Vinder af Vild med film

16. november 2020

En gruppe elever fra 4.e på Uglegårdsskolen har vundet Busters filmfestivals konkurrence

En gruppe elever fra 4.e på Uglegårdsskolen har vundet Busters filmfestivals konkurrence "Vild med film" med deres poetiske dokumentarfilm "Farmor". Præmien er en biograftur og pizza til hele klassen.

Klassen skal derfor i Solrød Bio i morgen den 17/11 kl.9.30-12, hvor vi skal se vinderfilmen + biograffilmen "Mia og den hvide løve". Busters filmfestival sender to medarbejdere til at præsentere filmen + servere pizza og sodavand for eleverne.

Formålet med VILD MED FILM er at give elever på mellemtrinnet en anderledes og professionel indsigt i filmmediet og med let tilgængelige formater at klæde dem på til selv at udtrykke sig med de kameraer, mange af dem allerede går rundt med i lommen. VILD MED FILM er en kampagne, der har eksisteret siden 2015 og er, i sin nuværende form, et samarbejde mellem BUSTER Filmfestival og De danske børnebiblioteker. Der er oploadet mere end 140 film fra hele landet.

I år er elever, lærere og bibliotekarer dykket ned i poesiens verden, inspireret af digterne Benny Andersen, Yahya Hassan og Tove Ditlevsen har eleverne lavet deres egne film om barndommens land og rum. Kort sagt udforsker og eksperimenterer VILD MED FILM 2020 poesi og filmsprog.

De to talentfulde filminstruktører Josefine Exner og Søren Brydesen fra Den Danske Filmskole udgør årets Jury og har valgt en vinder. De begrunder deres valg med følgende ord:

Tak for at vi har fået lov til at se alle jeres fine film. Det har været meget inspirerende og I er bare helt vildt seje til at prøve ting af, som hverken jeg eller Josefine har set før.

Vi skulle selvfølgelig vælge en vinder, selvom det var helt vildt svært. Og der var særligt én film, som vi blev meget rørte af.

Vinderfilmen udmærker sig ved at have et personligt sprog. Den er originalt lavet. Den har en dramaturgisk udvikling. Og så er det en meget modig fortælling.

Fra filmen starter er det tydeligt at mærke, at her er der en fortæller, som har noget på hjerte. Gennem brug af digt har fortællerne formået at invitere os ind i en verden, som for nogen kan virke meget ensom.

Digtet der bliver brugt i filmen er poetisk skrevet og fortælles med en tydeligvis meget personlig og berørt stemme. Der er mange fine formuleringer, fx "Jeg hører uret tikke, men min verden står stille" og "Jeg kender min farmor, men nu hun kender ikke mig".

Filmens billeder er legende og fyldt med metaforer, som udfordrer os til at bruge vores fantasi som tilskuer - fx en blomst mellem to mursten, skygger på græsset og en tom gang. Vi ser verden med fortællernes blik og så er filmens klipning hurtig, markant og original.

Filmens tematik er vigtig og relevant for et stort publikum - både andre unge, voksne og ældre. Den sætter fokus på, at verden også kan gå i stå for unge, når deres bedsteforældre bliver syge. Efter 1 minut og 5 sekunder er vi blevet en del af jeres verden og oplever den med jeres blik.

Vinder af Vild med Film 2020 er filmen "Farmor" lavet af Camelia, Aya, Maja R og Zeina fra 4.E fra Uglegårdsskolen i Solrød.
Flere artikler

Julekoncert med Den Syngende Konsul

30-11-2020
Onsdag d. 9. december kl. 14 giver Jørgens Ledstrup alias Den Syngende Konsul julekoncert i Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Stort virtuelt ’Ung til Ung’ arrangement gik over al forventning

30-11-2020
Ungdommens UddannelseVejledning i Køge er blevet nød til at sadle om, når det omhandler inspirationsarrangementer for folkeskolens 8., 9. og 10. klasser. Dette for at eleverne stadig kan få udbredt deres perspektiv, inden de vælger deres vej videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Corona har sendt dem ud i et kvantespring af en udvikling mod at afholde virtuelle arrangementer. "En kombination af vores dygtige IT medarbejder og skolevejledernes idérighed og omstillingsparathed, har gjort at vi allerede nu har afholdt 3 virtuelle arrangementer og har lært at holde af det." Fortæller Mai Rose Kristiansen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Rekordmange børnefamilier søger Julehjælp – og coronakrisen er en afgørende forklaring

30-11-2020
Op mod 15.000 børnefamilier forventes at søge om Julehjælp i 2020, hvilket vil være en stigning i forhold til sidste år, hvor 14.600 familier søgte om hjælp. Hele 46 % af ansøgerne angiver, at krisen yderligere har forværret deres økonomiske situation, mens 4,5 % er blevet arbejdsløse på grund af krisen.

Solrød Opera Året Julekoncert 2020

30-11-2020
Solrød Operas årlige smukke og festlige julekoncert, finder sted tirsdag den 8. december kl. 19.

BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26-11-2020
VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

VIRTUELT ÅBENT HUS 2021

26-11-2020
Solrød Gymnasium holder VIRTUELT Åbent Hus onsdag den 20.1.2021. Vi sørger for at sikre, at du som uddannelsessøgende får samme grundige oplevelse af skolen, som andre unge har fået før dig gennem årene. For dit vedkommende slipper du for at køre ud i vinterkulden. For vores vedkommende står vi klar på skolen til at vise dig alt virtuelt via links.

Julemusik og julegodter i Solrød Center

26-11-2020
I december hygger vi ned kendte juletoner fra trioen De Bøjede Søm. I år har de en nissepige med på udvalgte dage, som deler godteposer ud til børnene.

Smitte på Uglegårdskolen i Solrød

23-11-2020
Desværre er der registreret et større antal smittede blandt elever og lærer på Uglegårdskolen, hvilket har resulteret i, at hele skolen er lukket ned i denne uge (48).

Juleworkshop med peberkagehuse

23-11-2020
Vi skruer op for julehyggen og inviterer børnefamilier til en kreativ formiddag, hvor vi bygger peberkagehuse af gamle mælkekartoner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online