De miljørigtige S-tog erstattes af gamle dieselbusser

5. november 2020

I oktober og november har DSB i weekenderne erstattet S-togene med Togbusser på strækningen mellem Køge og Vallensbæk. Det betyder at de støjsvage og lugtfrie elektriske S-tog, erstattes af en masse dieseldrevne busser, som skal fragte passagerne. For hvert tog der skal erstattes, kører der op til 3 busser ned gennem vores boligkvarterer.

Vi burde derfor gå ud fra at en moderne transportvirksomhed som DSB, som i mange sammenhæng taler om det gode klima og miljø, havde fokus på at erstatte for de miljørigtige tog, med busser der forurener så lidt som muligt. Det er desværre ikke tilfældet.

Da DSB lavede deres udbud på togbusser, havde man for den del som har med togbusser for S-banen at gøre, kun fokus på at få de billigst mulige busser. Det betød, at hvis busoperatørerne skulle have en chance for at vinde udbuddet, skulle de altså finde de billigste busser på markedet.

Men de billigste busser på markedet er også dem, som er gamle og udkørte, og som egentlig var på vej på buskirkegården. Derfor har mange borgere den seneste weekend kunne følge de mange gamle busser, som kørte op og ned ad strandvejen som erstatning for S-togene. Det kan vi selvfølgelig ikke være tjent med.

I Socialdemokratiet er vi meget optagede af, at Solrød har en god og ren luft, og så nytter det ikke noget, at DSB erstatter S-togene med gamle dieselbusser igennem kommunens område.

Jeg vil derfor tage kontakt til vores Transportminister Benny Engelbrecht, som vi ved, er meget optaget af at gøre transportsektoren grønnere og opfordre til, at han tager kontakt til DSB med henblik på, at få disse forhold bragt i orden i fremtiden.

 

Jonas Ring Madsen

Borgmesterkandidat og gruppeformand

Socialdemokratiet

Solrød Byråd


Flere artikler

Hvorfor ødelægge en i forvejen hårdt ramt flygtningefamilie?

20-09-2021
I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Klar til valget

20-09-2021
Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Dansk Folkeparti har haft samlet kærnetropperne til årsmøder i weekenden.

Økonomistyringen på det SPECIALISEREDE BØRNEOMRÅDE kalder på forklaring - og måske også på forbedringer?

20-09-2021
I BARNDOMMENS VÆRDIGFULDE ÅR lægges kimen til mentalt helbred og trivsel gennem livet. Desværre ser vi i stigende grad mentale mistrivsel blandt børn og unge. Jeg mener, det er en etisk forpligtelse politisk - nationalt såvel som kommunalt, at afhjælpe og forebygge disse problemer.

Derfor vil Konservative have en ny daginstitution i Solrød Kommune

13-09-2021
Af Jan Færch og Morten Scheelsbeck, konservative byrådsmedlemmer i Solrød Kommune

Her er de konservative ønsker til Solrød Kommunes budget

06-09-2021
De årlige forhandlinger om Solrød Kommunes budget for det kommende år er gået i gang i disse uger, og i løbet af den næste måneds tid skal et flertal blandt byrådets 19 medlemmer blive enige om et budget for 2022.

Her er de konservative ønsker til Solrød Kommunes budget

03-09-2021
Af: Jan Færch og Morten Scheelsbeck, Den konservative byrådsgruppe i Solrød Kommune


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online