Byrådet sætter ekstra penge af til opgradering af strandvejsrundkørsel

10. september 2020

Arbejdet med at gøre rundkørslen ved Karlstrup Strandvej og Cementvej mere sikker har været i udbud, og projektet har vist sig at være dyrere end først antaget. Derfor har byrådet besluttet at øremærke endnu flere penge til projektet ved at fremrykke, omprioritere og anvende overskydende midler fra andre projekter.

Rundkørslen ved Cementvej og Karlstrup Strandvej skal gøres mere sikker. Det vedtog byrådet allerede i december måned 2019, hvor det blev slået fast, at opgraderingen skal ske på baggrund af både politiets og Vejdirektoratets anbefalinger samt en trafiksikkerhedsanalyse af den anerkendte analysevirksomhed COWI.

Projektet har nu været i udbud, og det har vist sig, at arbejdet med bl.a. at flytte cykelstierne og ombygge vejene og midterhellen i rundkørslen er dyrere end først antaget. Derfor har byrådet nu sagt ja til at bruge ca. 3,7 mio. kr. på at sikre strandvejsrundkørslen bedre i stedet for de 1,8 mio. kr., der først var blevet frigivet. De ekstra penge skal bl.a. findes ved at anvende overskydende midler fra andre projekter og samtidig bruge nogle af de penge, der er sat af i puljen for trafiksikkerhed i 2021 og 2022.


”Vi har lyttet meget nøje til både politiet og Vejdirektoratets anbefalinger, og samtidig har vi fået lavet en analyse specifikt af trafiksikkerheden i kommunens rundkørsler. At det viser sig at være dyrere end først antaget at gøre strandvejsrundkørslen mere sikker, får naturligvis ikke byrådet til ændre holdning i forhold til sikkerheden. Vi retter os fortsat efter de gode anbefalinger, vi har fået, og sørger fx for, at kørselsforløbet for bilisterne ændres, så hastigheden mindskes, og samtidig sikrer vi, at beplantningen i rundkørslen stemmer overens med politiets, Vejdirektoratets og COWI’s anbefaling,” siger borgmester Niels Hörup.

Projektet omfatter fx både køb af jord fra en grundejer, så der er plads til at ændre på cykelstierne og vejforløbene og en trafiksikker tilslutning af cykelstierne til Banestien og Trylleskoven.

Fakta
Rundkørslen ved Cementvej og Karlstrup Strandvej er et af de fire kryds, der er udpeget i Trafikplan 2016-2020 som vejkryds, hvor der over en femårig periode fra 2010-2014 er sket uheld. Som det sidste ud af de fire udpegede kryds bliver rundkørslen nu også opgraderet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Onlinekursus: Få gratis hjælp til stresshåndtering

24-09-2020
Hvis du oplever begyndende tegn på stress eller psykisk mistrivsel, har du mulighed for at få hjælp ved at deltage i onlinekurset: Åben og Rolig Online.

Sangbar med Ninna Milner Juuls Jazztrio

24-09-2020
Sangbaren kan præsentere en Jazz koncert med en af de helt nyere gode Jazz navne, og samtidig præsentere hun en ny cd, der for nylig har haft debut. Cdén hedder ‘Treasures Of The Heart´. Koncerten bliver en blanding af kendte numre og musik fra hendes nye cd.

TirsdagsToner – fælles morgensang

24-09-2020
Solrød Bibliotek og Kulturhus inviterer sangglade borgere til fælles morgensang tirsdag d. 6. oktober kl. 9:00-10:00.

Sound of Glass - ny interaktiv lyd- og lysinstallation på Holmegaard Værk

24-09-2020
Oplev en magisk skov af stål og glas når udstillingen Sound of Glass åbner i Holmegaard-salen 1. oktober – 8. november 2020.

Socialdemokratiet er med i budgetaftalen for 2021

24-09-2020
Socialdemokratiet har indgået forlig med SF, HavdrupListen, Det Konservative Folkeparti og Venstre om budgettet for næste år. Aftalen har blik for fremtiden med et budget i balance uden serviceforringelser på den borgernære velfærd.

Kalk, flint og fossiler

21-09-2020
Lørdag d. 26. sept. kan du komme på tur i Karlstrup Kalkgrav

BUDGETAFTALE 2021

21-09-2020
I 50 året for Solrød Kommunes jubilæum har vi i Venstre endnu engang medvirket konstruktivt til at udvikle vores dejlige kommune. Med budgetaftalen søndag eftermiddag skabes nye muligheder for hver enkelt borger og for vores lokale fællesskab.

CS:GO (E-SPORT FOR PIGER)

21-09-2020
Er CS:GO en drengesport? Nej! Faktisk er der mange piger, der er vildt gode til e-sport. Dette hold er kun for piger. Her spiller vi CS:GO og hjælper hinanden til at blive bedre. Du bliver en del af et hyggeligt og ambitiøst hold.

Raketværksted og stjernefortællinger

21-09-2020
Vi skal helt ud i rummet, når stjerneguiden fra Brorfelde Observatorium kommer på besøg. Vi skal lærer om stjernehimlen, og om hvordan man selv kan observere himmelobjekter, som galakser og stjernehobe.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online