Stort virtuelt ’Ung til Ung’ arrangement gik over al forventning

30. november 2020

Ungdommens UddannelseVejledning i Køge er blevet nød til at sadle om, når det omhandler inspirationsarrangementer for folkeskolens 8., 9. og 10. klasser. Dette for at eleverne stadig kan få udbredt deres perspektiv, inden de vælger deres vej videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Corona har sendt dem ud i et kvantespring af en udvikling mod at afholde virtuelle arrangementer. "En kombination af vores dygtige IT medarbejder og skolevejledernes idérighed og omstillingsparathed, har gjort at vi allerede nu har afholdt 3 virtuelle arrangementer og har lært at holde af det." Fortæller Mai Rose Kristiansen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Da Corona indtog landet i foråret, måtte UUV i Køge – ligesom alle andre steder i landet – aflyse alt. Efter sommerferien i starten af et nyt skoleår, stod det klart, at vejledningen skulle finde nye ben, hvis eleverne skulle have mulighed for at blive inspireret før deres uddannelsesvalg. 

”Vi blev kort sagt trætte af aflysninger og blev nød til at finde en mere bæredygtig måde, at lave vores kollektive vejledningsarrangementer på. Først holdt vi en virtuel uddannelsesmesse, hernæst et kursus om uddannelsesparathedsvurderinger for lærerteams i 8. kl. og i sidste uge afholdte vi vores ellers store arrangement ’Ung til Ung’, som under normale forudsætninger strækker sig over 8 aftenener og har ca. 1100 elever plus deres forældre på besøg.” Fortæller Mai.


Netop Ung til Ung gik over alt forventning. Arrangementet er bygget op omkring et ungepanel, som består af 12 seje lærlinge/elever på ungdomsuddannelser. De holder oplæg og spørgerunder for 8. klasse elever i Køge, Stevns og Solrød.

”Ungepanelet kan om nogen give 8. klasse elever et helt særligt indtryk af deres uddannelser, da de er tæt på deres alder og fortæller levende om alt det, som vi f.eks. ikke kan forklare på en hjemmeside. Stemningen, festerne, fritiden osv. Vores ungepanel gjorde det så godt!”


Arrangementet havde 620 seere, hvoraf flere så det sammen i klasserne og de skrev over 1400 spørgsmål i den skjulte chat.

”Vi skjulte chatten, så det ikke skulle være pinligt at skrive og udloddede i samarbejde med Stacy’s Diner milkshakes til klassen med det bedste spørgsmål, for at gøre eleverne aktivt lyttende. Ungeguiderne fortalte efterfølgende, at de slet ikke fik så mange spørgsmål sidste år og at det førhen mest var forældrene der spurgte.” Fortæller Mai og tilføjer, at de uanset Corona situation næste år, overvejer at fortsætte lige dette arrangement på virtuel vis.


Flere artikler

50 ÅR MED VENSTRE I SOLRØD KOMMUNE

25-01-2021
I forbindelse med Solrød Kommunes 50 års jubilæum – og 50 år med Venstreborgmestre – har vi lavet en lille film, som samler historien om 4 borgmestre, byudvikling, projekter og meget andet gennem 50 år fra 1970 – 2020.

Bestil en naturpose til hele familien

25-01-2021
Tag ud i det blå med hele familien! Solrød Bibliotek og Kulturhus tilbyder nu naturposer, som familier kan bruge til en dag i naturen, fyldt med bøger, opskrifter, aktivitetsark og meget meget mere.

Gik du glip af vores virtuelle Åbent Hus?

21-01-2021
Her finder du vej til Solrød Gymnasiums online-arrangement og små filmpræsentationer.

DEMOKRATI, LOKALE FOLKEAFSTEMNINGER OG POPULISME

21-01-2021
Ved første øjekast, så lyder det som en sympatisk ide at sende flere emner og sager til lokale folkeafstemninger – Det må jo være demokrati i fineste form. Men NEJ.. det er nærmere populisme i sin fineste (eller værste) form – og det skal jeg gerne uddybe.

Institutions teater: Den grusomme historie om Medusas hoved

21-01-2021
En drabelig historie for de helt små. En gyser om den væmmelige slangehovedede Medusa, om mægtige guder, om det forfærdelige havuhyre, den fantastiske helt og den skønne lænkede prinsesse. Tør du se med?

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online