Liv anbefaler The girl with the louding voice

1. oktober 2020

Hvis ikke du allerede vidste det, så har Solrød Bibliotek og Kulturhus en imponerende samling af engelske bøger. The girl with the louding voice af Nigeriansk-Engelske Abi Daré er bare én af dem.

The girl with the louding voice følger man nigerianske Adunni på hendes både ydre og indre rejse. Adunni mister sin mor i en ung alder, og står tilbage med en far, der aldrig rigtig har brudt sig om hende, og en hel masse ansvar. Adunnis mor fik, inden hun døde, faren til at love sig, at Adunni kunne fortsætte i skole. Men faren er i økonomiske vanskeligheder, så han lader en af landsbyens ældre taxachauffører gifte sig med sin 14-årige datter, for med brudeprisen at kunne betale husleje. I deres lille landsbysamfund er den slags ikke bare forventeligt, men acceptabelt. Adunni bliver dermed én ud af tre hustruer, og hendes nye tilværelse betyder, at hun ikke kan fortsætte sin uddannelse. Tingene i Adunnis nye husholdning spidser til, og hun er nødsaget til at flygte til Nigerias hovedstad Lagos, hvor hun udskifter rollen som modvillig og underdanig hustru med rollen som magtesløs husslave, da hun bliver tjenestepige for en magtfuld og voldelig kvinde.


Adunnis rejse er lang og farefuld, men selvom modgangen for en stund binder hende på både mund og hånd, bliver Adunni aldrig gjort tavs. Hun kæmper for at kunne tale - først hviskende, så højt - for sig selv og for dem, der kom før hende.

The girl with the louding voice er en inspirerende og stærk fortælling med en umådeligt elskelig hovedperson. Sproget i romanen udvikler sig i takt med Adunni, og hendes sprog, der i starten er velment, men amputeret og haltende, ender med at blomstre og optage sin retmæssige plads. Tilsammen udgør sprog og fortælling en mageløs roman, og læsere, der har nydt Chimamanda Ngozi Adichies Half of a yellow sun eller Sara Omars Dødevaskeren, vil utvivlsomt også glæde sig over Abi Darés debutroman.

Se mere her

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Fotoudstilling med Solrød Fotoklub

03-12-2020
Traditionen tro udstiller Solrød Fotoklub i december måned nogle af de mange fotografier, som klubbens medlemmer har taget i årenes løb.

Flere børnefamilier kan se frem til Julehjælp

03-12-2020
13.395.392,50 kroner blev indsamlet på blot en time, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervspaneler landet rundt samlede ind til årets Julehjælp. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange af de godt 15.069 ansøgere Dansk Folkehjælp kan tilbyde hjælp til en god jul.

Julekoncert med Den Syngende Konsul

30-11-2020
Onsdag d. 9. december kl. 14 giver Jørgens Ledstrup alias Den Syngende Konsul julekoncert i Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Stort virtuelt ’Ung til Ung’ arrangement gik over al forventning

30-11-2020
Ungdommens UddannelseVejledning i Køge er blevet nød til at sadle om, når det omhandler inspirationsarrangementer for folkeskolens 8., 9. og 10. klasser. Dette for at eleverne stadig kan få udbredt deres perspektiv, inden de vælger deres vej videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Corona har sendt dem ud i et kvantespring af en udvikling mod at afholde virtuelle arrangementer. "En kombination af vores dygtige IT medarbejder og skolevejledernes idérighed og omstillingsparathed, har gjort at vi allerede nu har afholdt 3 virtuelle arrangementer og har lært at holde af det." Fortæller Mai Rose Kristiansen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Rekordmange børnefamilier søger Julehjælp – og coronakrisen er en afgørende forklaring

30-11-2020
Op mod 15.000 børnefamilier forventes at søge om Julehjælp i 2020, hvilket vil være en stigning i forhold til sidste år, hvor 14.600 familier søgte om hjælp. Hele 46 % af ansøgerne angiver, at krisen yderligere har forværret deres økonomiske situation, mens 4,5 % er blevet arbejdsløse på grund af krisen.

Solrød Opera Året Julekoncert 2020

30-11-2020
Solrød Operas årlige smukke og festlige julekoncert, finder sted tirsdag den 8. december kl. 19.

BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26-11-2020
VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

VIRTUELT ÅBENT HUS 2021

26-11-2020
Solrød Gymnasium holder VIRTUELT Åbent Hus onsdag den 20.1.2021. Vi sørger for at sikre, at du som uddannelsessøgende får samme grundige oplevelse af skolen, som andre unge har fået før dig gennem årene. For dit vedkommende slipper du for at køre ud i vinterkulden. For vores vedkommende står vi klar på skolen til at vise dig alt virtuelt via links.

Julemusik og julegodter i Solrød Center

26-11-2020
I december hygger vi ned kendte juletoner fra trioen De Bøjede Søm. I år har de en nissepige med på udvalgte dage, som deler godteposer ud til børnene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online