Er Havdrup ved at miste sit DNA?

7. januar 2021

Det er 28 år siden at jeg trådte ind over dørtærsklen på min første lejebolig på Vænget i Havdrup. Et lille hyggeligt lokalmiljø med godt naboskab, hvor indkøbsmuligheder, skole, små daginstitutioner og skøn natur lå lige rundt om hjørnet.

Som årerne er gået, har hjørnerne vokset sig større og større, som en del af den udvikling samfundet og den store interesse udefrakommende viser  vores dejlige landsby. Sågar forleden på min daglige gåtur, blev jeg stoppet af en familie fra Københaven, der spurgte ind til Havdrup’s muligheder og faciliteter.

Det  giver det stof til eftertanke! - Ikke fordi, det ikke var positivt at møde familien. Ikke fordi at jeg som sådan er imod byudvikling - men det skal gøres ordentligt.  Og altid med inddragelse af borgere, og respekt for natur og dyreliv. At et flertal i byrådet og især Havdruplisten finder det attraktivt at fælde områder med grantræer,  og pløjer markerne op omkring Skovvænget til bebyggelse, som tilsammen  udgør en presset  infrastruktur  er mig en gåde! De grønne åndehuller er efterhånden forsvundet i Havdrup, der bygges på hvert et græsstrå. På områder,  hvor det myldrer af liv, der tilsammen udgør biologisk mangfoldighed, som er vigtig og afgørende for arternes overlevelse.

Med øget befolkning vil  miljøbelastningen og den i forevejen pressede  infrastruktur i Havdrup, få et ekstra skub i den forkerte retning.  Vi ved alle sammen godt, hvordan trafikken er kl. 07.45 ved Havdrup skole og ikke mindst i bymidten, som udgør et yderst farlig område for de børn, der skal krydse jernbaneovergangen for at komme i skole.

Mit håb er at  infrastrukturen  i fremtiden bliver udviklet i overensstemmelse med landsbylivet, at skolevejen for de små og andre er sikker,  at vi i fremtiden bevarer det Havdrup vi kender og holder af.


Helle Zelasny

Byrådskandidat Dansk Folkeparti.

Havdrup / Solrød


Flere artikler

Gik du glip af vores virtuelle Åbent Hus?

21-01-2021
Her finder du vej til Solrød Gymnasiums online-arrangement og små filmpræsentationer.

DEMOKRATI, LOKALE FOLKEAFSTEMNINGER OG POPULISME

21-01-2021
Ved første øjekast, så lyder det som en sympatisk ide at sende flere emner og sager til lokale folkeafstemninger – Det må jo være demokrati i fineste form. Men NEJ.. det er nærmere populisme i sin fineste (eller værste) form – og det skal jeg gerne uddybe.

Institutions teater: Den grusomme historie om Medusas hoved

21-01-2021
En drabelig historie for de helt små. En gyser om den væmmelige slangehovedede Medusa, om mægtige guder, om det forfærdelige havuhyre, den fantastiske helt og den skønne lænkede prinsesse. Tør du se med?

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.

Christian fra Solrød med i Løvens Hule

18-01-2021
Christian Koch bor i Solrød og er partner i Ren Cykel som var med i Løvens Hule. Deres slogan er: Ren Cykel – ren køreglæde!

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online