Solrød sender budget uden nedskæringer i høring

3. september 2020

Økonomien hænger sammen i Solrød Kommune, viser budgetforslaget for 2021-2024.

De kommende år hænger økonomien sammen i Solrød Kommune. Det viser Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets budgetforslag, der netop er blevet offentliggjort på www.solrod.dk

Budget 2021-2024 har fokus på at føre det nuværende serviceniveau til kommunens borgere videre samtidig med, at der er plads til nødvendige investeringer, udvikling af Solrød Kommune samt indarbejdet effektiviseringer.   

I budgetforslaget lægges der op til en skattestigning over de kommende fire år, der skal dække merudgiften i forbindelse med udligningsreformen, som slog fast, at Solrød Kommune skal betale endnu flere penge til andre kommuner i udligning. Der er lagt op til, at skatten stiger med 0,11 procent i 2021.


”Selvom vi fører en ansvarlig økonomisk politik, er byrådet ikke herre over udefrakommende faktorer så som udligningsreformen. Det er en udgift, vi ikke kan påvirke. En lille skattestigning er derfor en forudsætning for, at vi kan bibeholde den samme gode service over for borgerne. Med et stigende antal borgere og dermed også stigende udgifter, kan det ikke lade sig gøre uden en skattestigning, hvis man vil undgår besparelser,” siger borgmester Niels Hörup.

I budgetforslaget er der lagt op til, at Solrød Kommune over de kommende fire år sætter ca. 48 mio. kr. ekstra af til at sikre nok hænder til at tage sig af det stigende antal borgere i kommunen.

”Budgetforslaget viser, at økonomien hænger sammen, og at vi fortsat kan tilbyde vores borgere den samme gode service, selvom vi skal sætte væsentligt flere penge af til at tage os godt af et stigende antal borgere, et stigende antal ældre borgere og flere sårbare børn med udfordringer. Det betyder, at vi kan fortsætte den samme gode service, som vores borgere er vant til i dag, der sikrer tryghed, sundhed og værdighed til alle borgere i Solrød Kommune. Samtidig viser budgetforslaget, at vi trods en ekstraregning på ca. 14 mio. kr. i ledighedsudgifter bl.a. som følge af coronakrisen, fortsat har mulighed for at hjælpe vores ledige borgere godt på vej. Budgetforslaget indeholder også en udbygning af Plejecenter Christians Have, så vi fortsat kan tilbyde vores stigende andel ældre borgere nogle rigtig gode rammer,” siger borgmester Niels Hörup.

Der lægges i budgetforslaget op til at fastholde den nuværende ejendomsskat samt fortsat at friholde erhvervslivet fra den særlige erhvervsskat – dækningsafgiften. 

Byrådet i Solrød Kommune skal førstebehandle budgetforslaget på byrådsmødet den 7. september 2020. Den endelige vedtagelse af budgettet sker på byrådsmødet den 5. oktober 2020.

Hele budgetforslag 2021-2024 kan læses på www.solrod.dk/politik/budget

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Byrådet baner vejen for nyt biogasanlæg

25-01-2021
Et flertal i Solrød Byråd har vedtaget en ny lokalplan og en miljøgodkendelse for et nyt biogasanlæg ved Åmarken

ForældreIntra erstattes af Aula

25-01-2021
Fra 25. januar tager Solrød Kommunes dagtilbud Aula i brug istedet for det hidtidige ForældreIntra.

Nye boliger kan være på vej til Havdrup

25-01-2021
På baggrund af et ønske fra ejeren af et område tæt ved Havdrup Skole sættes der nu skub i planerne om nye parcelhuse i området. Lokalplanen for området sendes i høring sammen med et kommuneplantillæg.

Solrød Rådhus er lukket

21-01-2021
Der er lukket for personlige henvendelser til og med 7. februar 2021.

Fransk tv-station besøger Solrød for at lære om COVID-19 vaccinationer

18-01-2021
Danmark er det land i Europa, som er længst fremme med udrulningen af vaccinationsprogrammet, og det fik mandag den franske tv-station TF1 til at besøge Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune for at se, hvordan vaccinationen af beboerne finder sted.

Byrådsmødet den 25. januar afholdes digitalt

14-01-2021
Den 25. januar 2021 er det ikke muligt for borgere at møde op til byrådsmødet. Det bliver i stedet for optaget og lagt digitalt på www.solrod.dk.

Se film om ny klimaplan 2020-2030

14-01-2021
Et enigt byråd i Solrød Kommune har i december 2020 godkendt Klimaplan 2020-2030.

Har du spørgsmål vedr. COVID-19 vaccination?

11-01-2021
Du kan finde hjælp til svar på dine spørgsmål på Region Sjællands hjemmeside, da det er regionen, som koordinere vaccinationsindsatsen.

Bliv hjemme og kontakt os inden aftale, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19

07-01-2021
Hvis du har en aftale hos os, og du er syg eller har symptomer på COVID-19, så bliv hjemme og kontakt os telefonisk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online