Socialdemokratiet er med i budgetaftalen for 2021

24. september 2020

Socialdemokratiet har indgået forlig med SF, HavdrupListen, Det Konservative Folkeparti og Venstre om budgettet for næste år. Aftalen har blik for fremtiden med et budget i balance uden serviceforringelser på den borgernære velfærd.

”Vi er tilfredse med den aftale, der er indgået for budget 2021. Det var afgørende for os, at der ikke bliver skåret i den borgernære velfærd i Solrød kommune for at finde balance i budgettet. Vi har i forvejen ikke den højeste velfærd her i kommunen, til gengæld har vi en skatteprocent i den lave ende. En mindre skattestigning er derfor at foretrække og i dette tilfælde en nødvendighed, hvis vi vil opretholde det samme serviceniveau på velfærden som i dag.” udtaler den socialdemokratiske gruppeformand Jonas Ring Madsen og fortsætter:

”Vi skal glæde os over, at der er i budgettet er fundet penge til, at vi kan sikre den samme service over for vores børn og ældre, som vi bliver flere af. Så for at opretholde samme serviceniveau, skal vi altså afsætte 19,5 mio. kr. mere til velfærd i 2021 end i år. Vi skal altså ud og ansætte flere pædagoger, lærere og sundhedspersonaler som følge af dette budget”.

Med den ekstra udligningsregning der var rammen for budgetforhandlingerne i år, var der ikke det store manøvrerum til konkrete velfærdsforbedringer. Men det glæder gruppeformanden, at det har været muligt at prioritere nogle af de velfærdsområder som gennem de seneste par år har været udfordret.

 ”Jeg er meget tilfredse med, at vi har prioriteret områder inden for specialundervisning og tilbud til sårbare børn og unge. Vi skal generelt blive bedre i samfundet til at sikre, at alle får de bedste muligheder i livet” udtaler Jonas Ring Madsen.

Af særlige fokuspunkter i dette års budget har været, at få hævet overgangen fra vuggestue/dagpleje til børnehave til 3 år igen.

”Det er jo ingen hemmelighed, at det er noget vi har kæmpet for i flere år. Derfor er det også meget glædeligt, at der nu er kommet afklaring på, hvornår overgangen stiger til 3 år igen. Vi havde godt set, at det var sket lidt før. Men vi er alt i alt godt tilfredse med, at vi nu kan fortælle både forældre, ledere og pædagoger, at nu gør vi noget ved dette problem.” udtaler Jonas Ring Madsen og fortsætter:

”På anlægsområdet er vi tilfredse med, at vi nu endelig får skabt tryghed omkring kunstgræsbanen i Havdrup, som kommer til næste år. Samtidig er vi glade for, at vi får etableret toilet og affaldssortering i Solrød Center og at renovering af vores folkeskoler, både inde og ude, fortsætter i 2021.” fortæller Jonas Ring Madsen.Flere artikler

Fotoudstilling med Solrød Fotoklub

03-12-2020
Traditionen tro udstiller Solrød Fotoklub i december måned nogle af de mange fotografier, som klubbens medlemmer har taget i årenes løb.

Flere børnefamilier kan se frem til Julehjælp

03-12-2020
13.395.392,50 kroner blev indsamlet på blot en time, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervspaneler landet rundt samlede ind til årets Julehjælp. Dagens indsats har stor betydning for, hvor mange af de godt 15.069 ansøgere Dansk Folkehjælp kan tilbyde hjælp til en god jul.

Julekoncert med Den Syngende Konsul

30-11-2020
Onsdag d. 9. december kl. 14 giver Jørgens Ledstrup alias Den Syngende Konsul julekoncert i Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Stort virtuelt ’Ung til Ung’ arrangement gik over al forventning

30-11-2020
Ungdommens UddannelseVejledning i Køge er blevet nød til at sadle om, når det omhandler inspirationsarrangementer for folkeskolens 8., 9. og 10. klasser. Dette for at eleverne stadig kan få udbredt deres perspektiv, inden de vælger deres vej videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Corona har sendt dem ud i et kvantespring af en udvikling mod at afholde virtuelle arrangementer. "En kombination af vores dygtige IT medarbejder og skolevejledernes idérighed og omstillingsparathed, har gjort at vi allerede nu har afholdt 3 virtuelle arrangementer og har lært at holde af det." Fortæller Mai Rose Kristiansen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Rekordmange børnefamilier søger Julehjælp – og coronakrisen er en afgørende forklaring

30-11-2020
Op mod 15.000 børnefamilier forventes at søge om Julehjælp i 2020, hvilket vil være en stigning i forhold til sidste år, hvor 14.600 familier søgte om hjælp. Hele 46 % af ansøgerne angiver, at krisen yderligere har forværret deres økonomiske situation, mens 4,5 % er blevet arbejdsløse på grund af krisen.

Solrød Opera Året Julekoncert 2020

30-11-2020
Solrød Operas årlige smukke og festlige julekoncert, finder sted tirsdag den 8. december kl. 19.

BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26-11-2020
VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

VIRTUELT ÅBENT HUS 2021

26-11-2020
Solrød Gymnasium holder VIRTUELT Åbent Hus onsdag den 20.1.2021. Vi sørger for at sikre, at du som uddannelsessøgende får samme grundige oplevelse af skolen, som andre unge har fået før dig gennem årene. For dit vedkommende slipper du for at køre ud i vinterkulden. For vores vedkommende står vi klar på skolen til at vise dig alt virtuelt via links.

Julemusik og julegodter i Solrød Center

26-11-2020
I december hygger vi ned kendte juletoner fra trioen De Bøjede Søm. I år har de en nissepige med på udvalgte dage, som deler godteposer ud til børnene.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online