Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

3. december 2020

DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

For fjerde år i træk springer Solrød Kommune flere pladser frem i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Solrød Kommune indtager i år en samlet placering som nr. 32, hvilket placerer Solrød Kommune blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i Sjællandsregionen.

”Vi er naturligvis super glade for resultatet, som er en anerkendelse af den store indsats, som medarbejderne i kommunen og den lokal erhvervsservice gør. Når det er sagt, så opfatter vi primært undersøgelsen som inspiration og dialogværktøj i vores arbejde med at understøtte vores lokale virksomheders behov for vækst og udvikling. For os er undersøgelsen således et arbejdsværkstøj, men der er nedslag i rapporten, som vi ikke helt ved, hvordan vi kan ændre ved,” siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup.


Fx ligger Solrød Kommune som nr. 80 i kategorien ’Erhvervsgrunde med plads til udvikling’, men det er statens Fingerplan, der forhindrer flere erhvervsgrunde i kommunen. Samtidig er Solrød Kommune gået fem pladser tilbage fra nr. 10 til nr. 15 i kategorien skatter, afgifter og gebyrer på trods af, at der ikke er sket en ændring i kommunen på det punkt. 

En anden faktor, der også trækker ned i undersøgelsen er kommunens indsats for at sikre bedre bredbånd og mobildækning, hvor Solrød Kommune placerer sig på plads nr. 73. Til gengæld er Solrød Kommune den bedste kommune i landet i forhold til, hvor mange der har adgang til minimum 100/30 Mbit/s download/upload

Også i forhold til erhvervsklimaet, hvor DI har spurgt 34 virksomheder ud af de ca. 900 private virksomheder i kommunen, undrer borgmester Niels Horup sig over DI’s undersøgelse, hvor Solrød Kommune er placeret som nr. 45. Kommunens egen undersøgelse af erhvervsvenligheden tegner nemlig et helt andet og mere positivt billede.

Igen i år giver lokale virksomheder topkarakterer til Solrød Kommune
Hvert år rækker Solrød Kommune ud til de lokale virksomheder, der har haft et samarbejde med kommunen, for at høre om virksomhedernes oplevelse, og igen i år er der ros til kommunens medarbejdere fra det lokale erhvervsliv. 

I år har Solrød Kommune interviewet 48 lokale virksomheder, og hele 92 procent af virksomhederne i undersøgelsen fortæller, at det er let at få fat i en af Solrød Kommunes virksomhedskonsulenter, og 90 procent oplever, at servicen er tilfredsstillende. 

Samtidig vil hele 92 procent af virksomhederne anbefale andre virksomheder at samarbejde med Solrød Jobcenter.

”Det er fint at have DI’s undersøgelse in mente som inspiration, men det, som byrådet og jeg er mest optaget af, er, hvordan vi helt konkret målretter kommunens indsatser bedst muligt til vores lokale virksomheders behov. Her viser vores lokale undersøgelse, at vi har fat i de rigtige værktøjer, og at vi skal fortsætte den nære og konstruktive dialog, vi har med vores lokale erhvervsliv,” siger Niels Hörup. 

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Byrådet baner vejen for nyt biogasanlæg

25-01-2021
Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget en ny lokalplan og en miljøgodkendelse for et nyt biogasanlæg ved Åmarken

ForældreIntra erstattes af Aula

25-01-2021
Fra 25. januar tager Solrød Kommunes dagtilbud Aula i brug istedet for det hidtidige ForældreIntra.

Nye boliger kan være på vej til Havdrup

25-01-2021
På baggrund af et ønske fra ejeren af et område tæt ved Havdrup Skole sættes der nu skub i planerne om nye parcelhuse i området. Lokalplanen for området sendes i høring sammen med et kommuneplantillæg.

Solrød Rådhus er lukket

21-01-2021
Der er lukket for personlige henvendelser til og med 7. februar 2021.

Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18-01-2021
Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Byrådsmødet den 25. januar afholdes digitalt

14-01-2021
Den 25. januar 2021 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Se film om ny klimaplan 2020-2030

14-01-2021
Et enigt byråd i Solrød Kommune har i december 2020 godkendt Klimaplan 2020-2030.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

11-01-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside, da det er regionen, som koordinere vaccinationsindsatsen.

Bliv hjemme og kontakt os inden aftale, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19

07-01-2021
Hvis du har en aftale hos os, og du er syg eller har symptomer på COVID-19, så bliv hjemme og kontakt os telefonisk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online