"Jeg har malet hele mit liv"

26. oktober 2020

November måneds billedkunstner er Kirsten Winther. Fernisering lørdag den 7. november kl. 11-13.

November måneds billedkunstner i Solrød Bibliotek og Kulturhus er Kirsten Winther fra Solrød Strand. Uden at tale om dames alder kan vi afsløre, at ..’hele mit liv’ det er rigtig mange år, omend der har været nogle pauser ind imellem. Vi har talt med Kirsten Winther om hendes kunstneriske løbebane:

”I mine unge dage gik jeg til akrylmaling hos Brunø i Køge Galleriet. Derefter malede jeg på porcelæn i nogle år, men en bankuddannelse, job i finanssektoren, familie, hus og alt det, der følger med, begrænsede mine kunstneriske udfoldelser i en række år”, indleder Kirsten Winther denne samtale og fortsætter: ”Først i forbindelse med en kræftsygdom for 30 år siden indså jeg, hvor vigtigt det er, at vi hver især har noget, der gør os glade. Så det fik mig til at genoptage mit maleri”.


”Jeg blev elev hos Allan Stabell, som er uddannet på Kunstakademiets billedkunstskole. Her malede jeg portrætter gennem et helt år. Disse portrætter, og andre er siden kommet til, indsætter jeg af og til i mine billeder i kombination med andre motiver, som kan være af dyr eller livsbekræftende situationer, hvor mennesker indgår”, fortæller Kirsten Winther og fortsætter:

” Jeg maler abstrakte naturbilleder med et gran af realisme samt abstrakte billeder. Farverne og farvernes samspil er for mig også et vigtigt element, idet jeg elsker at se farverne udfordre hinanden, for så til sidst – forhåbentlig - at ende op med en balance mellem dem og det valgte motiv. Nogle iagttagere har beskyldt nogle af mine billeder for at være alt for pæne. Det giver selvfølgelig en særlig udfordring, hvorfor jeg forsøger, ved den del af mine billeder, at tilføre dem mere råhed”, afslutter Kirsten Winther denne samtale.

Tirsdag den 17. november mellem kl. 11 og 15 afholder Kirsten Winther workshop på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her kan man komme og male dit eget lille abstrakte natur- billede. Tilmelding til Kirsten Winther på tlf. 20270247.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Fotoudstilling med Solrød Fotoklub

03-12-2020
Traditionen tro udstiller Solrød Fotoklub i december måned nogle af de mange fotografier, som klubbens medlemmer har taget i årenes løb.

Flere børnefamilier kan se frem til Julehjælp

03-12-2020
13.395.392,50 kroner blev indsamlet på blot en time, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervspaneler landet rundt samlede ind til årets Julehjælp. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange af de godt 15.069 ansøgere Dansk Folkehjælp kan tilbyde hjælp til en god jul.

Julekoncert med Den Syngende Konsul

30-11-2020
Onsdag d. 9. december kl. 14 giver Jørgens Ledstrup alias Den Syngende Konsul julekoncert i Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Stort virtuelt ’Ung til Ung’ arrangement gik over al forventning

30-11-2020
Ungdommens UddannelseVejledning i Køge er blevet nød til at sadle om, når det omhandler inspirationsarrangementer for folkeskolens 8., 9. og 10. klasser. Dette for at eleverne stadig kan få udbredt deres perspektiv, inden de vælger deres vej videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Corona har sendt dem ud i et kvantespring af en udvikling mod at afholde virtuelle arrangementer. "En kombination af vores dygtige IT medarbejder og skolevejledernes idérighed og omstillingsparathed, har gjort at vi allerede nu har afholdt 3 virtuelle arrangementer og har lært at holde af det." Fortæller Mai Rose Kristiansen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Rekordmange børnefamilier søger Julehjælp – og coronakrisen er en afgørende forklaring

30-11-2020
Op mod 15.000 børnefamilier forventes at søge om Julehjælp i 2020, hvilket vil være en stigning i forhold til sidste år, hvor 14.600 familier søgte om hjælp. Hele 46 % af ansøgerne angiver, at krisen yderligere har forværret deres økonomiske situation, mens 4,5 % er blevet arbejdsløse på grund af krisen.

Solrød Opera Året Julekoncert 2020

30-11-2020
Solrød Operas årlige smukke og festlige julekoncert, finder sted tirsdag den 8. december kl. 19.

BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26-11-2020
VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

VIRTUELT ÅBENT HUS 2021

26-11-2020
Solrød Gymnasium holder VIRTUELT Åbent Hus onsdag den 20.1.2021. Vi sørger for at sikre, at du som uddannelsessøgende får samme grundige oplevelse af skolen, som andre unge har fået før dig gennem årene. For dit vedkommende slipper du for at køre ud i vinterkulden. For vores vedkommende står vi klar på skolen til at vise dig alt virtuelt via links.

Julemusik og julegodter i Solrød Center

26-11-2020
I december hygger vi ned kendte juletoner fra trioen De Bøjede Søm. I år har de en nissepige med på udvalgte dage, som deler godteposer ud til børnene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online