Borgmester: Stigende Covid-19-smittetal betyder desværre nye tiltag

28. september 2020

Det stigende antal coronasmittede i Solrød Kommune får nu borgmester Niels Hörup til at række ud mod kommunens ungdom med en appel om at gøre, hvad de kan for at bekæmpe virussen. Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt midlertidige restriktioner om, at besøg på Plejecenter Christians Have skal finde sted udendørs.

Coronasmitten stiger i hele Danmark i disse dage – også i Solrød Kommune. Smitten i Solrød Kommune er nu nået et niveau, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Solrød Kommune at udstede midlertidige besøgsrestriktioner på Plejecenter Christians Have. Det betyder, at besøg som udgangspunkt skal finde sted udendørs. Samtidig har der været flere smittetilfælde på 10Solrød, som har medført, at skolen nu er midlertidigt lukket, og eleverne vil i stedet få fjernundervisning. 


Solrød Kommune har fået oplyst fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at en stor del af de nysmittede borgere i kommunen er unge mellem 14-19 år. Derfor har borgmester Niels Hörup søndag sendt et brev rundt til eleverne i udskolingen samt 10Solrød, hvor han opfordrer til, at vi alle finder de gode vaner frem, som vi lærte i foråret.

”Jeg ved godt, at coronasituationen er svær at finde rundt i som ung. Det er en tid, hvor det betyder meget at være sammen med sine venner, og hvor man har lyst til fx at kramme og feste. Men lige nu er det nødvendigt, at vi igen finder de gode vaner, som vi lærte i foråret frem, så vi kan undgå, at smitten løber løbsk,” lyder det i opfordringen fra borgmester Niels Hörup og fortsætter sin appel til ungdommen:

”Måske tænker du, at du kan komme fint igennem et sygdomsforløb med coronavirus, men hvis du bliver smittet, kan du bære smitten videre til andre, der kan få et særdeles svært sygdomsforløb eller i værste fald miste livet til sygdommen. Derfor vil jeg gerne appellere til, at du gør alt, hvad du kan for at være med til at forhindre smitte med coronavirus ved at følge retningslinjerne.”

Solrød Kommune anbefaler, at borgerne ud over at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer også downloader myndighedernes smitte|stop-app, som hjælper myndighederne med smitteopsporing. App’en kan hentes på www.smittestop.dk.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Tåstrupvej spærres for gennemkørsel i tre måneder

13-05-2021
Mandag den 17. maj 2021 går arbejdet i gang med at sikre Tåstrupvej mod oversvømmelse.

Fjernvarmearbejde i Havdrup

13-05-2021
Som en del af den grønne klimaplan skal Solrød Fjernvarme grave nye ledninger ned i Havdrup for at udbrede overskudsvarme.

Sangerinde optager musikvideo på stranden lørdag

13-05-2021
Ca. 60 personer samles lørdag den 15. maj 2021 to steder på stranden for at optage en musikvideo.

Byråd med appel til transportminister: Hjælp vores støjplagede borgere

13-05-2021
Støjen fra Køge Bugt Motorvejen generer beboere i knapt 3.000 boliger i Solrød Kommune. En problematik, som kommunen i flere år uden held har prøvet at få Vejdirektoratet som ansvarlig myndighed til at reagere på. Solrød Byråd sender derfor en indtrængende appel til transportministeren om at huske Solrød Kommunes støjplagede borgere i den kommende aftale om infrastruktur.

Borgmesteren kiggede forbi virksomheden On Sight Vision

13-05-2021
Borgmester Niels Hörup besøgte forleden som en del af kommunens virksomhedsindsats den lokale virksomhed On Sight Vision, hvor socialt ansvar og udvikling går hånd i hånd.

Regionens testcenter rykker ud af Aktivitets og Frivilligcenteret

10-05-2021
Fra onsdag den 19. maj kan borgere blive PCR-testet i en pavillon på parkeringspladsen ved siden af Aktivitets- og Frivilligcenteret.

Er du den nye forpagter af Sportscaféen i Solrød Idrætscenter?

10-05-2021
Solrød Kommune søger en forpagter til caféen i Solrød Idrætscenter fra 16. august 2021 for de næste 5 år.

Begrænsninger for besøg på Plejecenter Christians Have fjernes

10-05-2021
Beboerrådet på Plejecenter Christians Have har besluttet, at der ikke længere er behov for begrænsninger for besøg.

Ny erfaren sundhedschef til Solrød Kommune

10-05-2021
Den 1. juni 2021 kan Solrød Kommune byde velkommen til 58-årige Ulrikka Klarskov Kjær som kommunens nye sundhedschef.

Solrød Rådhus er lukket

06-05-2021
Solrød Rådhus er lukket for personlige henvendelser til og med 21. maj 2021 som følge af myndighedernes COVID-19-restriktioner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online