Danskernes forbrug til konfirmationen stiger, mens Dansk Folkehjælp oplever flere ansøgere til Konfirmationshjælp

24. august 2020

Igen i år stiger danskernes forbrugstrang, når barnet skal konfirmeres. Det viser en ny undersøgelse fra Nordea, der netop er offentliggjort. Således bruger en dansk familie i 2020 10% mere, end de gjorde i 2016. Det betyder, at en familie i gennemsnitbruger 33.500 på en konfirmation. Samtidig oplever organisationen Dansk Folkehjælp en stigning i ansøgertallet til konfirmationshjælpen.

Beløbet for en konfirmation spænder bredt blandt danske familier, men ifølge Nordeas nye undersøgelse bruger den gennemsnitlige danske familie 33.500 kr. på en konfirmation.
Samtidig oplever Dansk Folkehjælp en stigning i ansøgertallet til Konfirmationshjælp, hvilket viser, at der stadig er mange familier i Danmark, der ikke et tilsvarende økonomiske råderum. Dansk Folkehjælp erfarer, at de familier, der ansøger om konfirmationshjælp, bruger i omegnen af 5-7.500 kr. på en konfirmation. Det tegner et billede af uligheden i Danmark, mener generalsekretær Klaus Nørlem hos Dansk Folkehjælp, der understreger, at det for mange unge, der kommer fra økonomisk trængte familier, er svært at blive konfronteret med uligheden.


”Nogle børn fra lavindkomst familier oplever virkelig en stor forskel fra dem selv og til deres klassekammerater, når der skal holdes konfirmation. Det er én af årsagerne til, at Konfirmationshjælpen er så vigtig. Det handler om, at børnene ikke skal være flove eller føle sig alt for anderledes fra deres omgangskreds,” fortæller han.

2.000 kr. gør en forskel
Konfirmationsdagen er det helt store samtaleemne i 6. klasser landet over, og det bliver for nogle en dag, der udpensler hvilke midler klassekammeraternes familier har – eller ikke har. Dansk Folkehjælps konfirmationshjælp består af et gavekort fra virksomheden GoGift til en værdi af 2.000 kroner, som kan benyttes i et bredt udvalg af butikker over hele landet. Familierne vælger selv, om gavekortet skal bruges på konfirmationstøj, gaver til konfirmanden eller til selve konfirmationsfesten. Dansk Folkehjælp har i år modtaget 1.135 ansøgere til konfirmationshjælpen. Ud af ansøgerfeltet vil 500 familier modtage hjælpen i år. Dette er en stigning på 100 familier i forhold til 2019. Det er blandt andet familier, der søger Julehjælp, som bliver gjort opmærksomme på, at de også kan søge om hjælp, hvis de har et barn, der skal konfirmeres.

Om Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp er en landsdækkende, frivillig humanitær organisation, som yder hjælp til udsatte mennesker i Danmark og udlandet. Det grønne kors er vores kendetegn, hvor frivillighed, solidaritet med de svageste og bæredygtighed i vores arbejde, er de grundlæggende elementer. Ved at støtte Dansk Folkehjælp, er man med til at være fortaler for de svageste i samfundet. Dansk Folkehjælp er en organisation med plads til forskellighed, der i gennemførelsen af vores arbejde tør gå nye veje.

Dansk Folkehjælp arbejder med tre centrale indsatsområder, forebyggelse- og førstehjælp, frivilligt socialt arbejde, og internationalt med katastrofe- og nødhjælp samt udviklingsprojekter.

Fakta om konfirmationshjælpen 

  • Ifølge Nordeas nye undersøgelser bruger forældre gennemsnit 6.500, - på gaver til konfirmanderne
  • Alene er tøjbudgettet til konfirmanden steget med 8% siden 2016
  • 8 ud af 10 gæster giver kontanter i gave
  • Den gennemsnitlige kuvertpris pr. person er på 575,-
  • I 2018 modtog 250 familier Konfirmationshjælpen
  • I år modtager 500 familier Konfirmationshjælpen
  • Konfirmationshjælpen gives kun til konfirmander og ikke non-firmander

Læs mere om Dansk Folkehjælp på www.folkehjaelp.dk.


Flere artikler

BEDRE OG FLERE IDRÆTSFACILITETER

26-11-2020
VENSTRE HAR EN AMBITION OM AT FORBEDRE OG UDBYGGE IDRÆTSFACILITETERNE I SOLRØD KOMMUNE. FOR AT TAGE TEMPERATUREN HAR JEG KIGGET LIDT PÅ TALLENE FOR AT SE, HVAD DER ER GJORT DE SENESTE ÅR, OG HVAD DER ER PLANLAGT TIL AT SKE DE KOMMENDE ÅR.

VIRTUELT ÅBENT HUS 2021

26-11-2020
Solrød Gymnasium holder VIRTUELT Åbent Hus onsdag den 20.1.2021. Vi sørger for at sikre, at du som uddannelsessøgende får samme grundige oplevelse af skolen, som andre unge har fået før dig gennem årene. For dit vedkommende slipper du for at køre ud i vinterkulden. For vores vedkommende står vi klar på skolen til at vise dig alt virtuelt via links.

Julemusik og julegodter i Solrød Center

26-11-2020
I december hygger vi ned kendte juletoner fra trioen De Bøjede Søm. I år har de en nissepige med på udvalgte dage, som deler godteposer ud til børnene.

Smitte på Uglegårdskolen i Solrød

23-11-2020
Desværre er der registreret et større antal smittede blandt elever og lærer på Uglegårdskolen, hvilket har resulteret i, at hele skolen er lukket ned i denne uge (48).

Juleworkshop med peberkagehuse

23-11-2020
Vi skruer op for julehyggen og inviterer børnefamilier til en kreativ formiddag, hvor vi bygger peberkagehuse af gamle mælkekartoner.

Kan du lide kunst?

23-11-2020
Se dig omkring i din egen by. Der er meget mere god kunst, end du tror i Solrød.

Anbefaling: Oplyst af Tara Westover

23-11-2020
Fabelagtig og opslugende selvbiografisk roman om Tara, som mod alles odds kommer på college efter en opvækst i en fattig mormon-familie i Idahos bjerge.

OK Benzin støtter Solrød Ballroom

19-11-2020
Solrød Ballroom har indgået en sponsoraftale med OK.

Mød Rotary i Solrød Center

19-11-2020
Traditionen tro får Solrød Center besøg af områdets lokale Rotary Club, som sælger glühwein, juledekorationer, æbleskiver og andre julegodter i julehuset ved rund Scene.

Få en tur i hestevognen

19-11-2020
Jul i Solrød Center er lige med hygge for hele familien! Kom f.eks. og få en gratis tur i hestevognen, som kører igennem centergaden.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online