Lokal stålvirksomhed er klar til at indtage markedet ved hjælp af dygtige medarbejdere

12. november 2020

Hos Unisteel i Karlslunde udgør medarbejderne en af virksomhedens vigtigste ressourcer. Det og meget andet fortalte direktør Kenneth Bjarnason om, da borgmester Niels Hörup forleden besøgte den lokale stålvirksomhed.

For ca. et årti siden var borgmester Niels Hørup på virksomhedsbesøg hos Karlslundevirksomheden Unisteel, der siden 1943 har skåret stål på mål, og nu har han igen lagt vejen forbi den lokale stålvirksomhed. Siden dengang for knapt 10 år siden er der sket meget med Unisteel, og for ca. halvandet år siden overtog nuværende direktør Kenneth Bjarnason virksomheden.

Særlig en ting har vægtet højt i forbindelse med Kenneth Bjarnasons overtagelse af virksomheden: medarbejderne og deres kompetencer. Medarbejderne bliver nemlig længe hos Unisteel, og den viden, de trofaste medarbejdere besidder, er en af de helt tungtvejende grunde til, at Kenneth Bjarnason købte virksomheden.


”Havde medarbejderne i gennemsnit været 3 år hos Unisteel, er det ikke sikkert, at jeg havde været lige så interesseret i at købe virksomheden, men vores medarbejdere er her i gennemsnit 17,5 år. Det betyder, at de har en enorm viden om virksomheden, produktionen og vores kunder. Den viden ville jeg gerne købe ind i,” siger Kenneth Bjarnason.

Da han overtog virksomheden i 2019, havde den det ikke nemt. Den nye ejer satte derfor gang i en større forandringsproces, da han overtog virksomheden, og det betyder, at Unisteel er midt i en større digitaliseringsproces, hvor potentialet ifølge Kenneth Bjarnason er stort.

”Dem, der knækker koden, bliver fremtidens vindere”, siger Kenneth Bjarnason, som konkluderer, at verden ligger åben for den lokale Karlslundevirksomhed.

Markedet for stål er nemlig både stort og internationalt, og når det gælder muligheden for eksport, er Solrød Kommune den perfekte placering til en virksomhed.

”Solrød Kommunes placering er ideel for en virksomhed som vores. Vi er tæt på hele Sjælland, og lige om lidt er vi blot et times kørsel væk fra Hamborg og Nordtyskland, som er et kæmpestort marked,” siger Kenneth Bjarnason.

”Det har været spændende at få lov til endnu engang at besøge Unisteel og opleve, hvordan virksomheden har udviklet sig henover de seneste ti år, og det bliver mindst lige så spændende at følge udviklingen de kommende år,” siger borgmester Niels Hörup. 

Virksomhedsbesøg er et af flere initiativer, som Solrød Kommune gør brug af for at få viden om og inspiration til, hvordan kommunen bedst muligt kan skabe vækst og udvikling, som sikrer lokale, private arbejdsplaser. Ud over borgmester Niels Hörup er der ved virksomhedsbesøgene også repræsentanter fra Greve-Solrød Erhvervsservice og Solrød Kommunes jobcenter.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online