Flere børnefamilier kan se frem til Julehjælp

3. december 2020

13.395.392,50 kroner blev indsamlet på blot en time, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervspaneler landet rundt samlede ind til årets Julehjælp. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange af de godt 15.069 ansøgere Dansk Folkehjælp kan tilbyde hjælp til en god jul.

Da klokken i dag slog 12:00 sad landet over 180 erhvervsfolk klar ved telefonerne for at samle penge ind til årets Julehjælp for Dansk Folkehjælp. På en enkelt time blev der samlet 13.395.392,50 kr. ind, hvilket er ny rekord for Julehjælpsindsamlingen, som Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælp gennemfører for 14. år i træk. Pengene går til enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år, som ikke har råd til at holde jul.


Indsamlingsiver i hele Danmark
I alt havde 180 erhvervsfolk fra virksomheder over hele landet tilmeldt sig som indsamlere for Dansk Folkehjælp. Ligesom sidste år mødte deltagerne op i de lokale erhvervspaneler med stakkevis af visitkort fra samarbejdspartnere, leverandører og konkurrenter.

Det handler om at kunne rykke hurtigt i løbet af den time, indsamlingen står på. Motivationen blandt de deltagende virksomheder var stor for at hjælpe de udsatte familier, så de og deres børn kan få en god jul.

Traditionen tro var et stærkt nationalt erhvervspanel samlet i København og ligeså i Aarhus, mens der var lokale indsamlinger i Aalborg, Frederikshavn, Aars, Hjørring, Kolding, Roskilde, Næstved, Gentofte, Vinde Helsinge, København samt på Lolland Falster.

Rekord mange børnefamilier har behov for Julehjælp – coronakrisen er en afgørende forklaring
Ansøgningen til årets julehjælp lukkede i går d. 30. november, og ansøgertallet nåede i år en kedelig rekord – 15.069 børnefamilier har søgt om Julehjælp i 2020, hvilket er en stig på godt 400 familier i forhold til sidste år. En ting står klart: coronakrisen er en afgørende del af forklaringen på det rekordhøje ansøgertal.

Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård. Det har Dansk Folkehjælp bl.a. kunnet se på ansøgertallet til både Konfirmationshjælp, Skolestarthjælp og Feriehjælp, hvor ansøgertallet ved sidstnævnte steg markant i sommeren 2020.

Pandemien sætter også sit tydelige præg på årets Julehjælp, hvor mange af ansøgerne direkte er påvirket af krisens omfang. 

Tydelige tendenser tegner sig blandt de 15.069 familier, der har søgt om Julehjælp:

  • 46 % svarer, at krisen har forværret deres økonomiske situation
  • 54,8 % svarer, at de ikke har mulighed for at købe nødvendige tøj/fodtøj til familien
  • 40 % svarer, at krisen har resulteret i flere afsavn, end de havde før krisen
  • 13,1 % svarer, at de ikke har haft mulighed for at give deres børn 3 måltider mad om dagen
  • 4,6 % af ansøgerne er personer, som har mistet deres job pga. krisen

Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, fortæller:

”Vi er utrolig glade for den store indsats, som erhvervsvirksomheder over hele landet ydet i dag. Deres dedikation har afgørende betydning for, hvor mange børn og familier vi kan hjælpe til en bedre jul. Med et rekordhøjt ansøgertal og en krise, der har ramt Danmarks fattigste hårdt, har vi brug for hver en krone. Indsamlingen forsætter frem til udgangen af december, og vi vil fra i morgen have fuld fokus på at komme tættere på at kunne hjælpe så mange som muligt af de familier, som har søgt Julehjælp i år”.

Se alle aktuelle tal for årets Julehjælp her

Dansk Folkehjælp er landets største formidler af Julehjælp til fattige og udsatte børnefamilier, og organisationen har de sidste 13 år hjulpet op mod 81.400 familier med at få julen til at hænge sammen.

Dansk Folkehjælp opfordrer alle til at bidrage til julehjælpsindsamlingen. Hvert beløb tæller og kan doneres her.

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

50 ÅR MED VENSTRE I SOLRØD KOMMUNE

25-01-2021
I forbindelse med Solrød Kommunes 50 års jubilæum – og 50 år med Venstreborgmestre – har vi lavet en lille film, som samler historien om 4 borgmestre, byudvikling, projekter og meget andet gennem 50 år fra 1970 – 2020.

Bestil en naturpose til hele familien

25-01-2021
Tag ud i det blå med hele familien! Solrød Bibliotek og Kulturhus tilbyder nu naturposer, som familier kan bruge til en dag i naturen, fyldt med bøger, opskrifter, aktivitetsark og meget meget mere.

Gik du glip af vores virtuelle Åbent Hus?

21-01-2021
Her finder du vej til Solrød Gymnasiums online-arrangement og små filmpræsentationer.

DEMOKRATI, LOKALE FOLKEAFSTEMNINGER OG POPULISME

21-01-2021
Ved første øjekast, så lyder det som en sympatisk ide at sende flere emner og sager til lokale folkeafstemninger – Det må jo være demokrati i fineste form. Men NEJ.. det er nærmere populisme i sin fineste (eller værste) form – og det skal jeg gerne uddybe.

Institutions teater: Den grusomme historie om Medusas hoved

21-01-2021
En drabelig historie for de helt små. En gyser om den væmmelige slangehovedede Medusa, om mægtige guder, om det forfærdelige havuhyre, den fantastiske helt og den skønne lænkede prinsesse. Tør du se med?

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online