Byrådet sender forslag til budget 2021-2024 til andenbehandling

10. september 2020

Solrød Kommune lægger op til at fastholde det nuværende serviceniveau til borgerne i det budgetforslag, som byrådet har sendt til andenbehandling.

Der er fokus på to overordnede temaer i det budgetforslag, som byrådet mandag aften har sendt videre til andenbehandling: orden i økonomien og en fortsættelse af det nuværende serviceniveau til borgerne.

I budgetforslaget er der bl.a. lagt op til, at der sættes penge af til flere hænder, som skal tage sig godt af både børn, ældre og alle midt imellem. En forudsætning for budgetforslaget er, at der sker en skattestigning over de kommende fire år, som skal dække merudgiften i forbindelse med udligningsreformen, som slog fast, at Solrød Kommune skal betale endnu flere penge til andre kommuner i udligning. Der er således lagt op til, at skatten stiger med 0,11 procent i 2021.


I perioden frem til den endelige vedtagelse af budgettet skal byrådet tage stilling til en række konkrete punkter, der har betydning for Solrød Kommunes fremtid, og i den kommende tid venter der nu en proces med høring og forhandlinger byrådsmedlemmerne imellem.

”Som byrådsmedlemmer er vi medlemmer af forskellige partier, vi har forskellige prioriteter og opfattelser, og vi er valgt på forskelligt grundlag. Fælles for os alle er dog, at vi arbejder for byrådets vision om at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo. Det betyder også, at vi meget ofte i fællesskab kommer frem til nogle gode løsninger og et budget, som udgør nogle gode rammer for vores borgere, virksomheder, foreninger og kommunens ansatte. Det håber jeg kan lade sig gøre igen i år, og at vi kan blive enige om en rigtig god budgetaftale,” siger borgmester Niels Hörup.

Budgettet er i høring frem til den 16. september kl. 9, og det vedtages endeligt på byrådsmødet den 5. oktober.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Tåstrupvej spærres for gennemkørsel i tre måneder

13-05-2021
Mandag den 17. maj 2021 går arbejdet i gang med at sikre Tåstrupvej mod oversvømmelse.

Fjernvarmearbejde i Havdrup

13-05-2021
Som en del af den grønne klimaplan skal Solrød Fjernvarme grave nye ledninger ned i Havdrup for at udbrede overskudsvarme.

Sangerinde optager musikvideo på stranden lørdag

13-05-2021
Ca. 60 personer samles lørdag den 15. maj 2021 to steder på stranden for at optage en musikvideo.

Byråd med appel til transportminister: Hjælp vores støjplagede borgere

13-05-2021
Støjen fra Køge Bugt Motorvejen generer beboere i knapt 3.000 boliger i Solrød Kommune. En problematik, som kommunen i flere år uden held har prøvet at få Vejdirektoratet som ansvarlig myndighed til at reagere på. Solrød Byråd sender derfor en indtrængende appel til transportministeren om at huske Solrød Kommunes støjplagede borgere i den kommende aftale om infrastruktur.

Borgmesteren kiggede forbi virksomheden On Sight Vision

13-05-2021
Borgmester Niels Hörup besøgte forleden som en del af kommunens virksomhedsindsats den lokale virksomhed On Sight Vision, hvor socialt ansvar og udvikling går hånd i hånd.

Regionens testcenter rykker ud af Aktivitets og Frivilligcenteret

10-05-2021
Fra onsdag den 19. maj kan borgere blive PCR-testet i en pavillon på parkeringspladsen ved siden af Aktivitets- og Frivilligcenteret.

Er du den nye forpagter af Sportscaféen i Solrød Idrætscenter?

10-05-2021
Solrød Kommune søger en forpagter til caféen i Solrød Idrætscenter fra 16. august 2021 for de næste 5 år.

Begrænsninger for besøg på Plejecenter Christians Have fjernes

10-05-2021
Beboerrådet på Plejecenter Christians Have har besluttet, at der ikke længere er behov for begrænsninger for besøg.

Ny erfaren sundhedschef til Solrød Kommune

10-05-2021
Den 1. juni 2021 kan Solrød Kommune byde velkommen til 58-årige Ulrikka Klarskov Kjær som kommunens nye sundhedschef.

Solrød Rådhus er lukket

06-05-2021
Solrød Rådhus er lukket for personlige henvendelser til og med 21. maj 2021 som følge af myndighedernes COVID-19-restriktioner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online