Lastbil fuld af fejl måtte blive holdende

14. januar 2021

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi afholdt onsdag den 13. januar kontrol sammen med Færdselsstyrelsen, hvor især én dansk lastbil sprang i øjnene.

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi havde onsdag eftermiddag fra kl. 15 en fælles kontrol med Færdselsstyrelsen. 

Politiets seks biler fik lastbilerne ind fra motorvejen til standsning på Karlslunde Rasteplads, Greve i både nord- og sydgående retning. 

Især én dansk lastbil med tilkoblet sættevogn gav betjentene panderynker, siger Henrik Fobian, der er leder af Tungvognscenter Øst. 

”Der var tydeligvis ikke helt styr på tingene, og vi kan på stedet konstatere, at det kræver en større efterforskning for at komme til bunds i netop denne sag,” fortæller politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi. 
Forkerte nummerplader

Ved kontrollen opdagede betjentene, at lastbilens sættevogn ikke var synet, og derfor blev nummerpladerne inddraget. Efter lidt efterforskningsarbejde kunne politiet dog også konstatere, at de nummerplader, der sad på selve lastbilen, tilhørte en anden lastbil, siger Henrik Fobian. 

”Da vi tjekkede lastbilens stelnummer, kunne vi se, at nummerpladerne var taget fra en anden lastbil,” siger lederen af Tungvognscenter Øst. 

Det betyder, at der ikke er betalt vejbenyttelsesafgift og forsikring på køretøjet, og så fik lastbilen altså ikke lov at køre videre. Desuden havde vognmanden ikke meddelt tilladelse til godskørsel for fremmed regning hos Færdselsstyrelsen. 

Førerkort i takograf

Ved undersøgelse af takografen viste det sig, at der ikke var isat chaufførens personlige førerkort. 

”De sidste 28 dage har der ikke været isat førerkort i takografen, så vi kan ikke vide, hvem der har ført lastbilen. Desuden var de generelle køre-hviletidsregler ikke overholdt, og begge dele kan altså udløse store bøder til både vognmand og chauffører,” siger Henrik Fobian. 

Chaufførens chaufføruddannelsesbevis var udløbet, og politiet skal nu efterforske de mange sager om blandt andet manglende førerkort og køre-hviletider. Der kan formentlig blive tale om en frakendelse af kørekortet på baggrund af de mange overtrædelser, men det er endnu for tidligt at fastslå. 

Der blev under kontrollen samlet set fundet tre sager med fejl og mangler, to sager med lastbiler, hvor dimensionerne var større end tilladt, seks sager om farligt gods, tre overtrædelser af lov om godskørsel og 20 sager om køre-hviletider. 

Det blev i alt standset 32 tungvogne, hvoraf 18 var udenlandske.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Brandundersøgelse af bil – Jersie Strandvej, Solrød Strand

25-02-2021
Kl. 18:53 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil på en parkeringsplads ved Jersie Strand.

Hurtig narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

22-02-2021
Kl. 17:10 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 162 km/t ad motorvejen i nordlig retning ved Greve, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Gnister ved udskiftning af ovn – Den Lille Gade, Solrød Strand

22-02-2021
Kl. 12:38 var brandvæsnet rykket ud efter en anmeldelse om brand i et køkken, hvor der var ild i en ovn.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

22-02-2021
Kl. 13:15 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 23-årig mand fra Maribo ad motorvejen i sydlig retning. Den 23-årige, der var ædru, havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

18-02-2021
Kl. 21:15 ville en patrulje standse en personbil på motorvejen i det sydgående spor ved rastepladsen i Karlslunde.

Mand anholdt for narkokørsel to gange inden for få timer - Køge

18-02-2021
Kl. 19.27 blev en 30-årig mand fra Farum standset af en færdselsbetjent på Egedesvej i Køge, da han kørte bil, selvom han var påvirket af kokain, amfetamin, og methamfetamin.

Glatføreuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

18-02-2021
Kl. 21:30 skete et glatføreuheld på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand sydgående, hvor det sneede kraftigt.

Røveri mod kiosk – Lindeholmen, Jersie Strand, Solrød

18-02-2021
Kl. 18:24 blev kiosken K.C Minimarked udsat for et røveri, da en maskeret mand truede medarbejderen til at udlevere et mindre kontantbeløb.

Drab – Birkegaardsalle, Solrød Strand

15-02-2021
En 27-årig kvinde uden fast bopæl, bliver mandag kl. 13.45 fremstilles i grundlovsforhør, som sigtet for drabet på en 61-årig mand fra Solrød, som søndag kl. 16.39 blev fundet død under mistænkelige omstændigheder på Birkegaardsalle i Solrød Strand.

Mange borgere går fortsat på tynd is – Hele kredsen

15-02-2021
Weekendens kolde, men fantastisk smukke solskinsvejr opfordrede ligefrem til en gåtur i det is- og sneklædte landsskab. Selvom flere skøjtesøer i weekenden blev erklæret sikre, så er der stadig mange steder, hvor det ikke er sikkert at gå.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online