Byrådet sender forslag til budget 2021-2024 til andenbehandling

10. september 2020

Solrød Kommune lægger op til at fastholde det nuværende serviceniveau til borgerne i det budgetforslag, som byrådet har sendt til andenbehandling.

Der er fokus på to overordnede temaer i det budgetforslag, som byrådet mandag aften har sendt videre til andenbehandling: orden i økonomien og en fortsættelse af det nuværende serviceniveau til borgerne.

I budgetforslaget er der bl.a. lagt op til, at der sættes penge af til flere hænder, som skal tage sig godt af både børn, ældre og alle midt imellem. En forudsætning for budgetforslaget er, at der sker en skattestigning over de kommende fire år, som skal dække merudgiften i forbindelse med udligningsreformen, som slog fast, at Solrød Kommune skal betale endnu flere penge til andre kommuner i udligning. Der er således lagt op til, at skatten stiger med 0,11 procent i 2021.


I perioden frem til den endelige vedtagelse af budgettet skal byrådet tage stilling til en række konkrete punkter, der har betydning for Solrød Kommunes fremtid, og i den kommende tid venter der nu en proces med høring og forhandlinger byrådsmedlemmerne imellem.

”Som byrådsmedlemmer er vi medlemmer af forskellige partier, vi har forskellige prioriteter og opfattelser, og vi er valgt på forskelligt grundlag. Fælles for os alle er dog, at vi arbejder for byrådets vision om at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo. Det betyder også, at vi meget ofte i fællesskab kommer frem til nogle gode løsninger og et budget, som udgør nogle gode rammer for vores borgere, virksomheder, foreninger og kommunens ansatte. Det håber jeg kan lade sig gøre igen i år, og at vi kan blive enige om en rigtig god budgetaftale,” siger borgmester Niels Hörup.

Budgettet er i høring frem til den 16. september kl. 9, og det vedtages endeligt på byrådsmødet den 5. oktober.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Vil du gøre en forskel for blinde og svagtseende?

24-09-2020
Solrød Greve Lydavis mangler frivillige indlæsere

Barselscafé med Babymassage

24-09-2020
Invitation til barselscafé med babymassage

Kom og hør om arbejdet som dagplejer

24-09-2020
Overvejer du at blive dagplejer? Så kan du nu kigge forbi dagplejekontoret og høre nærmere.

Har du brug for hjælp og støtte i din sorg?

24-09-2020
Er du over 65 år, og har du mistet din ægtefælle eller samlever? Så tilbyder Solrød kommune dig nu at deltage i en støttegruppe med ligestillede. Er du over 65 år og har mistet andre, som er tæt på dig, så tilbyder Solrød Kommune dig en eller flere sorgstøttesamtaler.

F for Får workshop

21-09-2020
F for Får dag Lørdag d. 10. oktober

Et flertal i Solrød Byråd har aftalt budgettet for 2021-2024

21-09-2020
Fem partier, der repræsenterer 16 ud af 19 byrådsmedlemmer, har indgået en budgetaftale, som sikrer Solrød Kommunes vækst og udvikling samtidig med, at det nuværende serviceniveau kan fortsætte. Hele budgetaftalen kan læses på Solrød Kommunes hjemmeside.

Borgmester om corona-smittestigning: Det er nu, vi skal være særligt opmærksomme på at passe på hinanden

21-09-2020
Der er 8 nye smittede borgere inden for de sidste 7 dage i Solrød Kommune, og det betyder, at der nu statistisk set er 34 smittede borgere per 100.000 borgere i Solrød Kommune. Det er nu, vi skal være særligt opmærksomme på at holde fast i de gode vaner om god håndhygiejne og afstand, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Renovering af rundkørsel

17-09-2020
Stort og kompliceret renoverings arbejde på strandvejens rundkørsel ved Cementvej og Gammel Køgevej.

Borgmesterbesøg med plast på dagsordenen

17-09-2020
Ifølge Jens Thor Hansen, adm. direktør hos Solrød Strand-virksomheden Engel Danmark, er plastindustrien for mange blevet den helt store synder i miljødebatten. Han mener dog, at virkeligheden er noget mere nuanceret. Dette emne blev omdrejningspunktet, da borgmester Niels Hörup besøgte den lokale virksomhed.

Bølgen bliver til Børnenes Idrætshus

17-09-2020
Daginstitutionen Bølgen Vuggestue og Børnehave i Solrød Kommune sætter spot på institutionens udvikling til idrætsinstitution og skifter navn til Børnenes Idrætshus.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online