Traditionel Uddannelsesmessen går virtuelt

19. oktober 2020

Corona-krisen har betydet, at mange arrangementer ikke kan afholdes som hidtil. Det gælder også uddannelsesmessen Tjek på Fremtiden. Den årlige messe erstattes af en messe i virtuel form som løber af stablen torsdag den 29.10. kl. 17 – 19. Som planlagt er det skoleudvalgsformand Mads Andersen fra Køge, der åbner messen Tjek på fremtiden Virtuelt, der er et tilbud til elever og forældre 8. – 10. klasse i Køge, Solrød og Stevns.

Køge Kommune: Uddannelsesmessen Tjek på Fremtiden, der afholdes hvert år i oktober på Campus Køge, er i år aflyst på grund af coronasituationen. I stedet bliver der afholdt en virtuel uddannelsesmesse, som forældre i Køge, Solrød og Stevns kan linke op til den 29.10. kl. 17.

På den virtuelle uddannelsesmesse, kan elever og forældre deltage i infomøde, hvor de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne præsenterer netop deres ungdomsuddannelser og hvor studievejledere er klar til at besvare spørgsmål. Ligeledes vil der være et ”messeområde” med chat, dialog, links til film eller andet.

På skolerne i Køge, Solrød og Stevns vil eleverne op til dagene blive præsenteret for indgangen til den virtuelle uddannelsesmesse Tjek på Fremtiden og hvordan de sammen med deres forældre kan deltage i messen hjemmefra torsdag den 29.10.
”Der var bestemt ikke noget galt med måden som vi hidtil har afholdt uddannelsesmesse på.

Traditionelt har langt over 1.000 elever og forældre har besøgt messen Tjek på Fremtiden på Campus Køge, men en gang imellem, når omstændighederne pludselig ændrer sig, kan det være fint lige at ryste posen, og forsøge at gøre tingene på en anden måde.”

- Der var bestemt ikke noget galt med måden vi hidtil har afholdt uddannelsesmesser, som rigtig mange elever og forældre også har bakket op bag, men engang i mellem, når omstændighederne pludselig ændrer sig, kan det være fint lige at ryste posen og forsøge at gøre tingene på en anden måde, fortæller Mai Rose Kristiansen, der er leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge. Sammen med planlægningsgruppen håber Mai, at der på skoler og blandt forældre bliver taget godt imod det nye tilbud, som kan nås fra spisebordet hjemme i stuerne, eller hvis det skal være mere mageligt fra sofaen. Vigtigt er det, at både elever og forældre bliver klædt på til uddannelsesvalget efter grundskolen.

UUV: Vejledning Køge
Web: www.uuv.dk www.ungecentrum.dk Flere artikler

Fotoudstilling med Solrød Fotoklub

03-12-2020
Traditionen tro udstiller Solrød Fotoklub i december måned nogle af de mange fotografier, som klubbens medlemmer har taget i årenes løb.

Flere børnefamilier kan se frem til Julehjælp

03-12-2020
13.395.392,50 kroner blev indsamlet på blot en time, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervspaneler landet rundt samlede ind til årets Julehjælp. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange af de godt 15.069 ansøgere Dansk Folkehjælp kan tilbyde hjælp til en god jul.

Julekoncert med Den Syngende Konsul

30-11-2020
Onsdag d. 9. december kl. 14 giver Jørgens Ledstrup alias Den Syngende Konsul julekoncert i Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Stort virtuelt ’Ung til Ung’ arrangement gik over al forventning

30-11-2020
Ungdommens UddannelseVejledning i Køge er blevet nød til at sadle om, når det omhandler inspirationsarrangementer for folkeskolens 8., 9. og 10. klasser. Dette for at eleverne stadig kan få udbredt deres perspektiv, inden de vælger deres vej videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Corona har sendt dem ud i et kvantespring af en udvikling mod at afholde virtuelle arrangementer. "En kombination af vores dygtige IT medarbejder og skolevejledernes idérighed og omstillingsparathed, har gjort at vi allerede nu har afholdt 3 virtuelle arrangementer og har lært at holde af det." Fortæller Mai Rose Kristiansen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Rekordmange børnefamilier søger Julehjælp – og coronakrisen er en afgørende forklaring

30-11-2020
Op mod 15.000 børnefamilier forventes at søge om Julehjælp i 2020, hvilket vil være en stigning i forhold til sidste år, hvor 14.600 familier søgte om hjælp. Hele 46 % af ansøgerne angiver, at krisen yderligere har forværret deres økonomiske situation, mens 4,5 % er blevet arbejdsløse på grund af krisen.

Solrød Opera Året Julekoncert 2020

30-11-2020
Solrød Operas årlige smukke og festlige julekoncert, finder sted tirsdag den 8. december kl. 19.

BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26-11-2020
VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

VIRTUELT ÅBENT HUS 2021

26-11-2020
Solrød Gymnasium holder VIRTUELT Åbent Hus onsdag den 20.1.2021. Vi sørger for at sikre, at du som uddannelsessøgende får samme grundige oplevelse af skolen, som andre unge har fået før dig gennem årene. For dit vedkommende slipper du for at køre ud i vinterkulden. For vores vedkommende står vi klar på skolen til at vise dig alt virtuelt via links.

Julemusik og julegodter i Solrød Center

26-11-2020
I december hygger vi ned kendte juletoner fra trioen De Bøjede Søm. I år har de en nissepige med på udvalgte dage, som deler godteposer ud til børnene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online