BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26. november 2020

VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

I perioden 2016 til og med 2024 er der gjort og planlagt nye idrætsfaciliteter og større renoveringer for i alt ca. 90 mio. kr.

Tiltagene dækker bredt. Der er f.eks. afsat godt 15 mio. kr. til Strandens Hus, som med beliggenheden i 1. række på Østre Strandvej skal skabe et voldsomt løft af de faciliteter, vil tilbyder de af vores idrætsforeninger, som bruger stranden/havet i deres aktivitet.

Vi har afsat godt 30 mio. kr. til at bygge en ny hal ved Solrød Idrætscenter – den første hal, der i Solrød Kommune bygges primært grundet vores idrætsforeningers behov.


Vi har brugt – og vil over de kommende år – bruge ca. 26 mio. kr. på fodboldanlæg herunder kunstgræs. De ca. 14 mio. kr. heraf var en donation fra OJD fonden (og naturligvis igen stort tak for donationen), men også en årlig driftsudgift for kommunen på en lille 0,5 mio. kr. årligt og en fremtidig tilbagevendende millionudgift til at skifte selve kunstgræsunderlaget med forventet 10 års mellemrum. I de 26 mio. ligger også godt 9 mio. kr. til kunstgræs i Havdrup lige om lidt.

Svømmehallen er og vil blive tilgodeset med ca. 5,5 mio. kr. til nødvendig vedligehold.

Et godt slidt tennisanlæg i Solrød er og vil blive renoveret for ca. 800.000 kr.

Idrætsanlægsfonden understøttes med små 4 mio. kr., så foreningerne med 20% eget bidrag kan få etableret især mindre idrætsanlæg, som f.eks. HGI gymnastiks både pommes frites grav og udendørs aktivitetszone.

De sidste ca. 8 mio. kr. er brugt rundt omkring til både renoveringer og nye anlæg, især måske at fremhæve foreningsfaciliteterne i Solrød Idrætscenter, hvor der er etableret både mødelokaler og en større ombygning af foyer og cafeteria.

Disse tiltag er sket til gavn for og med massiv inddragelse af foreningerne omkring Idrætscentret (badminton, gymnastik, fodbold, svømning, 60+, bordtennis m.fl.).

Alt i alt 90 mio. kr. brugt og afsat bredt til gavn for idrætten i Solrød Kommune – og det er vel ikke så ringe endda.

Venlig hilsen
Ivar Haugaard-Hansen
Formand Social-, Sundhed og Fritidsudvalget

Kilde: Venstre Solrød


Flere artikler

Gik du glip af vores virtuelle Åbent Hus?

21-01-2021
Her finder du vej til Solrød Gymnasiums online-arrangement og små filmpræsentationer.

DEMOKRATI, LOKALE FOLKEAFSTEMNINGER OG POPULISME

21-01-2021
Ved første øjekast, så lyder det som en sympatisk ide at sende flere emner og sager til lokale folkeafstemninger – Det må jo være demokrati i fineste form. Men NEJ.. det er nærmere populisme i sin fineste (eller værste) form – og det skal jeg gerne uddybe.

Institutions teater: Den grusomme historie om Medusas hoved

21-01-2021
En drabelig historie for de helt små. En gyser om den væmmelige slangehovedede Medusa, om mægtige guder, om det forfærdelige havuhyre, den fantastiske helt og den skønne lænkede prinsesse. Tør du se med?

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.

Christian fra Solrød med i Løvens Hule

18-01-2021
Christian Koch bor i Solrød og er partner i Ren Cykel som var med i Løvens Hule. Deres slogan er: Ren Cykel – ren køreglæde!

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online