Alzheimerforeningen modtog Frivillighedsprisen 2020

2. november 2020

Solrød Kommunes Frivillighedspris til Alzheimerforeningen for deres utrættelige frivillige sociale arbejde

Ved et lille, intimt arrangement overrakte borgmester Niels Hörup Solrød Kommunes Frivillighedspris til Alzheimerforeningen for deres utrættelige frivillige sociale arbejde.

Mandag aften skulle den traditionsrige Frivillighedsaften, som er dedikeret til at hylde de frivillige kræfter i Solrød Kommune, være løbet af stablen, men arrangement blev aflyst på grund af den nuværende COVID-19-situation. Det er normalvis også denne aften af overrækkelsen af Frivillighedsprisen finder sted, og derfor blev der mandag aften afholdt et kort arrangement, hvor kun årets modtagere af prisen var tilstede, så de kunne modtage prisen sammen med et par ord fra borgmester Niels Hörup.

Solrød Kommunes Frivillighedspris går i år til Alzheimerforeningen for deres utrættelige indsats for borgere med demens og deres pårørende i Solrød Kommune. Alzheimerforeningen driver både torsdagscaféen samt Café Solrødderne, arrangerer aktiviteter og bidrager aktivt til udbredelse af viden om demens igennem aktiviteter i Solrød Kommune. Samtidig har Alzheimerforeningen via Greta Larsen og formand Else Berg Hansen deltaget aktivt i udarbejdelsen af Solrød Kommunes demensstrategi i 2019.

”Jeg synes, at det er et stort privilegium for os i Solrød Kommune at have engageret borgere som jer – og alle de øvrige ildsjæle -  der har lyst til at hjælpe andre uden at forvente noget til gengæld, og I har i den grad fortjent at blive hyldet og anerkendt for jeres store indsats. I gør en forskel og er et positivt eksempel til efterlevelse for andre,” sagde borgmester Niels Hörup om årets prismodtager.

Alzheimerforeningen har desuden været en del af et tværgående samarbejde med Centerrådet i Aktivitets- og Frivilligcenteret, Solrød Seniorklub, Ældre Sagen samt Solrød Kommunes demensrådgivning, hvor der blev søgt puljemidler fra Sundhedsstyrelsen til udflugter for borgere med demens og deres pårørende og til forskellige aktivitetsredskaber, der kan understøtte aktivitet for borgere med demens.

”Det frivillige sociale arbejde er en grundpille her i Solrød Kommune, og som aktive borgere, der tager ansvar, spiller I en vigtig rolle i at gøre Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo, som er byrådets vision. Jeres frivillige indsats er fantastisk og gør en afgørende positiv forskel for mennesker i en svær livssituation,” sagde borgmester Niels Hörup om det frivillige sociale arbejde.

”Jeg er stolt over samarbejdet, som vores lokalforening og ikke mindst vores frivillige har med Solrød Kommune, og det gælder både vores aktive medinddragelse, udarbejdelse af kommunens demensstrategi samt i de daglige arrangementer for borgere med demens,” sagde formand for Alzheimerforeningens lokalforening i Østsjælland Else Berg Hansen.

Fakta:
Byrådet i Solrød Kommune indstiftede i 2009 Frivillighedsprisen, og den gives som påskønnelse af en person, forening, organisation eller institution, der har gjort en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune. Det er Social-, sundheds- og fritidsudvalget, der på baggrund af indstillinger udvælger prismodtageren. Ud over anerkendelse følger der 7.000 kr. med.

Solrød KommuneFlere artikler

Direktør for sundhedsområdet om smittestigning: Børn bærer smitten lige nu

25-11-2021
Solrød Kommune oplever lige nu en stigning i corona-smittede – især blandt børn under 14 år - og derfor opfordrer kommunens direktør for sundhedsområdet, Dorte Saabye, til, at vi hver især gør alt, hvad vi kan for at smitten ikke spreder sig.

Her kan du se de nyeste smittetal

25-11-2021
De aktuelle smittetal opdateres dagligt af Statens Serum Institut og lægges ud offentligt på en hjemmeside.

Store projekter skaber stærk bekymring for vandmiljøet i Køge Bugt hos Køge, Stevns, Greve, Solrød og Ishøj kommuner

25-11-2021
På vegne af Solrød, Køge, Stevns, Greve og Ishøj kommuner har Køge kommune udsendt nedenstående pressemeddelelse.

Lyskrydset Cordozavej / Jersie strandvej repareres

18-11-2021
Lørdag d. 20. november 2021 slukkes lyskrydset på grund af reparationer mellem klokken 9.00-13.00.

Her kan du se resultaterne fra regionalvalget

18-11-2021
Du kan se, hvordan solrødvælgerne og resten af Region Sjælland har stemt til regionalvalget på www.kmdvalg.dk

Her er resultatet af Ældrerådsvalget

18-11-2021
Her kan du se, hvem der er valgt ind til Ælderådet for perioden 2022-2025.

Her er Solrød Kommunes nye byråd

18-11-2021
Resultaterne fra fintællingen af kommunalvalget 2021 er nu klar, og det betyder, at der er blevet sat navn på de 19 byrådsmedlemmer, der skal udgøre Solrød Byråd de næste fire år.

Her er valgresultatet: Stemmerne til kommunalvalget i Solrød Kommune er talt op

18-11-2021
13.174 vælgere i Solrød Kommune har i dag sat deres kryds ved en stemmeseddel til kommunalvalget.

Krav om coronapas på Plejecenter Christians Have

15-11-2021
Myndighederne har fra den 12. november 2021 indført krav om, at besøgende på Plejecenter Christians Have og rehabiliteringsafdelingen skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online