Borgmester: Stigende Covid-19-smittetal betyder desværre nye tiltag

28. september 2020

Det stigende antal coronasmittede i Solrød Kommune får nu borgmester Niels Hörup til at række ud mod kommunens ungdom med en appel om at gøre, hvad de kan for at bekæmpe virussen. Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt midlertidige restriktioner om, at besøg på Plejecenter Christians Have skal finde sted udendørs.

Coronasmitten stiger i hele Danmark i disse dage – også i Solrød Kommune. Smitten i Solrød Kommune er nu nået et niveau, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Solrød Kommune at udstede midlertidige besøgsrestriktioner på Plejecenter Christians Have. Det betyder, at besøg som udgangspunkt skal finde sted udendørs. Samtidig har der været flere smittetilfælde på 10Solrød, som har medført, at skolen nu er midlertidigt lukket, og eleverne vil i stedet få fjernundervisning. 


Solrød Kommune har fået oplyst fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at en stor del af de nysmittede borgere i kommunen er unge mellem 14-19 år. Derfor har borgmester Niels Hörup søndag sendt et brev rundt til eleverne i udskolingen samt 10Solrød, hvor han opfordrer til, at vi alle finder de gode vaner frem, som vi lærte i foråret.

”Jeg ved godt, at coronasituationen er svær at finde rundt i som ung. Det er en tid, hvor det betyder meget at være sammen med sine venner, og hvor man har lyst til fx at kramme og feste. Men lige nu er det nødvendigt, at vi igen finder de gode vaner, som vi lærte i foråret frem, så vi kan undgå, at smitten løber løbsk,” lyder det i opfordringen fra borgmester Niels Hörup og fortsætter sin appel til ungdommen:

”Måske tænker du, at du kan komme fint igennem et sygdomsforløb med coronavirus, men hvis du bliver smittet, kan du bære smitten videre til andre, der kan få et særdeles svært sygdomsforløb eller i værste fald miste livet til sygdommen. Derfor vil jeg gerne appellere til, at du gør alt, hvad du kan for at være med til at forhindre smitte med coronavirus ved at følge retningslinjerne.”

Solrød Kommune anbefaler, at borgerne ud over at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer også downloader myndighedernes smitte|stop-app, som hjælper myndighederne med smitteopsporing. App’en kan hentes på www.smittestop.dk.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny plan skal sikre Solrød Kommunes sjældne og særlige natur og hjælpe biodiversiteten på vej

26-11-2020
Byrådet har nu godkendt Naturkvalitetsplan 2020-2024, som sætter rammerne for de kommende års arbejde med naturen i Solrød Kommune, hvor der både skal passes godt på de sjældne og truede dyre- og plantearter og samtidig skal søsættes nye initiativer for at hjælpe biodiversiteten på vej.

Pladsen ved Solrød Rådhus bliver forvandlet til indbydende grønt mødested

26-11-2020
En hyggelig og indbydende, grøn oase med plads til både bier, blomster og borgere, hvor man har lyst til at opholde sig. Det er fremtidsplanerne for pladsen med springvandet foran Solrød Rådhus.

Som en del af nyt samarbejde: Nu får Solrød Kommune en vandtankvogn

26-11-2020
I juni 2020 vedtog Solrød Byråd en ny risikobaseret dimensionering for kommunens beredskab, hvor det bl.a. blev besluttet, at Solrød Kommune skulle have en vandtankvogn. Nu har byrådet på grund af lang leveringstid besluttet midlertidigt at leje en vandtankvogn for at sikre, at den er klar til 1. januar 2021.

Byrådsmødet den 23. november afholdes over Skype

23-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune bliver november måneds byrådsmøde afholdt digitalt.

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

23-11-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Orientering om byggearbejder

23-11-2020
I en periode kan der forekomme støj fra pælefundering på Green Hills.

Udsigten fra det nye fugletårn i Jersie bliver endnu bedre

23-11-2020
I uge 48 fældes der træer, der spærrer for udsigten.

Borgmester om stigende smittetal i Solrød Kommune: Det er kun os selv, der kan bringe smitten ned igen

23-11-2020
"Jeg ved godt, det er både svært og træls at blive ved med at overholde retningslinjer og anbefalinger, men det er kun os selv, der kan bringe smitten ned igen," lyder det fra borgmester Niels Hörup, efter smittestigningen, som er særligt udbredt blandt de unge, bl.a. lukker kommunens største skole ned i en uge.

Nu kommer der endnu bedre busforbindelse til Køge Nord Station: busplanen for 2021 er klar

19-11-2020
Ny busforbindelse til Køge Nord Station og en kommende elbus på rute 215 er blandt de nye tiltag i næste års busdrift i Solrød Kommune.

I Guds rige - foredrag Anne-Grethe Bjarup Riis

16-11-2020
Forfatter og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis gæster Solrød


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online