Solrød-præst sagde farvel efter 32 år

24. september 2020

Leif Ellerbek er gået på pension. Søndag den 20. september holdt han sin sidste prædiken i Solrød Strandkirke.

Leif Ellerbek har spillet en stor rolle for rigtig mange mennesker i Solrød Sogn. Men efter 32 år som præst i sognet har han nu holdt sin sidste prædiken. Den fandt sted søndag formiddag i Solrød Strandkirke, hvor mange faste kirkegængere var mødt op for at høre hans sidste prædiken.
Selv om den 66-årige præst ikke ønskede, at der skulle gøres noget særligt ud af hans sidste officielle optræden som præst, blev det langt fra en helt almindelig søndag i kirken. Han havde udvidet antallet af salmer med en enkelt, så det var fem af hans favoritter, der blev sunget, præstekjolen røg i slutningen af gudstjenesten, og organist Lars Ruuth spillede på flyglet et potpourri af Leif Ellerbeks yndlingssange. Bagefter fik han gaver fra kirkegængere, hvoraf mange har fulgt ham i både 10 og 20 år.

Selv om Leif Ellerbek nu kan kalde sig pensionist, vil han fortsat stå i spidsen for de sorggrupper, han selv har været med til oprette.

I søndagens prædiken sluttede Leif Ellerbek heller ikke af med at sige farvel. For han sluttede med de to sidste linjer i den keltiske salme ’Må din vej gå dig i møde’: ”Indtil vi ses igen – Må gud holde, holde dig – i sin hånd”.

Kilde: Solrodkirker.dk


Flere artikler

Julesalmer og musikalske overraskelser

30-11-2020
På trods af corona behøver du ikke gå glip af glæden ved at synge julesalmer og være sammen i kirken i år. Fem gange i løbet af december inviterer Solrød Strandkirke til “Julesalmer og musikalske overraskelser".

Jule koncert i Karlslunde Kirke

30-11-2020
Dette års julekoncert byder på en koncert med kirkens egen sanger Mogens Gert Hansen, sanger Lonni Thostrup samt sanger Hanne Bech Andersen.

Kig-Ind i Jersie Sognehus

23-11-2020
Har du lyst til at mødes med andre til en hyggelig eftermiddagsstund, er vi flere, der mødes hver anden tirsdag i et par timers tid.

Juleaften i Solrød Sogn

23-11-2020
I år holder vi ikke julegudstjenester i Solrød Strandkirke og Solrød Kirke, som du kender dem.I stedet kan du uden for Solrød Strandkirke kl. 11-14 få en julehilsen af Charlotte Gravesen.

Sognecaféen åbner igen 1/12

19-11-2020
Efter at have været corona-lukket i november, håber Dorrit og Britta at kunne åbne igen tirsdag 1. december kl. 10.

Gudstjeneste med frokost bagefter

19-11-2020
Søndag d. 29. november kl. 10:30 til kl. 11:30 er der gudstjeneste i Jersie kirke ved Hanne E. Schmidt.

Julesalmer og musikalske overraskelser

19-11-2020
På trods af corona behøver du ikke gå glip af glæden ved at synge julesalmer og være sammen i kirken i år. Fem gange i løbet af december inviterer Solrød Strandkirke til “Julesalmer og musikalske overraskelser".

Første søndag i advent er en festdag i kirken

19-11-2020
Søndag den 29. november kl. 11 markeres første søndag i advent ved gudstjenesten i Solrød Strandkirke.

Solrød Kirke er årets julekirke

16-11-2020
Solrød Kirke har fået den ære at være udpeget til årets julekirke af Familie Journal, og derfor pryder vores smukke landsbykirke forsiden af bladets julehæfte, der udkom i sidste uge.

Familiegudstjeneste - På vej mod jul

12-11-2020
“Hvad er det, der gør jul til noget særligt, gør stuen lys og hjertet varmt og kærligt?", lyder det i en af de salmer, som vi skal synge til familiegudstjenesten “På vej mod jul" søndag den 22. november kl. 11 i Solrød Strandkirke.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online