Elever fra Uglegårdsskolen vinder landsdækkende filmkampagne

5. oktober 2020

En gruppe bestående af fire piger fra Uglegårdsskolen har vundet ’Vild med film’ for deres film ’Farmor’.

Onsdag morgen fik Camelia, Zeina, Maja og Aya fra 4.E på Uglegårdsskolen besked om, at de havde vundet ’Vild med film’, som er en landsdækkende filmkampagne, som har til formål at give elever på mellemtrinnet indsigt i filmmediet og klæde dem på til at udtrykke sig med mobilkameraer. Kampagnen havde modtaget over 140 film fra 4.-6. klasser i hele landet, men ingen kunne slå filmen ’Farmor’ lavet af de fire piger fra 4.E.

Beskeden om, at pigerne havde vundet konkurrencen vakte stor glæde i hele klassen og enkelte tårer hos vindergruppen. Det er en jury bestående af de to talentfulde filminstruktører Josefine Exner og Søren Brydesen fra Den Danske Filmskole, der udgør årets jury, og som har valgt en vinder.

I juryens begrundelsen for vindervalget skriver de: ”Vinderfilmen udmærker sig ved at have et personligt sprog. Den er originalt lavet. Den har en dramaturgisk udvikling. Og så er det en meget modig fortælling. Fra filmen starter er det tydeligt at mærke, at her er der en fortæller, som har noget på hjerte. Gennem brug af digt har fortællerne formået at invitere os ind i en verden, som for nogen kan virke meget ensom,” og fortsætter:

”Digtet der bliver brugt i filmen er poetisk skrevet og fortælles med en tydeligvis meget personlig og berørt stemme. Der er mange fine formuleringer, fx “Jeg hører uret tikke, men min verden står stille” og “Jeg kender min farmor, men nu hun kender ikke mig”.

Vinderne og deres klasse vinder en biografoplevelse for hele klassen med pizza og en mulighed for at møde kampagnen værter og jurymedlemmer online.

Se filmen her: https://vimeo.com/463217277/465361d643?fbclid=IwAR2dK1cE0W53sh4h6f5OWchjPJD3psR46xZGeIWicASIZQLGnh7FQRMxhV4

Fakta:
Formålet med VILD MED FILM er at give elever på mellemtrinnet en anderledes og professionel indsigt i filmmediet og med let tilgængelige formater at klæde dem på til selv at udtrykke sig med de kameraer, mange af dem allerede går rundt med i lommen. VILD MED FILM er en kampagne, der har eksisteret siden 2015 og er, i sin nuværende form, et samarbejde mellem BUSTER Filmfestival og De danske børnebiblioteker.
I år er elever, lærere og bibliotekarer dykket ned i poesiens verden, inspireret af digterne Benny Andersen, Yahya Hassan og Tove Ditlevsen har eleverne lavet deres egne film om barndommens land og rum.

Kilde: Solrød KommuneFlere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online