Nye borgere på bustur med borgmesteren

3. september 2020

For efterhånden en del år siden besluttede byrådet – som en del af velkomstpakken – at invitere nye borgere i Solrød på en bustur med borgmesteren som tourguide – og i år løb turen af stablen lørdag d. 29. august.

Turen tiltrækker hvert år både børnefamilier og ældre samt eksisterende borgere i kommunen og inkluderer besøg på en lang rækker af Solrød og omegns knudepunkter, seværdigheder, skoler, kirker, industri og naturområder og ikke mindst: Spændende fortællinger om solrød, som du ikke vidste, du ikke vidste.

Ud over at få fortalt lidt “røverhistorier” fra fortiden, kom man rundt om de mange spændende steder i vores dejlige kommune – f.eks. Hedebostien fra Køge Bugt til Roskilde Fjord, den nye Bymidte i Havdrup, Jersie Forsamlingshus – iøvrigt stedet, hvor Gasolin i mange år startede deres Danmarks-turné.


Turen gik også forbi Solrød Biogasanlæg, som er et lokalt eksempel på, hvordan fedtemøg bliver til grøn energi og som – udover at løse en række miljømæssige udfordringer i kommunen – reducerer en co2-udledning svarende til et skovareal på 90 km2.

En anden destination på busturen var den smukke natur omkring Karlstrup Kalkgrav, som også er et populært turistmål for såvel lokale som udefrakommende turister og besøgende samt Trylleskoven, som har fået sit navn efter de karakteristiske, krogede fyrretræer.

Undervejs stoppede man op for at nyde en is og en sludder med borgmesteren og de øvrige medpassagerer.

Kilde: Venstre Solrød


Flere artikler

50 ÅR MED VENSTRE I SOLRØD KOMMUNE

25-01-2021
I forbindelse med Solrød Kommunes 50 års jubilæum – og 50 år med Venstreborgmestre – har vi lavet en lille film, som samler historien om 4 borgmestre, byudvikling, projekter og meget andet gennem 50 år fra 1970 – 2020.

Bestil en naturpose til hele familien

25-01-2021
Tag ud i det blå med hele familien! Solrød Bibliotek og Kulturhus tilbyder nu naturposer, som familier kan bruge til en dag i naturen, fyldt med bøger, opskrifter, aktivitetsark og meget meget mere.

Gik du glip af vores virtuelle Åbent Hus?

21-01-2021
Her finder du vej til Solrød Gymnasiums online-arrangement og små filmpræsentationer.

DEMOKRATI, LOKALE FOLKEAFSTEMNINGER OG POPULISME

21-01-2021
Ved første øjekast, så lyder det som en sympatisk ide at sende flere emner og sager til lokale folkeafstemninger – Det må jo være demokrati i fineste form. Men NEJ.. det er nærmere populisme i sin fineste (eller værste) form – og det skal jeg gerne uddybe.

Institutions teater: Den grusomme historie om Medusas hoved

21-01-2021
En drabelig historie for de helt små. En gyser om den væmmelige slangehovedede Medusa, om mægtige guder, om det forfærdelige havuhyre, den fantastiske helt og den skønne lænkede prinsesse. Tør du se med?

Flere nye virksomheder i Solrød i 2020

18-01-2021
Selvom coronakrisen og den økonomiske usikkerhed hærgede Danmark i størstedelen af 2020, så blev der stiftet flere nye virksomheder end året før. I Solrød Kommune steg antallet med 12,4 procent

Ny historisk familiekrønike: Familien Winther

18-01-2021
Fra nabolandet Norge kommer nu en ny familiekrønike om den velhavende familien Winther og deres tilværelse i Trondhjem i slutningen af 1800-tallet.

SOCIALDEMOKRATIET SIGER NEJ TIL NYT STORT BIOGASANLÆG I SOLRØD KOMMUNE

18-01-2021
I Socialdemokratiet er vi positive over for kloge og fornuftige klimatiltag, der kan være med til at sikre bedre vilkår for klimaet i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen er her, og at der er er behov for handling.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online