Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

3. december 2020

Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

I alt omkring 270 borgere kiggede med på skærmen i løbet af de to timer, hvor Solrød Kommune mandag den 30. november 2020 for første gang prøvede kræfter med et digitalt borgermøde. Kommunen havde således inviteret borgerne til at deltage i borgermødet om lokalplanen for et muligt nyt biogasanlæg via et link på kommunens hjemmeside.

Mødet blev ledet af kommunaldirektør Henrik Winther Nielsen, der svarede på flere spørgsmål og gav resten af spørgsmålene fra borgerne videre til borgmester Niels Hörup og relevante medarbejdere fra Solrød Kommune samt en konsulent fra Envidan, der tilsammen udgjorde panelet. Og indtrykket hos både Solrød Kommunes administration og borgmesteren er, at den nye borgermødeform var en succes.


”Der var stor spørgelyst fra borgerne i chatten, og i panelet gjorde vi vores bedste for at give nogle grundige og fyldestgørende svar. Jeg synes, vi kom vidt omkring i emnerne, og for at prøve at imødekomme den store interesse, der er for projektet, gik vi også langt ud over, hvad et borgermøde om lokalplanforslag rummer af emner,” siger borgmester Niels Hörup, som samtidig anerkender, at der naturligvis er forskellige holdninger til projektet:

”De fakta, som Solrød Kommune som myndighed oplyser om, er naturligvis sandfærdige. Det er helt fair, at vi har forskellige holdninger til projektet, og jeg hilser altid en demokratisk debat velkommen – det er, når meninger brydes, at vi bliver klogere - men fakta er altså fakta,” siger Niels Hörup.

Her kan du se borgermødet

Hele borgermødet blev optaget, og Solrød Kommune har lagt hele optagelsen ud på www.solrod.dk under ’politik’ og ’borgermøder’, hvor en samlet udgave af chatten også kan findes.

Du kan også klikke her for at se videoen, og på den side kan du også finde præsentationen fra borgermødet, byrådets behandling af sagen, lokalplanen og den tilhørende miljørapport samt et spørgsmål/svar ark med de mest stillede spørgsmål. 

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Byrådet baner vejen for nyt biogasanlæg

25-01-2021
Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget en ny lokalplan og en miljøgodkendelse for et nyt biogasanlæg ved Åmarken

ForældreIntra erstattes af Aula

25-01-2021
Fra 25. januar tager Solrød Kommunes dagtilbud Aula i brug istedet for det hidtidige ForældreIntra.

Nye boliger kan være på vej til Havdrup

25-01-2021
På baggrund af et ønske fra ejeren af et område tæt ved Havdrup Skole sættes der nu skub i planerne om nye parcelhuse i området. Lokalplanen for området sendes i høring sammen med et kommuneplantillæg.

Solrød Rådhus er lukket

21-01-2021
Der er lukket for personlige henvendelser til og med 7. februar 2021.

Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18-01-2021
Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Byrådsmødet den 25. januar afholdes digitalt

14-01-2021
Den 25. januar 2021 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Se film om ny klimaplan 2020-2030

14-01-2021
Et enigt byråd i Solrød Kommune har i december 2020 godkendt Klimaplan 2020-2030.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

11-01-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside, da det er regionen, som koordinere vaccinationsindsatsen.

Bliv hjemme og kontakt os inden aftale, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19

07-01-2021
Hvis du har en aftale hos os, og du er syg eller har symptomer på COVID-19, så bliv hjemme og kontakt os telefonisk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online