5. klasses elever skaber leg og venskaber i de små klasser

12. oktober 2020

Torsdag formiddag var 40 begejstrede 5. klasser klar til at blive de nye rollemodeller i årets legepatrulje. I mere end 10 år har SSP samarbejdet med skolerne i Solrød Kommune om at skabe legepatruljer, hvor de store børn skaber leg og venskaber for de yngre klasser på legepladsen.

Klokken ringer ind til time på Uglegårdsskolen, hvor frikvarteret netop er slut. Men for nogle elever i skolens 5. klasser står der torsdag formiddag ikke dansk og matematik på skoleskemaet. De skal på kursus som legepatrulje, hvor de lærer at sætte leg i gang og at invitere til venskaber for indskolingseleverne i spisefrikvartererne.

”Jeg vil gerne være med til at lege med børn fordi jeg har en lillebror. Jeg har altid leget med små børn. Jeg synes det er rigtig sjovt og min mor sagde at hvis jeg fik chancen, så skulle jeg gøre det” fortæller Tristan fra 5.c, da han bliver spurgt om hvorfor han meldte sig til legepatruljen.


I mere end 10 år har SSP samarbejdet med skolerne i Solrød Kommune om at uddanne elever i legepatruljen, hvor de bliver rollemodeller for de yngre klasser. Projektet er et hit for både de yngre elever, der elsker at lege med de store børn og for de 5. klasser, der var heldige at blive rollemodeller i legepatruljen.

”Vi holdt en lodtrækning i klassen” fortæller eleverne i 5.c, ”for næsten alle meldte sig til legepatruljen, men vi kunne kun sende 8 fra klassen”

De andre klasser nikker genkendende og fortæller, at legepatruljen er meget populært i klassen. Én elev havde endda valgt at blive hjemme fra en familieferie til Kreta for at kunne deltage i kurset.

”Det er et stort selvtillidsboost at være noget for andre. De får en ny rolle på legepladsen og de oplever at nogen ser op til dem. De kan også godt selv huske da legepatrulje kom og legede med dem og det har de glædet sig til selv at kunne være for nogle andre” fortæller Sanne Thrane, der står for legepatruljen på Uglegårdsskolen.

På kurset lærer de store elever at stå frem og at styre og tilrettelægge aktiviteter og lege. De lærer også hvad man kan gøre for at sørge for at alle børn er med i legene. Kurset tager 3 timer og afholdes af May-Britt Lund Larsen og Helle Hansen, der begge er udskolingslærere på Munkekærskolen. De kender til dagligdagen på legepladsen og de har tilpasset kurset til indskolingsbørn.

”Jeg elsker at se andre folk være glade. Hvis man ikke har nogen at lege med, så kan man blive glad i legepatruljen” siger Clara fra 5.d

Netop følelsen af, at man nogle gange ikke har nogen at lege med, kan fylde meget på legepladsen.

”Hvor mange har prøvet, at I ikke har nogen at lege med?” spørger May-Britt Lund Larsen og her rækker de 20 elever alle en hånd i vejret.

”Det er der mange, der har prøvet at føle. Og derfor er det rigtig sejt, når nogle af de store børn – og I er nemlig rigtig store – inviterer én med til at lege” siger May-Britt.

Så er det blevet til dagens første leg, hvor eleverne øver sig i at instruere og styre en leg med Kongens Efterfølger.

EN DEL AF SSPS FOREBYGGENDE INDSATS

Projektet Legepatruljen er en del af SSPs forebyggende arbejde i Solrød Kommune. Legepatruljen er med til at give bedre sammenhold på skolerne og hjælper til at forebygge mobning.

Læs mere om SSP her

Kilde: UngSolrød


Flere artikler

Mød Tromborg i Matas

29-10-2020
Søger du gode råd og inspiration til din makeup og hudpleje?

Vil du lave dit eget unikke LOGO?

29-10-2020
På UngSolrøds LOGO-hold, laver vi egne logoer helt fra bunden. Vi starter med idéfase, lærer alle de vigtige ting om symboler og farver, og selvfølgelig laver vi logoet i professionelle grafiske programmer. Du får din egen logo-filpakke med dig videre, når du afslutter holdet.

Danmarks største læseklub

29-10-2020
Vær med i Danmarks største online læseklub.

Bent Fabricius-Bjerres tre liv

29-10-2020
Kom til foredrag om Bent Fabricius-Bjerres tre liv, onsdag den 4. november kl. 19-21 på Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Jan Færch bliver konservativ spidskandidat

26-10-2020
De lokale konservative har valgt deres spids- og dermed borgmesterkandidat til næste års kommunalvalg. Det skete på et opstillingsmøde for partiets medlemmer onsdag den 21. oktober, og valget faldt på 52-årige Jan Færch, der allerede i dag sidder i byrådet for partiet.

"Jeg har malet hele mit liv"

26-10-2020
November måneds billedkunstner er Kirsten Winther. Fernisering lørdag den 7. november kl. 11-13.

Fuglenes forunderlige verden - et causeri med ord, billeder og musik

26-10-2020
Danmarks Naturfredningsforening Solrød har inviteret biolog Bjarne Bo Jensen til at fortælle om, hvordan og hvornår fuglene blev til de moderne fugle, vi har i dag.

Socialdemokratiet har valgt borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2021

26-10-2020
Det bliver den nuværende gruppeformand Jonas Ring Madsen som bliver Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2021. Jonas Ring Madsen blev valgt på den ekstraordinære generalforsamling den 21. oktober 2020 uden modkandidater.

SOLRØD100 Vi vil gerne passe på Solrød

22-10-2020
Informations Møde MANDAG D. 26. OKT, KL. 19.00

Årets bedste tegneserier

22-10-2020
Slut oktober uddeles Claus Deleuran Prisen og Pingprisen til de tegneserier der har sat de største aftryk i år, og sikke et år det har været!


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online