8 gode bud på sommeraktiviteter i Solrød Kommune

23. juli 2020

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i sommerferien? Så læs med her.

Ekstra mange vælger i år at tilbringe deres sommerferie i Danmark på grund af rejserestriktionerne som følge af coronakrisen. Derfor har vi lavet en liste med 8 gode bud på, hvad du, dine venner og din familie kan lave af spændende aktiviteter i Solrød Kommune.

1. Træk stikket i sandet

Kyststrækningen i Solrød Kommune er seks km lang med bred sandstrand, der indbyder til en dukkert i det dejlige vand eller en frisk gåtur langs strandkanten. På en solrig sommerdag er en tur til stranden en oplagt destination, hvis du vil trække stikket og slappe af til lyden af bølgerne.

2.    Spadser gennem de flotte naturområder

Gå en hyggelig tur blandt de mange krogede og fortryllende fyrretræer i Trylleskoven, tag på opdagelse efter flotte fossiler i Karlstrup Kalkgrav eller udforsk det rige fugleliv ved Staunings Ø eller Havdrup Mose. Der er masser af skøn, unik natur at nyde rundt omkring i kommunen fx med en god picnickurv i hånden eller vandrestøvlerne på – alt efter hvad du er til.


3.    Et ekstraordinært bredt udvalg af sommeraktiviteter

I år vil der være mulighed for at børn og unge kan deltage i Sjov Sommer, som de kender det, samtidig med at der ekstraordinært i år vil være et endnu bredere udvalg af aktiviteter hen over sommeren. Solrød Kommune har nemlig modtaget 962.000 kr. af Børne- og Ungeministeriet til at lave ekstra sommerferieaktiviteter. Du kan bl.a. komme på Streetsport-camp, lære at spille guitar, prøve bordrollespil og meget, meget mere. De utallige aktiviteter kan du finde og tilmelde dig på www.solrod.dk under ’0-18 år’ og derefter ’Sommeraktiviteter for børn og unge’.

4.    Udforsk det nye Bibliotek og Kulturhus

I april skulle de fine, nyindrettede omgivelser i Solrød Bibliotek og Kulturhus være blevet indviet, men det fik coronakrisen sat en stopper for. Heldigvis er Bibliotek og Kulturhus åbnet nu, og det nye hus venter blot på dit besøg. Du kan bl.a. tage en avis med ud i den nye bibliotekshave, hvor der også er hængekøjer, bordtennisborde og bænke, du kan tage en tur op ad himmeltrappen til læsehulen eller du kan indtage Legelagunen, som er husets nye legeområde. Kig forbi for at læse, låne eller hygge i de nye, farverige rammer.

5.    23 km fyldt med enestående natur

Ved Trylleskoven starter Hedebostien, der tager dig med på en 23 km lang rute fyldt med en perlerække af enestående naturområder hele vejen til Roskilde. Gennem skovområder, mellem marker og langs vandløb, giver stien gående, motionister, cyklister og ridende gode naturoplevelser, samtidig med at du får indblik i områdets historie og kultur. Du kan downloade app’en ’Hedebostien’ til din telefon, og finde informationer, fortællinger og sjove spil, som gør turen på Hedebostien endnu mere lærerig og underholdende.

6.    Lad os overraske dig! 

Vil du gerne underholdes med spændende sommerlæsning, men mangler lidt inspiration til, hvad du skal kaste dig over? Så kan du få sammensat en overraskelsespose fyldt med spændende læsning hos Solrød Bibliotek og Kulturhus. Du skal bare oplys din alder og den type bog, du gerne vil læse fx krimi, roman eller andet, også sammensætter de gode bibliotekarer en overraskelsespose til dig. Du kan bestille en overraskelsespose på www.solbib.dk/overraskelsesposer

7.    Dyrk idræt i det fri

Har du brug for at få rørt dig lidt i ferien? Så er der rig mulighed for at få pulsen op på en af kommunens multibaner eller parkouranlæg ved fx Havdrup Skole, Trylleskov Strand og Munkekærskolen. Du kan også tage en bold under armen og lægge vejen forbi et af de mange græsarealer til en omgang fodbold med vennerne.

8.    Kom til Natsport hver fredag 

Hver fredag i sommerferien arrangerer UngSolrød natsport i Havdruphallen. Her kan du hænge ud til fredagshygge og dyrke sport til ud på natten. Der bliver spillet basket, hocket, volley, badminton, indefodbold og meget, meget mere! Natsport er for alle fra 7. klasse – 18 år og bliver afholdt hver fredag i sommerferien kl. 20-24. og er gratis. Går du i 6. klasse, kan du være med til natsport fra kl. 20-22. Læs mere om natsport på www.ungsolrod.dk.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Guidet bustur for nye tilflyttere

06-08-2020
Hvis du er flyttet til Solrød Kommune inden for det seneste år, kan du komme på en gratis, guidet bustur rundt i kommunen.

Nu kan du indstille til Frivillighedsprisen 2020

06-08-2020
Hvem, synes du, skal modtage årets Frivillighedspris?

Sådan minimerer du risikoen for markbrande

06-08-2020
Høsten er i godt i gang, og derfor er det ekstra vigtigt at være opmærksom på risikoen for markbrande. Læs de gode råd her.

Byg om så det kan mærkes

06-08-2020
Tænk energi ind, når du skal renovere dit hus. Få gode råd og inspiration til energirenovering af dit hus.

Pas på vores børn og unge i trafikken

06-08-2020
I august begynder tusindvis af børn i skole, og det får nu Solrød Kommune, Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet til at minde bilisterne om at vise hensyn. En undersøgelse viser, at knap hver 5. kører for stærkt på skolevejene.

Renovering af stitunnel under Tåstrupvej fremskyndet fra 2024 til 2020

30-07-2020
De fine roser i midterrabatten er kommet i midlertidig pleje et andet sted, mens renoveringen pågår.

KLAR Forsyning arbejder ved Munkekærskolen

16-07-2020
Et større regnvandsbassin bliver anlagt på Munkekærskolens grønne boldareal hen over sommeren.

Lær at spotte de digitale fælder

12-07-2020
Svindelmails, fuphjemmesider og falske sms´er. Få hjælp til at spotte de digitale fælder.

Sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år

09-07-2020
Går årets sommer lidt stille for sig? Er der brug for at komme ud og opleve noget nyt? Vær med til et hav af spændende sommeraktiviteter for børn!

Solrød Kommune sender springvandssag til voldgiftsnævn

09-07-2020
Igennem længere tid er der konstateret et alt for højt vandforbrug ved springvandet på Strandvejstorvet i Solrød Kommune. Det har fået Solrød Kommune til at sende sagen til voldgiftsnævnet.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online