100.000 kr. fra pulje kommer demente borgere i Solrød Kommune til gode

10. september 2020

Pengene skal bruges til oplevelsesture og forskellige varige hjælpemidler

Pengene skal bruges til oplevelsesture og forskellige varige hjælpemidler, der kan danne et godt grundlag for samtaler samt til at vække og stimulere minder hos borgere med demens.

Et samarbejde mellem Alzheimerforeningen Østsjælland, Centerrådet i Aktivitets- og Frivilligcenteret, Solrød Senior Klub, Ældre Sagen i Solrød og Solrød Kommunes demensteam har søgt og fået bevilliget 107.250 kr. fra Sundhedsstyrelsens puljemidler til aktiviteter for borgere med demens og deres pårørende.

Pengene bruges på at arrangere fem oplevelsesture for demente borgere og deres pårørende bl.a. til Knuthenborg Safaripark og Oplevelsescenter Nyvang.

Ud over oplevelsesturene bliver der også indkøbt forskellige varige hjælpemidler, som kommer demente borgere til gode. Der vil blandt andet blive indkøbt polaroid-kameraer, der fremkalder filmen, så billedet kan ses få minutter efter, at det er taget, hvilket kan danne et godt grundlag for samtaler. Derudover vil der blive indkøbt hjælpemidler, der understøtter hukommelsen såsom dukke-terapi og aktivitets- og erindringskasser, som indeholder gamle, historiske genstande til at vække og stimulere minder hos borgere med demens. Personer med demens kan tit ikke umiddelbart berette om deres liv, og derfor er brugen af genkendelige genstande et godt redskab til at finde nye indgange, der vækker associationer til fortiden. Planen er, at disse hjælpemidler skal overdrages Oasen i Aktivitets- og Frivilligcenteret og Plejecenter Christians Have.

Du kan afhente en brochure, som fortæller nærmere om turene på Plejecenter Christians Have og i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Sonja Poulsen på tlf. 22 21 14 03.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Vil du gøre en forskel for blinde og svagtseende?

24-09-2020
Solrød Greve Lydavis mangler frivillige indlæsere

Barselscafé med Babymassage

24-09-2020
Invitation til barselscafé med babymassage

Kom og hør om arbejdet som dagplejer

24-09-2020
Overvejer du at blive dagplejer? Så kan du nu kigge forbi dagplejekontoret og høre nærmere.

Har du brug for hjælp og støtte i din sorg?

24-09-2020
Er du over 65 år, og har du mistet din ægtefælle eller samlever? Så tilbyder Solrød kommune dig nu at deltage i en støttegruppe med ligestillede. Er du over 65 år og har mistet andre, som er tæt på dig, så tilbyder Solrød Kommune dig en eller flere sorgstøttesamtaler.

F for Får workshop

21-09-2020
F for Får dag Lørdag d. 10. oktober

Et flertal i Solrød Byråd har aftalt budgettet for 2021-2024

21-09-2020
Fem partier, der repræsenterer 16 ud af 19 byrådsmedlemmer, har indgået en budgetaftale, som sikrer Solrød Kommunes vækst og udvikling samtidig med, at det nuværende serviceniveau kan fortsætte. Hele budgetaftalen kan læses på Solrød Kommunes hjemmeside.

Borgmester om corona-smittestigning: Det er nu, vi skal være særligt opmærksomme på at passe på hinanden

21-09-2020
Der er 8 nye smittede borgere inden for de sidste 7 dage i Solrød Kommune, og det betyder, at der nu statistisk set er 34 smittede borgere per 100.000 borgere i Solrød Kommune. Det er nu, vi skal være særligt opmærksomme på at holde fast i de gode vaner om god håndhygiejne og afstand, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Renovering af rundkørsel

17-09-2020
Stort og kompliceret renoverings arbejde på strandvejens rundkørsel ved Cementvej og Gammel Køgevej.

Borgmesterbesøg med plast på dagsordenen

17-09-2020
Ifølge Jens Thor Hansen, adm. direktør hos Solrød Strand-virksomheden Engel Danmark, er plastindustrien for mange blevet den helt store synder i miljødebatten. Han mener dog, at virkeligheden er noget mere nuanceret. Dette emne blev omdrejningspunktet, da borgmester Niels Hörup besøgte den lokale virksomhed.

Bølgen bliver til Børnenes Idrætshus

17-09-2020
Daginstitutionen Bølgen Vuggestue og Børnehave i Solrød Kommune sætter spot på institutionens udvikling til idrætsinstitution og skifter navn til Børnenes Idrætshus.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online