Byrådet sender forslag til budget 2021-2024 til andenbehandling

10. september 2020

Solrød Kommune lægger op til at fastholde det nuværende serviceniveau til borgerne i det budgetforslag, som byrådet har sendt til andenbehandling.

Der er fokus på to overordnede temaer i det budgetforslag, som byrådet mandag aften har sendt videre til andenbehandling: orden i økonomien og en fortsættelse af det nuværende serviceniveau til borgerne.

I budgetforslaget er der bl.a. lagt op til, at der sættes penge af til flere hænder, som skal tage sig godt af både børn, ældre og alle midt imellem. En forudsætning for budgetforslaget er, at der sker en skattestigning over de kommende fire år, som skal dække merudgiften i forbindelse med udligningsreformen, som slog fast, at Solrød Kommune skal betale endnu flere penge til andre kommuner i udligning. Der er således lagt op til, at skatten stiger med 0,11 procent i 2021.


I perioden frem til den endelige vedtagelse af budgettet skal byrådet tage stilling til en række konkrete punkter, der har betydning for Solrød Kommunes fremtid, og i den kommende tid venter der nu en proces med høring og forhandlinger byrådsmedlemmerne imellem.

”Som byrådsmedlemmer er vi medlemmer af forskellige partier, vi har forskellige prioriteter og opfattelser, og vi er valgt på forskelligt grundlag. Fælles for os alle er dog, at vi arbejder for byrådets vision om at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo. Det betyder også, at vi meget ofte i fællesskab kommer frem til nogle gode løsninger og et budget, som udgør nogle gode rammer for vores borgere, virksomheder, foreninger og kommunens ansatte. Det håber jeg kan lade sig gøre igen i år, og at vi kan blive enige om en rigtig god budgetaftale,” siger borgmester Niels Hörup.

Budgettet er i høring frem til den 16. september kl. 9, og det vedtages endeligt på byrådsmødet den 5. oktober.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Ny plan skal sikre Solrød Kommunes sjældne og særlige natur og hjælpe biodiversiteten på vej

26-11-2020
Byrådet har nu godkendt Naturkvalitetsplan 2020-2024, som sætter rammerne for de kommende års arbejde med naturen i Solrød Kommune, hvor der både skal passes godt på de sjældne og truede dyre- og plantearter og samtidig skal søsættes nye initiativer for at hjælpe biodiversiteten på vej.

Pladsen ved Solrød Rådhus bliver forvandlet til indbydende grønt mødested

26-11-2020
En hyggelig og indbydende, grøn oase med plads til både bier, blomster og borgere, hvor man har lyst til at opholde sig. Det er fremtidsplanerne for pladsen med springvandet foran Solrød Rådhus.

Som en del af nyt samarbejde: Nu får Solrød Kommune en vandtankvogn

26-11-2020
I juni 2020 vedtog Solrød Byråd en ny risikobaseret dimensionering for kommunens beredskab, hvor det bl.a. blev besluttet, at Solrød Kommune skulle have en vandtankvogn. Nu har byrådet på grund af lang leveringstid besluttet midlertidigt at leje en vandtankvogn for at sikre, at den er klar til 1. januar 2021.

Byrådsmødet den 23. november afholdes over Skype

23-11-2020
På grund af stigende corona-smittetal i Solrød Kommune bliver november måneds byrådsmøde afholdt digitalt.

Udfordring med at signere opgaver i MitSygefravær

23-11-2020
Der er i øjeblikket en udfordring med at signere opgaver i selvbetjeningsløsningen MitSygefravær.

Orientering om byggearbejder

23-11-2020
I en periode kan der forekomme støj fra pælefundering på Green Hills.

Udsigten fra det nye fugletårn i Jersie bliver endnu bedre

23-11-2020
I uge 48 fældes der træer, der spærrer for udsigten.

Borgmester om stigende smittetal i Solrød Kommune: Det er kun os selv, der kan bringe smitten ned igen

23-11-2020
"Jeg ved godt, det er både svært og træls at blive ved med at overholde retningslinjer og anbefalinger, men det er kun os selv, der kan bringe smitten ned igen," lyder det fra borgmester Niels Hörup, efter smittestigningen, som er særligt udbredt blandt de unge, bl.a. lukker kommunens største skole ned i en uge.

Nu kommer der endnu bedre busforbindelse til Køge Nord Station: busplanen for 2021 er klar

19-11-2020
Ny busforbindelse til Køge Nord Station og en kommende elbus på rute 215 er blandt de nye tiltag i næste års busdrift i Solrød Kommune.

I Guds rige - foredrag Anne-Grethe Bjarup Riis

16-11-2020
Forfatter og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis gæster Solrød


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online