Nye borgere på bustur med borgmesteren

3. september 2020

For efterhånden en del år siden besluttede byrådet – som en del af velkomstpakken – at invitere nye borgere i Solrød på en bustur med borgmesteren som tourguide – og i år løb turen af stablen lørdag d. 29. august.

Turen tiltrækker hvert år både børnefamilier og ældre samt eksisterende borgere i kommunen og inkluderer besøg på en lang rækker af Solrød og omegns knudepunkter, seværdigheder, skoler, kirker, industri og naturområder og ikke mindst: Spændende fortællinger om solrød, som du ikke vidste, du ikke vidste.

Ud over at få fortalt lidt “røverhistorier” fra fortiden, kom man rundt om de mange spændende steder i vores dejlige kommune – f.eks. Hedebostien fra Køge Bugt til Roskilde Fjord, den nye Bymidte i Havdrup, Jersie Forsamlingshus – iøvrigt stedet, hvor Gasolin i mange år startede deres Danmarks-turné.


Turen gik også forbi Solrød Biogasanlæg, som er et lokalt eksempel på, hvordan fedtemøg bliver til grøn energi og som – udover at løse en række miljømæssige udfordringer i kommunen – reducerer en co2-udledning svarende til et skovareal på 90 km2.

En anden destination på busturen var den smukke natur omkring Karlstrup Kalkgrav, som også er et populært turistmål for såvel lokale som udefrakommende turister og besøgende samt Trylleskoven, som har fået sit navn efter de karakteristiske, krogede fyrretræer.

Undervejs stoppede man op for at nyde en is og en sludder med borgmesteren og de øvrige medpassagerer.

Kilde: Venstre Solrød


Flere artikler

Smitte på Uglegårdskolen i Solrød

23-11-2020
Desværre er der registreret et større antal smittede blandt elever og lærer på Uglegårdskolen, hvilket har resulteret i, at hele skolen er lukket ned i denne uge (48).

Juleworkshop med peberkagehuse

23-11-2020
Vi skruer op for julehyggen og inviterer børnefamilier til en kreativ formiddag, hvor vi bygger peberkagehuse af gamle mælkekartoner.

Kan du lide kunst?

23-11-2020
Se dig omkring i din egen by. Der er meget mere god kunst, end du tror i Solrød.

Anbefaling: Oplyst af Tara Westover

23-11-2020
Fabelagtig og opslugende selvbiografisk roman om Tara, som mod alles odds kommer på college efter en opvækst i en fattig mormon-familie i Idahos bjerge.

OK Benzin støtter Solrød Ballroom

19-11-2020
Solrød Ballroom har indgået en sponsoraftale med OK.

Mød Rotary i Solrød Center

19-11-2020
Traditionen tro får Solrød Center besøg af områdets lokale Rotary Club, som sælger glühwein, juledekorationer, æbleskiver og andre julegodter i julehuset ved rund Scene.

Få en tur i hestevognen

19-11-2020
Jul i Solrød Center er lige med hygge for hele familien! Kom f.eks. og få en gratis tur i hestevognen, som kører igennem centergaden.

Brigitte Klintskov Jerkel genvalgt som konservativ folketingskandidat

19-11-2020
Der har nu været afholdt opstillingsmøder hos de lokale konservative i både Solrød og Greve, og det betyder, at Brigitte Klintskov Jerkel, der i dag repræsenterer de to kommuner i Folketinget for Det Konservative Folkeparti, kan fortsætte som kandidat.

Gem dine lån og få bedre anbefalinger

19-11-2020
Hvad var det nu for en bog? Du kan nu gemme din lånerhistorik i appen Biblioteket og holde overblik over dine tidligere lån og og få mere personligt indhold i appen.

Livestream - Grønlands indlandsis

19-11-2020
Indlandsisen har ændret Grønlands landskab og gemmer stadig på mange hemmeligheder. Hør om forskernes nylige fund af meteorkrater under isen, og om den globale opvarmnings påvirkning på indlandsisen - overlever Indlandsisen eller er den dødsdømt? Professor i kvartærgeologi Nicolaj Krog Larsen, Globe Institute, Københavns Universitet | professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online