Borgmesterbesøg med plast på dagsordenen

17. september 2020

Ifølge Jens Thor Hansen, adm. direktør hos Solrød Strand-virksomheden Engel Danmark, er plastindustrien for mange blevet den helt store synder i miljødebatten. Han mener dog, at virkeligheden er noget mere nuanceret. Dette emne blev omdrejningspunktet, da borgmester Niels Hörup besøgte den lokale virksomhed.

Hos virksomheden Engel Danmark i Solrød Strand har man de sidste 50 år været leverandør af sprøjtestøbemaskiner på det danske, finske og norske marked. Derfor er der også blevet fulgt godt med i den seneste tids stigende kritik af plastindustrien, og det emne blev omdrejningspunktet, da borgmester Niels Hörup lagde vejen forbi til en kop kaffe hos den lokale virksomhed. 

Adm. direktør Jens Thor Hansen fortalte bl.a. borgmesteren, at han mener, der er en række vigtige faktorer, som ofte bliver glemt i debatten om plastik.


”Plastindustrien har de seneste år været under skarp beskydning på alt fra plast i havene til granulat omkring plastfabrikker til generel brug af plastik. Og ja, der findes da produkter, der set i bakspejlet ikke burde være produceret, men vi ville ikke kunne klare os i en verden uden plastik. Alt, hvad vi har med at gøre i dag, er på en eller anden måde afhængig af plastik. Det skyldes blandt andet de billige produktionsomkostninger og den høje hygiejne, som ved hjælp af plastik kan opretholdes i f.eks. sundhedsvæsnet,” fortæller Jens Thor Hansen.

Borgmester Niels Hörup ser ligesom Jens Thor Hansen en række fordele ved plast, fx at det er med til at mindske madspild, men samtidig bør man være opmærksom på mængden af plast, der benyttes, mener borgmesteren.

”Der er ingen tvivl om, at der er en berettigelse for plast, det er et materiale, der er godt til mange formål. Der, hvor jeg kan se en udfordring, er i forhold til den overdrevne brug af emballage. Samtidig er det også en udfordring, at der er så mange typer af blandet plast, og det gør det vanskeligt at genanvende plasten. Derfor er det også nødvendigt dels at nedbringe plastforbruget og at tænke i plasttyper, der er designet til at gøre det muligt at genanvende plasten,” siger Niels Hörup.

Borgmesteren påpeger desuden, at også affaldssortering spiller en vigtig rolle for at nå det langsigtede mål om genanvendelse, og derfor glæder det ham, at solrødborgerne er kommet så godt i gang med at sortere bl.a. plast med kommunens nye affaldsordning.

”Vi oplever, at borgerne i Solrød Kommune er rigtig gode til at sortere deres plast. Vi har opstillet en række forskellige containere og udarbejdet materiale, der beskriver, hvordan plastaffaldet skal sorteres for at gøre det så let for borgerne som muligt,” siger Niels Hörup, som fandt besøget på den lokale plast-virksomhed både interessant og oplysende.

”Som borgmester er det vigtigt for mig at komme ud og høre, hvad vores lokale virksomheder tumler med. For at kunne understøtte vores erhvervsliv bedst muligt skal vi forstå virksomhedernes hverdag og dilemmaer,” siger Niels Hörup.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

03-12-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Digitalt borgermøde om biogas var et trækplaster

03-12-2020
Der var stor spørgelyst fra borgere i chatten, da Solrød Kommune afholdt kommunens første digitale borgermøde, som mange havde valgt at klikke ind på.

Dansk Industris erhvervs klimaundersøgelse: Erhvervsklimaet i Solrød Kommune er forbedret for 4 år i træk

03-12-2020
DI´s undersøgelse giver hvert år inspiration til at styrke vores indsatser over for det lokale erhvervsliv, men det, der virkelig tæller, er vores nære og konstruktive dialog med virksomhederne, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Velkommen til ny leder af UngSolrød

03-12-2020
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Rasmus Blichfeldt som den nye leder af UngSolrød. Rasmus var en del af et stærkt ansøgerfelt, hvor 33 ansøgere viste interesse for UngSolrød.

Her kan du se det digitale borgermøde

30-11-2020
Her kan du se et livestream fra borgermødet om biogasanlæg ved Åmarken mandag den 30. november 2020 kl. 17-18.30. Du kan tilmelde dig chat-funktionen på denne side, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Chatten åbner, når der er spørgetid kl. 17.30.

Tricktyve forsøger at narre ældre borgere

30-11-2020
I weekenden er flere ældre borgere blevet ringet op af tricktyve, som udgiver sig for at være fx Yousee eller et forsikringsselskab.

Spørgsmål og svar om lokalplanforslag til muligt nyt biogasanlæg

26-11-2020
I dette spørgsmål/svar-ark gennemgår vi de mest stillede spørgsmål i forbindelse med lokalplanforslaget.

Her kan du se og høre byrådsmødet

26-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune blev byrådsmødet mandag den 23. november afholdt digitalt.

Tilfældigheder førte til etableringen af succesfuld Solrød-virksomhed

26-11-2020
Nordic2care, der sælger mobile luftrensere, bød borgmester Niels Hörup indenfor til en snak om virksomhedens tilblivelse og en rundtur i domicilet på Lerbækej i Solrød Strand.

Nu begynder anden del af sikringen af Solrød Kommunes kyststrækning

26-11-2020
Byrådet har godkendt næste del af den plan, der skal sikre borgerne langs med kysten mod oversvømmelser, og planen sendes nu i høring hos flere end 950 borgere.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online