Forskellighed åbner nye veje til opgaveløsning

7. januar 2021

Koordinatoruddannelsen på Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole

Joan Abildgaard Fogh er i gang med at lære mere om sig selv og om at motivere andre på koordinatoruddannelsen på Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole. Hun glæder sig til at omsætte sin nye viden, når hun starter år 2021 i et nyt job som koordinerende lægesekretær på Slagelse og Næstved sygehuse.”Jeg har valgt koordinatoruddannelsen, da jeg tidligere har arbejdet som mellemleder som lægesekretær og på Falcks vagtcentral. Da sidstnævnte nu flytter til Vejle, blev jeg fornyelig fritstillet og valgte derfor koordinatoruddannelsen til at styrke mit CV. En uge før jeg startede på uddannelsen, så jeg et jobopslag, hvor de netop søgte en lægesekretær med koordinator kompetencer. Jobbet blev mit, og jeg ser frem til at starte til januar med en fyldt værktøjskasse til min nye koordinatorrolle på begge sygehuse,” fortæller Joan Abildgaard Fogh.

Hun har tidligere deltaget i en del andre efteruddannelseskurser for ledere på Kursuscentret KHS, og får brug for al sin viden, når hun om lidt skal fungere som en slags daglig leder på to matrikler. Her skal hun bl.a. være med til at igangsætte nye tiltag, men vil også sætte fokus på arbejdsmiljøet i en hektisk COVID-19 hverdag på sygehusene.


Indsigt for at lette hverdagen
”Presset på sygehuspersonalet er ekstra stort i den her tid, og jeg har især på koordinatoruddannelsen fået et langt større indblik i vigtigheden af at skabe et fysisk og psykisk godt arbejdsmiljø, som øger den daglige trivsel og i sidste ende opgaveløsningen. Det gælder både ergonomi men også at få spottet og talt ud om konflikter, før de vokser. Vi har netop afsluttet vores persontypetest og fået viden om forskellige persontyper inklusiv os selv, og hvordan det øger gruppens dynamik og kreative tænkning, når vi netop anvender vores forskelligheder som mennesker til at samarbejde,” forklarer Joan Abildgaard Fogh.

Som så mange andre er hun og de andre deltagere på efteruddannelsen nu hjemsendt til virtuel undervisning. Det er nyt for Joan Abildgaard Fogh, som også gerne tager den erfaring med sig ind i arbejdslivet.

”Vi skal faktisk starte et nyt fag nu, hvor vi netop skal lære mere om at samarbejde virtuelt på vores arbejdspladser, som jeg ikke har så meget erfaring med. Det er jo aktuelt nu mere end nogensinde, og jeg er glad for at kunne øve mig her, da jeg er sikker på at få brug for den erfaring, når jeg skal koordinere to fysisk adskilte afdelinger. Jeg har også haft gavn af at dykke ned i ledelse og kommunikation, som er essentielt i forhold til at skulle koordinere og samarbejde med andre mennesker – især vigtig læring om den bedste måde at få sit budskab ud med mindst mulig risiko for at blive misforstået. Samtidig er det ret interessant at mennesker omkring en selv ikke altid hører dét, man tror, man siger - så dét med at kommunikere er altså også utrolig spændende at modtage viden om,” siger hun.

Næste hold på Koordinatoruddannelsen starter den 1. februar 2021.
Læs mere på https://khs.dk/kurser

Køge Handelsskole
Uddannelsesvej 20 | 4600 Køge | www.khs.dkFlere artikler

Gik du glip af vores virtuelle Åbent Hus?

21-01-2021
Her finder du vej til Solrød Gymnasiums online-arrangement og små filmpræsentationer.

DEMOKRATI, LOKALE FOLKEAFSTEMNINGER OG POPULISME

21-01-2021
Ved første øjekast, så lyder det som en sympatisk ide at sende flere emner og sager til lokale folkeafstemninger – Det må jo være demokrati i fineste form. Men NEJ.. det er nærmere populisme i sin fineste (eller værste) form – og det skal jeg gerne uddybe.

Institutions teater: Den grusomme historie om Medusas hoved

21-01-2021
En drabelig historie for de helt små. En gyser om den væmmelige slangehovedede Medusa, om mægtige guder, om det forfærdelige havuhyre, den fantastiske helt og den skønne lænkede prinsesse. Tør du se med?

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.

Christian fra Solrød med i Løvens Hule

18-01-2021
Christian Koch bor i Solrød og er partner i Ren Cykel som var med i Løvens Hule. Deres slogan er: Ren Cykel – ren køreglæde!

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online