Vinder af Vild med film

16. november 2020

En gruppe elever fra 4.e på Uglegårdsskolen har vundet Busters filmfestivals konkurrence

En gruppe elever fra 4.e på Uglegårdsskolen har vundet Busters filmfestivals konkurrence "Vild med film" med deres poetiske dokumentarfilm "Farmor". Præmien er en biograftur og pizza til hele klassen.

Klassen skal derfor i Solrød Bio i morgen den 17/11 kl.9.30-12, hvor vi skal se vinderfilmen + biograffilmen "Mia og den hvide løve". Busters filmfestival sender to medarbejdere til at præsentere filmen + servere pizza og sodavand for eleverne.

Formålet med VILD MED FILM er at give elever på mellemtrinnet en anderledes og professionel indsigt i filmmediet og med let tilgængelige formater at klæde dem på til selv at udtrykke sig med de kameraer, mange af dem allerede går rundt med i lommen. VILD MED FILM er en kampagne, der har eksisteret siden 2015 og er, i sin nuværende form, et samarbejde mellem BUSTER Filmfestival og De danske børnebiblioteker. Der er oploadet mere end 140 film fra hele landet.

I år er elever, lærere og bibliotekarer dykket ned i poesiens verden, inspireret af digterne Benny Andersen, Yahya Hassan og Tove Ditlevsen har eleverne lavet deres egne film om barndommens land og rum. Kort sagt udforsker og eksperimenterer VILD MED FILM 2020 poesi og filmsprog.

De to talentfulde filminstruktører Josefine Exner og Søren Brydesen fra Den Danske Filmskole udgør årets Jury og har valgt en vinder. De begrunder deres valg med følgende ord:

Tak for at vi har fået lov til at se alle jeres fine film. Det har været meget inspirerende og I er bare helt vildt seje til at prøve ting af, som hverken jeg eller Josefine har set før.

Vi skulle selvfølgelig vælge en vinder, selvom det var helt vildt svært. Og der var særligt én film, som vi blev meget rørte af.

Vinderfilmen udmærker sig ved at have et personligt sprog. Den er originalt lavet. Den har en dramaturgisk udvikling. Og så er det en meget modig fortælling.

Fra filmen starter er det tydeligt at mærke, at her er der en fortæller, som har noget på hjerte. Gennem brug af digt har fortællerne formået at invitere os ind i en verden, som for nogen kan virke meget ensom.

Digtet der bliver brugt i filmen er poetisk skrevet og fortælles med en tydeligvis meget personlig og berørt stemme. Der er mange fine formuleringer, fx "Jeg hører uret tikke, men min verden står stille" og "Jeg kender min farmor, men nu hun kender ikke mig".

Filmens billeder er legende og fyldt med metaforer, som udfordrer os til at bruge vores fantasi som tilskuer - fx en blomst mellem to mursten, skygger på græsset og en tom gang. Vi ser verden med fortællernes blik og så er filmens klipning hurtig, markant og original.

Filmens tematik er vigtig og relevant for et stort publikum - både andre unge, voksne og ældre. Den sætter fokus på, at verden også kan gå i stå for unge, når deres bedsteforældre bliver syge. Efter 1 minut og 5 sekunder er vi blevet en del af jeres verden og oplever den med jeres blik.

Vinder af Vild med Film 2020 er filmen "Farmor" lavet af Camelia, Aya, Maja R og Zeina fra 4.E fra Uglegårdsskolen i Solrød.
Flere artikler

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.

Christian fra Solrød med i Løvens Hule

18-01-2021
Christian Koch bor i Solrød og er partner i Ren Cykel som var med i Løvens Hule. Deres slogan er: Ren Cykel – ren køreglæde!

Få gratis træning på hjemmekontoret – endda sammen med kollegerne

14-01-2021
Skyggeboksning, løb på stedet, udstrækning, online yoga eller måske en kombination af det hele?

Vaccinationscentre i alle kommuner i Region Sjælland

14-01-2021
Der kommer vaccinationscentre i alle 17 kommuner i Region Sjælland

Knallertkørekort april / maj 2021

14-01-2021
Vil du køre på knallert når du fylder 15 år, så skal du have et knallertkørekort – og det fås kun her i UngSolrød.

Vær med i den store læsedyst for familier!

14-01-2021
Sæt turbo på læsningen med Læsesporets store læsedyst for familier - der er en boggave på højkant til de flittige læsere!

Bestil en bogpose to-go!

14-01-2021
Du kan nu bestille en stak billedbøger, en masse krimier eller noget helt tredje og hente på udvalgte tidspunkter!

Virtuelt åbent hus på Solrød Gymnasium

11-01-2021
Den 20. januar kl. 19 livestreamer vi vores ÅBENT HUS for første gang nogensinde. Sæt dig derfor godt tilrette i sofaen, når vi fører dig rundt på skolen til en række spændende faglige universer.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online