Borgmester om stigende smittetal i Solrød Kommune: Det er kun os selv, der kan bringe smitten ned igen

23. november 2020

"Jeg ved godt, det er både svært og træls at blive ved med at overholde retningslinjer og anbefalinger, men det er kun os selv, der kan bringe smitten ned igen," lyder det fra borgmester Niels Hörup, efter smittestigningen, som er særligt udbredt blandt de unge, bl.a. lukker kommunens største skole ned i en uge.

Flere steder i Danmark er smitten med coronavirus stigende, og borgerne i Solrød Kommune går desværre heller ikke fri. Søndag den 22. november 2020 blev der registreret 71 nye smittede de seneste syv dage, og det bringer Solrød Kommune op på en incidens på 306 smittede borgere ud af 100.000.

Solrød Kommune har fået oplyst fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at cirka halvdelen af de nysmittede borgere i kommunen er unge under 25 år, og at der særligt tegner sig et mønster af smittede mellem de 14-16 årige.


En del af de smittede borgere er enten elever eller ansatte på Solrød Kommunes største skole, Uglegårdsskolen i Solrød Strand. Smitten har bredt sig blandt både elever og lærere på flere klassetrin, og for hurtigst muligt at stoppe smittekæderne har Solrød Kommune derfor besluttet at lukke både skolen og den tilknyttede SFO i hele uge 48.

Borgmester Niels Hörup appellerer til alle – både unge som ældre – om at blive ved med at overholde retningslinjerne om at holde afstand, bruge mundbind, spritte grundigt af, vaske hænder og holde den sociale kontakt til max ti personer.

”Jeg ved godt, det er både svært og træls at blive ved med at skulle overholde retningslinjer og anbefalinger, men det er kun os selv, der kan bringe smitten ned igen. Det er derfor nødvendigt, at vi alle sammen holder gejsten oppe, og at vi hjælper hinanden med at huske på, at vi ved en fælles indsats kan bringe smitten ned igen. I sidste ende fordi det modsatte kan betyde, at nogen mister livet,” siger Niels Hörup, som også appellerer til forældre om at tage en snak med deres børn:

”Som ungt menneske betyder det utrolig meget, at man kan være sammen med sine venner og kramme dem og feste sammen, og for at vi hurtigst muligt kan vende tilbage til de tider, hvor det kunne lade sig gøre uden, at frygten for coronavirus vejrede som en tung skygge, er det nu, at også de unge skal hanke op i sig selv og overholde retningslinjerne.” 

Solrød Kommune anbefaler, at borgerne ud over at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer også downloader myndighedernes smitte|stop-app, som hjælper myndighederne med smitteopsporing. App’en kan hentes på www.smittestop.dk.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Byrådsmødet den 25. januar afholdes digitalt

14-01-2021
Den 25. januar 2021 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Se film om ny klimaplan 2020-2030

14-01-2021
Et enigt byråd i Solrød Kommune har i december 2020 godkendt Klimaplan 2020-2030.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

11-01-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside, da det er regionen, som koordinere vaccinationsindsatsen.

Bliv hjemme og kontakt os inden aftale, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19

07-01-2021
Hvis du har en aftale hos os, og du er syg eller har symptomer på COVID-19, så bliv hjemme og kontakt os telefonisk.

+65-årige Solrødborgere er blandt de næste danskere, der bliver tilbudt vaccine mod COVID-19

07-01-2021
Ca. 200 Solrødborgere har fået tilsendt et brev fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, hvori der står, at de nu kan booke tid til at modtage vaccinen mod COVID-19.

Solrød Rådhus er lukket

04-01-2021
Der er lukket for personlige henvendelser til og med 17. januar 2021.

Forlængelse af skolenedlukning

31-12-2020
Nedlukning af skolerne i Solrød Kommune er nu blevet forlænget til og med den 17. januar 2021. Det betyder, at alle børn møder i skole igen mandag den 18. januar 2021. Forlængelsen sker på baggrund af regeringens seneste udmelding den 29. december 2020, hvor en række landsdækkende coronarestriktioner er blevet forlænget. Nedlukningen af skoler forlænges for at mindske risikoen for eventuelle smittekæder, som kan være dannet i juleferien.

Borgmester Niels Hörups nytårshilsen: 2020 et år som ingen andre

31-12-2020
Her kan du læse borgmester Niels Hörups nytårshilsen 2020.

Million-projekt skal hjælpe sårbare børn og unge tilbage i skole

28-12-2020
Solrød Kommune har fået fondsmidler, der skal hjælpe med at udvikle en solrødsk model, der kan få børn og unge med psykisk mistrivsel og bekymrende skolefravær eller skolevægring, tilbage på rette vej og i skole igen.

Nu sætter byrådet skub i planerne om en ny idrætshal

28-12-2020
Solrød Byråd sætter nu penge af til den første fase i etableringen af en ny idrætshal, der skal skabe endnu bedre rammer for fællesskaber og samhørighed. Som en del af processen bliver foreninger og brugere endnu engang spurgt ind til deres ønsker til Solrød Idrætscenter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online