Kampen om velfærden

21. september 2020


Ved siden af ”dansen med Corona” er der i øjeblikket forhandlinger om kommunernes økonomi. De enkelte byråd forhandler om næste års økonomi, hvad der skal prioriteres og hvilket område, som skal have et ekstra løft. Er det børn, unge, ældre, kultur eller idræt, som skal have bedre økonomiske vilkår i 2021?

Det er uklart, hvad det ender med, men sikkert er det, at Socialdemokraterne kæmper for at løfte velfærden.
Forbedringer af ældreplejen, skolerne og daginstitutionerne er mærkesager, som der kæmpes for i alle kommuner.
Mette Frederiksen og Regeringen forbedrede økonomien for kommunerne ved deres første finanslov, og det betyder, at der følger penge med, når der kommer flere ældre, børn, sundhedsopgaver - samt børn og voksne med diagnoser og handicap.
Udgangspunktet er derfor godt til at sikre en endnu bedre velfærd i kommunerne. Så er  spørgsmålet bare om viljen, og om flertallet er til det i de lokale byråd.

I mange kommuner kan daginstitutionsområdet godt bruge flere velfærdskroner - ligesom skoleområdet kan have godt af en økonomisk indsprøjtning. Ældreområdet kan uden tvivl også bruge flere midler.

Vi har brug for det fællesskab som stærke kommuner tilbyder, og som kan løse velfærdsopgaverne på et højt niveau. Vores børn, unge og ældre har krav på ordentlige vilkår i de kommunale institutioner, ligesom dem som har specielle udfordringer, skal have de bedste vilkår.
Socialdemokraterne vil stensikkert gøre hvad de kan, for at udvikle og løfte kvaliteten.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet


Flere artikler

Tillykke til Biden

09-11-2020
Tillykke til Biden, USA og verden

De miljørigtige S-tog erstattes af gamle dieselbusser

05-11-2020
I oktober og november har DSB i weekenderne erstattet S-togene med Togbusser på strækningen mellem Køge og Vallensbæk. Det betyder at de støjsvage og lugtfrie elektriske S-tog, erstattes af en masse dieseldrevne busser, som skal fragte passagerne. For hvert tog der skal erstattes, kører der op til 3 busser ned gennem vores boligkvarterer.

Nåede du det, du ville?

19-10-2020
Efterårsferien er slut og vi skal alle tilbage i rillen


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online