Projekt Strandens Hus rykker et skridt nærmere

10. september 2020

Byrådet har taget stilling til endnu et element af projekt Strandens Hus, og det efterspurgte samlingssted er nu endnu tættere på at blive en realitet.

Nu er det indbydende, fleksible projekt Strandens Hus rykket endnu et skridt nærmere første spadestik. Et flertal i byrådet har nemlig nu vedtaget et tillæg til lokalplanen for Strandens Hus, som gør det muligt at etablere en café/restaurant i to plan, hvor gæsterne kan nyde lidt god mad og drikke med den smukke udsigt til stranden – helt som byrådet hele tiden har ønsket det.

Det betyder, at alle rammerne for det kommende projekt Strandens Hus nu er vedtaget, da byrådet tog stilling til de øvrige detaljer omkring en kommende privat cafe/restaurant med tilhørende ishus i juni måned 2020, og rammerne for den kommunale del af projektet blev vedtaget i starten af året.


”Strandens Hus bliver et indbydende og fleksibelt samlingssted fyldt med muligheder for både foreningsaktive borgere, vandglade solrødder og alle dem, der holder af at spise en god bid mad i smukke omgivelser. Det bliver et sted, hvor vi kan mødes på tværs af generationer og interesser under super gode rammer, der er attraktive for både fællesskabet og den enkelte borger,” siger borgmester Niels Hörup.

Tillægget til lokalplanen for Strandens Hus har været i høring siden midten af juni måned, og vedtagelsen af det gør det muligt at etablere en restaurant/café på op til 350 m2. Udbuddet af restauranten/caféen kører nu og frem til den 30. oktober 2020, og det er forventningen, at byrådet kan behandle de indkomne bud i december 2020.

Det er planen, at byggeriet af restauranten/caféen skal gå i gang efter, at det kommunale byggeri til vandsportsaktiviteter står klar. Hvornår det sker, er endnu uklart, da lokalplanen, der danner grundlag for hele projekt Strandens Hus, er blevet påklaget, og klagen er under behandling hos Planklagenævnet.

Fakta

Projekt Strandens Hus består af en kommunal del med en bygning til foreninger mv., offentlige toiletter, parkering og grønne områder samt en privat del. Den private del består af en selvstændig bygning med en restaurant/café med tilhørende iskiosk, der skal opføres på en del af grunden, som Solrød Kommune udlejer til formålet.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Vil du gøre en forskel for blinde og svagtseende?

24-09-2020
Solrød Greve Lydavis mangler frivillige indlæsere

Barselscafé med Babymassage

24-09-2020
Invitation til barselscafé med babymassage

Kom og hør om arbejdet som dagplejer

24-09-2020
Overvejer du at blive dagplejer? Så kan du nu kigge forbi dagplejekontoret og høre nærmere.

Har du brug for hjælp og støtte i din sorg?

24-09-2020
Er du over 65 år, og har du mistet din ægtefælle eller samlever? Så tilbyder Solrød kommune dig nu at deltage i en støttegruppe med ligestillede. Er du over 65 år og har mistet andre, som er tæt på dig, så tilbyder Solrød Kommune dig en eller flere sorgstøttesamtaler.

F for Får workshop

21-09-2020
F for Får dag Lørdag d. 10. oktober

Et flertal i Solrød Byråd har aftalt budgettet for 2021-2024

21-09-2020
Fem partier, der repræsenterer 16 ud af 19 byrådsmedlemmer, har indgået en budgetaftale, som sikrer Solrød Kommunes vækst og udvikling samtidig med, at det nuværende serviceniveau kan fortsætte. Hele budgetaftalen kan læses på Solrød Kommunes hjemmeside.

Borgmester om corona-smittestigning: Det er nu, vi skal være særligt opmærksomme på at passe på hinanden

21-09-2020
Der er 8 nye smittede borgere inden for de sidste 7 dage i Solrød Kommune, og det betyder, at der nu statistisk set er 34 smittede borgere per 100.000 borgere i Solrød Kommune. Det er nu, vi skal være særligt opmærksomme på at holde fast i de gode vaner om god håndhygiejne og afstand, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Renovering af rundkørsel

17-09-2020
Stort og kompliceret renoverings arbejde på strandvejens rundkørsel ved Cementvej og Gammel Køgevej.

Borgmesterbesøg med plast på dagsordenen

17-09-2020
Ifølge Jens Thor Hansen, adm. direktør hos Solrød Strand-virksomheden Engel Danmark, er plastindustrien for mange blevet den helt store synder i miljødebatten. Han mener dog, at virkeligheden er noget mere nuanceret. Dette emne blev omdrejningspunktet, da borgmester Niels Hörup besøgte den lokale virksomhed.

Bølgen bliver til Børnenes Idrætshus

17-09-2020
Daginstitutionen Bølgen Vuggestue og Børnehave i Solrød Kommune sætter spot på institutionens udvikling til idrætsinstitution og skifter navn til Børnenes Idrætshus.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online