En tryg og sikker nytårsaften for alle

31. december 2020

Midt- og Vestsjællands Politi vil nytårsaften være meget synlige og både have fokus på overholdelse af forsamlingsforbuddet for at begrænse risikoen for coronasmitte og fokus på ulovligt brug af fyrværkeri.

Nu nærmer nytåret sig, og det vil i år blive en anderledes aften for os alle på grund af coronasituationen i Danmark. Midt- og Vestsjællands Politi vil i år have stort fokus på, at reglerne om at begrænse forsamlinger overholdes for at mindske risikoen for smittespredning.

Midt- og Vestsjællands Politi har indsat ekstra patruljer nytårsaften og vil være synligt til stede i hele politikredsen for at vejlede borgerne og føre tilsyn med, at alle husker forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer. Patruljerne vil også have særlig fokus på at sætte ind over for ulovlig brug af fyrværkeri.
”Vi opfordrer alle til at fejre nytåret på forsvarlig vis. For at begrænse smitterisikoen er det stadigvæk vigtigt, at alle holder afstand, og ingen forsamler sig flere end 10 personer. Det gælder især omkring midnat, hvor mange er ude for at se fyrværkeri. Søg væk fra steder, hvor alle andre går hen, når nytåret skal skydes ind. Vi vil også opfordre til, at man omgås fyrværkeri med omtanke og ikke udsætter andre for risiko for at blive ramt af fyrværkeri”, siger politidirektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, Lene Sørensen.

Politiet minder om, at der nytårsaften er forbud mod salg af alkohol mellem kl. 2200 og kl. 0900. Politiet vil være til stede og holde øje med, at dette forbud overholdes.

Vi har desværre gennem de seneste år set, at fyrværkeri er blevet brugt til at skyde mod andre borgere, politiet eller andre beredskabsmyndigheder. Det er helt uacceptabelt, og med de seneste strafskærpelser bliver det straffet hårdt. Senest før jul mærkede en 22-årig de skærpede regler, da han blev sigtet og varetægtsfængslet for at have beskudt politipersonale fra Midt- og Vestsjællands Politi med fyrværkeri.

Chefpolitiinspektør Henrik Grauholm Mikkelsen siger:
”Vi vil nytårsaften og nytårsnat være massivt til stede for at føre tilsyn med, at borgere og virksomheder overholder corona-restriktionerne. Vi vil også have et særligt fokus på overtrædelser af reglerne om fyrværkeri. Vi har ingen ambitioner om at markere det nye år ved at udstede en masse bøder, men hvis det bliver nødvendigt for at sikre overholdelse af restriktionerne og forsvarlig omgang med fyrværkeri, vil vi ikke holde os tilbage.”

Læs mere om COVID-19 reglerne her.

Med ønsket om et trygt og sikkert nytår til alle.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Vognmand og chauffør idømt 260.000 kr. i bøde

21-01-2021
Retten i Roskilde idømte i sidste uge en chauffør og tysk vognmand en samlet bøde på 265.400 kroner for overtrædelse af køre- og hviletiderne.

Spirituskørsel – Karlslunde Strandvej

21-01-2021
Kl. 12:06 anmeldte en bekymret borger, at der kørte en kraftigt slingrende bil ad Karlslunde Strandvej.

Motorvejsuheld med lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Greve

21-01-2021
kl. 06:30 tirsdag morgen skete et uheld i morgentrafikken på Køge Bugt Motorvejen ved Greve mod nord kort før Ishøj udfletningen, da en bilist i forbindelse med vognbaneskift overså en lastbil, så bilen ramte siden på lastbilen og kørte galt.

Defekt baglys afslørede ung biltyv – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

18-01-2021
Kl. 23:07 anmeldte en bilist via alarm 112, at en personbil kørte med defekt baglys ad Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning.

Narkobilist uden førerret, men med skunk, anholdt efter biljagt – bil beslaglagt - Solrød / Greve / Vallensbæk

18-01-2021
Kl. 20:53 målte en videopatruljebil fra færdselspolitiet en personbil, der kørte i nordlig retning mod Køge Bugt Motorvejen ved Solrød, til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 156 km/t, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Bøde på over en halv million til chauffør og vognmand - Karlslunde

18-01-2021
Selvom Tungvognscenter Øst var på stor kontrol på Karlslunde Rasteplads onsdag eftermiddag, betød det ikke, at betjentene tog et hvil om torsdagen. Her blev en tyrkisk lastbil bragt til standsning samme sted, og det kan nu resultere i en samlet bøde på en halv million.

Lastbil fuld af fejl måtte blive holdende

14-01-2021
Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi afholdt onsdag den 13. januar kontrol sammen med Færdselsstyrelsen, hvor især én dansk lastbil sprang i øjnene.

Narkokørsel uden kørekort – Vestre Grænsevej/Tåstrupvej, Solrød

14-01-2021
Kl. 17:56 standsede en patrulje en 20-årig mand fra Ishøj på Tåstrupvej ud for Vestre Grænsevej, hvor han kørte i en personbil, om han ikke havde generhvervet førerretten efter en tidligere frakendelse.

Kørsel uden førerret og falsk anklage – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

14-01-2021
Kl. 17:00 standsede politiet en bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde.

Narkobilist – Karlslunde Rasteplads

14-01-2021
Kl. 20:47 målte en videobil en bilist til at køre 135 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Karlslunde.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online