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Nyt samarbejde skal øge trygheden i Solrød Kommune

01-03-2021
Solrød Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi og Bo Trygt har indgået et partnerskab, der skal være med til at reducere antallet af indbrud, styrke nabofællesskabet og øge trygheden.

Gør noget godt for nærmiljøet og tjen samtidig penge til din forening!

01-03-2021
Igen i år er Solrød Kommune med i kampagnen Ren Natur.

Coronaoverblik: Åbent og lukket i Solrød Kommune

25-02-2021
Her får du et overblik over, hvilke kommunale institutioner og afdelinger, der er lukket for personlig henvendelse pga. corona-restriktioner.

Solrød Rådhus er lukket

25-02-2021
Solrød Rådhus er lukket for personlige henvendelser til og med 5. april 2021 som følge af regeringens nye COVID-19-restriktioner.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

25-02-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside eller ringe til corona-callcenter på 70204222.

SSP fortsætter det forebyggende arbejde virtuelt

25-02-2021
Selvom eleverne er sendt hjem til virtuel undervisning, fortsætter UngSolrøds SSP det vigtige arbejde med forebyggelse i virtuelle rammer.

Ny og erfaren chef til Børn og Unge Rådgivningen

25-02-2021
Cand. jur. Helle Østergaard Stisen er ny chef for Børn og Unge Rådgivningen i Solrød Kommune.

Solrød Kommune havde den laveste ledighed i regionen ved årsskiftet

22-02-2021
Erhvervslivet i Solrød Kommune har fremgang i etablering af nye virksomheder, samtidig med at ledigheden er den laveste i hele Region Sjælland. Det viser en ny rapport udarbejdet af Erhvervshus Sjælland.

Sådan besøger du en beboer på Christians Have

18-02-2021
De midlertidige besøgsrestriktioner på Plejecenter Christians Have er ophævet. På rehabiliteringsafsnittet er det fortsat kun den nærmeste pårørende, der kan besøge.

Delvist urenset spildevand i Køge Bugt

18-02-2021
KLAR Forsyning har pga. driftsforstyrrelse på Solrød Renseanlæg været nødt til at lukke delvist urenset spildevand ud i Køge Bugt.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online